Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszahozhatnak ezért Magyaror...

Visszahozhatnak ezért Magyarországra? Mit tehetek, ha nem akarok az apámmal lenni?

Figyelt kérdés

Még nem voltam 1 éves, mikor elváltak anyáék. Utána azonnal összeköltözött anya a párjával és én őt tekintem az apámnak attól függetlenül, hogy már elváltak. Mellette nőttem fel és a mai napig tartjuk a kapcsolatot, pl. most a szüleivel megyek holnap nyaralni.

Az igazi apámmal nincs jó kapcsolatom, sem anyagilag, sem érzelmileg nem számíthattam rá, nem bízom benne. Néha felhív, de a beszélgetés 2-3 percig tart.

Viszont anya ősszel újra férjhez megy és a vőlegénye külföldi, így mi odaköltözünk, a gimit is ott folytatom. De apa ezt nem akarja engedni (mintha olyan sok beleszólása lenne abba, hogy mit csinálhatok) és olyanokat mond anyának, hogyha kell, a rendőrséggel hozat vissza hetente, nem engedi, hogy magával vigyen.

De ez nevetséges. Anya szinte a legjobb barátnőm, apa nem bírná biztosítani számomra azt az életszínvonalat, amihez szoktam. Vidéken él, így akkor is kiszakadnék a megszokott környezetemből.

Nem értem egyáltalán, hogy miért ilyen, mikor nincs is szinte kapcsolatom vele.

2015. jún. 14. 14:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha lesz targyalas, a birosag ott helyez el, ahol a fizikai es szellemi fejlodesed jo hatasnak van kiteve. Teged is meg fognak kerdezni termeszetesen, de normalisan, hiszti nelkul mondd meg, hogy edesanyadhoz, es a leendo ferjehez ragaszkodsz erzelmileg. Elhelyezesnel, mindig jelen van egy pszchologus, latni fogja rajtad, hogy igazat mondasz.
2015. jún. 14. 15:20
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Ill. 16 alatt.. 16 évesen már nyilatkozhat arról kivel szeretne élni.
2015. jún. 14. 15:21
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

gyerektartásnak semmi köze a láthatáshoz, akkor is joga van a láthatáshoz, ha nem fizet

amúgy mivel a kérdező kiskorú, az apának van beleszólása, hogy mehet-e külföldre, vagy nem - ha engedélye nélkül viszi ki az anya, akkor bizony tehet feljelentést (kivéve, ha megvonták a szülői jogait, akkor nem kell az engedélye)

ha az apa nem egyezik bele a költözésbe, akkor lehet a gyámügyhöz vagy a bírósághoz fordulni

amennyiben a költözés engedélyezik, akkor az anyának kell a megítélt láthatást biztosítani (anyagilag is, mivel ő költözik)

2015. jún. 14. 15:37
 14/17 anonim ***** válasza:
72%
Nem tud ezért visszahozatni Magyarországra, csak bírósági per útján, ami mire lezárulna, kb. 22-25 éves leszel...
2015. jún. 14. 17:36
 15/17 anonim ***** válasza:
10%
Eichmannt Argentínából hozták vissza, szóval jobb félni, mint megijedni. Menjetek a gyámügyhöz.
2015. jún. 14. 23:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Utsó, te komolyan ezt a helyzetet Eichmannéhoz hasonlítod?

Ebbe szerinted belefeccölnének annyi energiát? :D

2015. jún. 14. 23:44
 17/17 anonim ***** válasza:

tegnap 23:44

Hát őő, jól van na, én csak segíteni akartam... xD

2015. jún. 15. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!