Visszahozhatnak ezért Magyarországra? Mit tehetek, ha nem akarok az apámmal lenni?
Még nem voltam 1 éves, mikor elváltak anyáék. Utána azonnal összeköltözött anya a párjával és én őt tekintem az apámnak attól függetlenül, hogy már elváltak. Mellette nőttem fel és a mai napig tartjuk a kapcsolatot, pl. most a szüleivel megyek holnap nyaralni.
Az igazi apámmal nincs jó kapcsolatom, sem anyagilag, sem érzelmileg nem számíthattam rá, nem bízom benne. Néha felhív, de a beszélgetés 2-3 percig tart.
Viszont anya ősszel újra férjhez megy és a vőlegénye külföldi, így mi odaköltözünk, a gimit is ott folytatom. De apa ezt nem akarja engedni (mintha olyan sok beleszólása lenne abba, hogy mit csinálhatok) és olyanokat mond anyának, hogyha kell, a rendőrséggel hozat vissza hetente, nem engedi, hogy magával vigyen.
De ez nevetséges. Anya szinte a legjobb barátnőm, apa nem bírná biztosítani számomra azt az életszínvonalat, amihez szoktam. Vidéken él, így akkor is kiszakadnék a megszokott környezetemből.
Nem értem egyáltalán, hogy miért ilyen, mikor nincs is szinte kapcsolatom vele.
Nem tiszta, hogy meliyk "apu"ról van szó:
Elvileg a külföldre költözéshez kell a (biológiai) apa beleegyezése is.
De ha bizonyíthatóan nem foglalkozott veled eddig, akkor a gyámhatósághoz kell fordlni, és ök minden további nélkül engedélyehetik a kiköltözésedet.
A nevelöapának semmi beleszólása, mert jogilag nem vagy a gyereke (kivéve, ha örökbefogadott, de ezt nem írtad, akkor ö számítana az igazi apának)
Az "igazi" apám csinálja a cirkuszt.
16 éves leszek.
Az apa beleegyezése kell hozzá.
Közjegyzö elltt kell aláírni. Ha ez nincs, kint nem történik semmi, de jovan feljelenteni. Hazalátogatáskor meg akkor kattanhat a bilincs.
Egyébként az apának addig van beleszólása amíg a kötelezö gyerektartást fizeti. Nem tudom hogy fizeti-e, de azért ha neked nem is ad kvetlenül pénzt, lehet hogy anyádnak elég szép gyerektartást fizet, és abból járna neked, már ha így van.
"Nem értem egyáltalán, hogy miért ilyen, mikor nincs is szinte kapcsolatom vele"
Ez a kicsinyes bosszúja azért, mert neki rosszul megy, anyádnak pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!