Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Te ebben az esetben visszakölt...

Te ebben az esetben visszaköltöznél Magyarországra?

Figyelt kérdés

Lassan elvégzem az egyetemet külföldön, ami 5 év lesz összesen. Úgy gondolom ez viszonylag hosszú idő, már hiányzik a családom és a barátaim közelsége. A jövőmre nézve jobban megérné egyetem után itt kint dolgozni 1-2 évet, ugyanis sokkal jobbak a fizetések. A szívem szerint meg hazamennék, és valaszínűleg ígyis lesz, mert apukám sajnos elég beteges volt régebben is, meg még most is van maradandó betegsége, amire nem nagyon vigyáz és szerinte a 70 éves kort már jó, ha megéli. Persze ez nem orvosilag bizonyított, de transzplantált beteg. Szerintem nagyon kevés a 70 év, főleg hogy apum már 65 éves (40 volt amikor megszülettem), és nagyon elszomorít ez a dolog. Nagyon szeretem őt és nem szeretnék több időt elvesztegetni.

Ami még fontos, hogy az egyetemet félig itteni diákhitelből fedeztem, ami az 5 év alatt 10.000€ lett. Addig akartam itt dolgozni, amíg ezt vissza nem fizetem, de közben nagyon félek attól, hogy nem töltök elég időt a családommal, főleg apummal. Otthon a szüleim biztosítani tudnának 1 lakást, amiért nagyon hálás is vagyok nekik, úgyhogy ezt figyelembe véve úgy gondolom hogy Magyarországon is lehetne elegendő jövedelmem.

Érdekel a véleményetek, hogy ti ebben a helyzetben hogy cselekednétek.

2019. febr. 8. 15:03
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
19%
Magyarországon ingyen szerezhettél volna egy ilyen diplomát, munkát nemigen fogsz vele kapni, elég telített a piac
2019. febr. 8. 19:53
 22/47 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Sok hasznos válasz érkezett.

Aki meg lepontozgatja a többieket, arra jöjjön rá a szapora.

2019. febr. 8. 20:30
 23/47 anonim ***** válasza:
25%
Soha nem megyünk vissza,főleg nem fidesz alá..
2019. febr. 8. 21:57
 24/47 anonim ***** válasza:
29%
2 éve vegzett mérnök ismerőst 600e Ft nettóért sem tudott megtartani a cég és inkabb másikat választott a széles palettáról.....
2019. febr. 8. 22:27
 25/47 anonim ***** válasza:
40%
23-as.Ne is gyere vissza te elvakult panelproli,nem kellenek ide a magadfajta panelproli.Te csak legyél ott külföldön. Úgy sem tudod mi van itthon.
2019. febr. 8. 22:28
 26/47 anonim ***** válasza:
48%
Sajnos tudom mi van otthon-- Nektek jo lesz a 400 ora rabszolga munka ingyen is meg majd jegyre a döghus,vezér meg magánrepülőzik és mindenkit kicsinál aki máshogy gondolkodik.. Mi itt fizetést kapunk a rendes munkáért is és szabadon élhetünk nem megfigyelve megfélemlitve ,turisztika törvény ki kivel nyaral hol,kit lehet majd megzsarolni,családon belüli erőszak legalizálása sok pasas örömére,isztambuli egyezmény nem ratifikálása.. Jol tudom mi van otthon ezért jöttünk el időben családostul.. :D
2019. febr. 8. 22:59
 27/47 anonim ***** válasza:
27%

26#

Lathatoan fingod nincs a torveny valodi hattererol de ez ne zavadjon :-)

Kimondottan hálás vagyok hogy az ilyenek elhúznak nyugatra itt meg tisztább a levegő :-)

2019. febr. 8. 23:11
 28/47 anonim ***** válasza:
52%

#25 Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Egy fidesz-szavazónak a színes fogalmazási képességét láthattuk és figyelhettük meg. Köszönöm a figyelmet.

Be-e-e-e-eeeee 🐑

2019. febr. 8. 23:13
 29/47 anonim ***** válasza:
50%

Tehat apukad zsarol erzelmileg:"meg még most is van maradandó betegsége, amire nem nagyon vigyáz és szerinte a 70 éves kort már jó, ha megéli. Persze ez nem orvosilag bizonyított,"

Erre 40 folott en azt mondom, ha o nem vigyazz az egeszsegere, akkor te miert kell lelkiismeretfurdalast erezz, mert nem itthon laksz vele? Vagy mi van ha tthon vagy, de epp atmegy a zebran es egy auto aki piroson hajt at eliti es meghal?

Igy en ezt a ki meddig elt ezt kizarnam. Senki nem tudja meddig el es hogyan hal meg. Ha ezen szoronganank, akkor a szeretteink mellol egy lepesre se szabadna elmozdulnunk.

Amt en tennek: sikeres diplomaszerzes, elkezdenem utana a diplomamat honositani (mert a kulfoldi diplomakat nem mindenhol es mindenki fogadja el csak ugy). Kint kezdenek el dolgozni, foleg ha a kinti tanulas reven lennenek kapcsolataim, lenne hova mennem dolgozni ahova jo esellyel folvesznek. Igyekeznek sporolni a diakhitelt gyors visszafizetni.

Kb 1 ev jinti munka mar olyan munkatapasztalatot jelentene a szakmadban, hogy azzal jobb esellyel lenne idehaza is munkahelyed, mint "csak" egy kulfoldi diplomaval (sokan azt mondjak attol hogy kulfoldi egyetem nem esnek hasra toled hiszen munkatapasztalatod ugyanugy nem lesz raadasul leellenorizni se tudjak a kinti egyetemet hogy az mennyire jobb/rosszabb a magyarnal es hat a magyarok bekepzeltek a nemzeti diploma jobb mint a nem nemzeti heh).

Viszont elore gondolkodassal, sporolassal biztos haza tudsz neha ugy jonni, hogy egyreszt olcson de ha itt vagy akkor viszont minosegi diot tolts apuddal. Erezze, hogy amikor itthon vagy fontos vagy neki. Szansz ra idot, beszelgetsz vele kerdezgeted, neki meselsz.

Amit meg megprobalnek, hogy kerdes milyen lakast tudnanak neked adni? Mert ha neked adnak gyis, akkor megbeszelhetned veluk, hogy te a diploma utan kb egy evig kint maradnal a diakhitel visszafizetese miatt, de akar hamarabb is hazajohetnel, ha ezt a neked szant lakast kiadhatnak alberletbe es a berleti dijbol fizethetnel be a diakhitel torlesztesebe.

Igaz lehet ennek nem orulnenek de egy probat meger.

Most itthon foleg ha bp-i a lakas horror albereleti dijak vannak. Kulfoldinek kiadva szazezres nagysagrendu, magyarnak meg nagysagtol fuggoen de 100.000 folott kezdodnek plsz a rezsi.

2019. febr. 8. 23:26
 30/47 anonim ***** válasza:
80%
ne gyere haza ,dolgoz kint hitelt fizesd vissza kinti fizetésből .
2019. febr. 9. 07:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!