Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Te ebben az esetben visszakölt...

Te ebben az esetben visszaköltöznél Magyarországra?

Figyelt kérdés

Lassan elvégzem az egyetemet külföldön, ami 5 év lesz összesen. Úgy gondolom ez viszonylag hosszú idő, már hiányzik a családom és a barátaim közelsége. A jövőmre nézve jobban megérné egyetem után itt kint dolgozni 1-2 évet, ugyanis sokkal jobbak a fizetések. A szívem szerint meg hazamennék, és valaszínűleg ígyis lesz, mert apukám sajnos elég beteges volt régebben is, meg még most is van maradandó betegsége, amire nem nagyon vigyáz és szerinte a 70 éves kort már jó, ha megéli. Persze ez nem orvosilag bizonyított, de transzplantált beteg. Szerintem nagyon kevés a 70 év, főleg hogy apum már 65 éves (40 volt amikor megszülettem), és nagyon elszomorít ez a dolog. Nagyon szeretem őt és nem szeretnék több időt elvesztegetni.

Ami még fontos, hogy az egyetemet félig itteni diákhitelből fedeztem, ami az 5 év alatt 10.000€ lett. Addig akartam itt dolgozni, amíg ezt vissza nem fizetem, de közben nagyon félek attól, hogy nem töltök elég időt a családommal, főleg apummal. Otthon a szüleim biztosítani tudnának 1 lakást, amiért nagyon hálás is vagyok nekik, úgyhogy ezt figyelembe véve úgy gondolom hogy Magyarországon is lehetne elegendő jövedelmem.

Érdekel a véleményetek, hogy ti ebben a helyzetben hogy cselekednétek.

2019. febr. 8. 15:03
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
50%
A család az első! Én is másik városban lakom, meg lehet oldani a heti 1 max kétheti talit. Te tudod, hogy milyen gyakran tudnátok találkozni. Van aki a másik kerültben lakik és xarik rá, már bocs.
2019. febr. 8. 16:06
 12/47 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#8 közgazdász. Hát azért nem egy mérnök.:D

2019. febr. 8. 16:10
 13/47 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Ugyan miből fizetnél vissza 10e euro hitelt és tartanád fenn magad Magyarországon ?
2019. febr. 8. 16:11
 14/47 anonim ***** válasza:
79%
Először próbálj itthon munkát találni, csak azután dönts. Közgazdászként, főleg külföldi diplomával ez nem lesz egyszerű
2019. febr. 8. 16:28
 15/47 anonim ***** válasza:
95%

Nem egyértelmű a döntés.

A tény, hogy aránylag kevesen vannak jelentkezők magyar állásokra, akik külföldi diplomával rendelkeznek.

Ezért 2 dolog lehet. Vagy értékeli ezt a HR a multiknál (csak itt van jó esélyed) és előnyödre lesz, vagy a HR és menedzsment nem tud ezzel mit kezdeni, és még rosszabb esélyekkel indulsz mint azok akik egy elismert magyar egyetemen végeztek. Sajnos találkoztam ilyen homokba dugom a fejem mentalitással a felvételiztetők részéről.

Ezért javaslatom: minél előbb küldj be jelentkezéseket magyar állásokra, már amíg kint vagy! Egy magyar telefonszámot adj meg (ha nincs, szerezz egyet), és várj kb. 1 hónapig hogy hány interjúra hívnak be. Ha mondjuk 30 helyről nem hívnak be 3ra, akkor gáz van. (Lehet önéletrajzoddal). Ha több mint 2 helyre behívtak, akkor menj haza, daráld le az interjúkat, fizetésként max 350 ezret kérhetsz (kivéve ha pénzügyes vagy, vagy tudsz releváns nyelvtudást).

Ha 1 hónap után nem jön össze semmi, akkor maradj külföldön. De a külföldi állásokra ne most azonnal pályázz, hanem 2-3 hét eltolódással. Mire azokra behívnak interjúra, megtudod milyen a magyar helyzet. Ha rossz, visszamész, ha jó maradsz, és lemondod a külföldi interjúkat.

2019. febr. 8. 16:39
 16/47 anonim ***** válasza:
8%

Jajjj....

Már megint ez a külfödesdi?!!

2019. febr. 8. 16:56
 17/47 anonim ***** válasza:
38%

Van itt pár ember, akik éjjel-nappal azt papolják, itthon mennyire rossz. Na ezek a tipikus szerencsétlen, sehova nem kellő rossz munkaerők, akik sok pénzt akarnak kevés munkával. Sem itthon, sem máshol nem boldogulnak, de osztják az észt, adják a rossz tanácsokat.

Én biztos hazajönnék, annyira fiatal vagy még, ezernyi lehetőség van előtted.

2019. febr. 8. 17:07
 18/47 anonim ***** válasza:
18%
Pontozzál le mindenkit te gyökértelen, hazátlan senki 😁
2019. febr. 8. 17:29
 19/47 anonim ***** válasza:
88%

10 ezer euró? De jó neked, nekem évente ennyi a tandíjam.

A helyedben hazaköltöznék. Kimenni dolgozni ki tudsz majd akár évekkel később is menni, de apukádat nem kapod vissza. És ha jó szakot tanultál, akkor Magyarban is szépen keresni.

2019. febr. 8. 17:36
 20/47 anonim ***** válasza:
18%
Ja kb ez az ezernyi lehetőség: 30 helyre jelentkezel, 3ra esetleg behívnak, nagyon tető a 350.
2019. febr. 8. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!