Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Te ebben az esetben visszakölt...

Te ebben az esetben visszaköltöznél Magyarországra?

Figyelt kérdés

Lassan elvégzem az egyetemet külföldön, ami 5 év lesz összesen. Úgy gondolom ez viszonylag hosszú idő, már hiányzik a családom és a barátaim közelsége. A jövőmre nézve jobban megérné egyetem után itt kint dolgozni 1-2 évet, ugyanis sokkal jobbak a fizetések. A szívem szerint meg hazamennék, és valaszínűleg ígyis lesz, mert apukám sajnos elég beteges volt régebben is, meg még most is van maradandó betegsége, amire nem nagyon vigyáz és szerinte a 70 éves kort már jó, ha megéli. Persze ez nem orvosilag bizonyított, de transzplantált beteg. Szerintem nagyon kevés a 70 év, főleg hogy apum már 65 éves (40 volt amikor megszülettem), és nagyon elszomorít ez a dolog. Nagyon szeretem őt és nem szeretnék több időt elvesztegetni.

Ami még fontos, hogy az egyetemet félig itteni diákhitelből fedeztem, ami az 5 év alatt 10.000€ lett. Addig akartam itt dolgozni, amíg ezt vissza nem fizetem, de közben nagyon félek attól, hogy nem töltök elég időt a családommal, főleg apummal. Otthon a szüleim biztosítani tudnának 1 lakást, amiért nagyon hálás is vagyok nekik, úgyhogy ezt figyelembe véve úgy gondolom hogy Magyarországon is lehetne elegendő jövedelmem.

Érdekel a véleményetek, hogy ti ebben a helyzetben hogy cselekednétek.

2019. febr. 8. 15:03
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
48%

38#

Milyen végzettséged van, Mo. melyik részén?? Mert nem nagyon van már olyan része az országnak ahol ne lenne munkaerőhiány!

Szám szerint hány "millióan" dolgoznak 59e Ft-ért? Meg tudod adni a forrásodat?

Melyik országban tartod jobbnak a családtámogatási rendszert? Hol van 2-3 évnyi lehetőséged otthon maradni a babáddal? Mely országokban ingyenes a bölcsőde?

Tudod egy "jó" végzettséggel itthon is kereshetsz már simán 300e nettót; (nincs diplomám pedig), van 34 nap szabadságom ( +4 gyerekek miatt) - mutass egy országot ahol 45 felett ennél több van!!

A mhelyem mindent, szó szerint mindent megtesz hogy maradjak, annyi extrank van hogy ki se tudjuk használni. Ja, dolgozni azt kell persze, tehát a félórás cigiszünetet óránként nálunk se díjazzák.

Szóval, kiváncsian várom válaszod!

2019. febr. 9. 14:15
 42/47 anonim ***** válasza:
49%

Erre én is kíváncsi vagyok.

2019. febr. 9. 15:13
 43/47 A kérdező kommentje:
Szerintem is vannak lehetőségek, 300 ezer Ft nettó fizu reális az esetemben (közgazdász)? 2 nyelvet beszélek a magyaron kívül folyékonyan.
2019. febr. 9. 16:38
 44/47 anonim ***** válasza:
Szerintem ne csak közgazdász végzettséggel keress, 2 nyelvvel 1 nap után el tudsz helyezkedni, némi PC ismeret + alap rátermettség.
2019. febr. 9. 16:43
 45/47 anonim ***** válasza:

Melyik országban maradnak 2-3 évet otthon anyák? Amelyik országról én tudok, egyikben sem, az összesben addig maradnak otthon míg a gyerek középiskolába nem megy. A felső réteg bebiszittert, dadát alkalmaz, ha anyuka visszamegy dolgozni-de jellemzően cégvezetők, cégtársaknál jön ez szóba, az alsó réteg meg otthon hagyja a gyereket egy cumisüveggel meg nagy tesóval. De a középréteg simán otthon marad mert apuka keres annyit hogy eltartsa a családot, a támogatásoknak köszönhetően a gyerek eltartása nem kerül sokba. Az ingyenes bölcsi, az ingyenes kaja nem családtámogatás.

Hol dolgozom? Munkaerőközvetítő cégnél vagyok HR-es.

Ha 1 embert is foglalkoztatnak közfogiban az szégyen, hiszen mint írtam még a minimális jogokat sem kapja meg. Es ugyanúgy dolgoztatják őket mint bárkit, és túlórára is kötelezik őket, de se ki nem fizetik nekik, se le nem csúsztathatják. Én 1,5 millióról olvastam, hogy hol, nem tudom. De nem a számuk a lényeg, az hogy lehet úgy dolgoztatni embereket hogy a törvényes minimálbért nem kapják meg se szabadságot nem kapnak se túlórát nem fizetnek nekik. 2019ben Európában. És most már lego is fog közfogisokkal dolgoztatni. Ha amaton berendel 50 ezer doboz legot. Hogy közfogis bérért, feltételekkel, ezt nem tudom. Hát csak nem. De kiterjesztik közfogit állami cégekről a versenyszférába.

2019. febr. 9. 20:41
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,

Átlagemberekről beszeltunk nem arról hogy cégvezetők feleségeinek nem kell dolgoznia és otthon reszelheti a körmét.

Közmunkások száma tavaly Mo: 122e fő (8 ált isk végzettséggel zömében)

"Az év első hónapjában hivatalosan 303 ezer ember, a munkavállalók kevesebb mint tíz százaléka dolgozik minimálbérért"

Milyen 1,5 millióról beszélsz??

2019. febr. 11. 13:40
 47/47 anonim ***** válasza:
Gyere haza. Dolgozz. Fogadj alberlot penzert. Igy hasonlo beveteledclesz.
2019. febr. 14. 03:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!