Visszahozhatnak ezért Magyarországra? Mit tehetek, ha nem akarok az apámmal lenni?
Még nem voltam 1 éves, mikor elváltak anyáék. Utána azonnal összeköltözött anya a párjával és én őt tekintem az apámnak attól függetlenül, hogy már elváltak. Mellette nőttem fel és a mai napig tartjuk a kapcsolatot, pl. most a szüleivel megyek holnap nyaralni.
Az igazi apámmal nincs jó kapcsolatom, sem anyagilag, sem érzelmileg nem számíthattam rá, nem bízom benne. Néha felhív, de a beszélgetés 2-3 percig tart.
Viszont anya ősszel újra férjhez megy és a vőlegénye külföldi, így mi odaköltözünk, a gimit is ott folytatom. De apa ezt nem akarja engedni (mintha olyan sok beleszólása lenne abba, hogy mit csinálhatok) és olyanokat mond anyának, hogyha kell, a rendőrséggel hozat vissza hetente, nem engedi, hogy magával vigyen.
De ez nevetséges. Anya szinte a legjobb barátnőm, apa nem bírná biztosítani számomra azt az életszínvonalat, amihez szoktam. Vidéken él, így akkor is kiszakadnék a megszokott környezetemből.
Nem értem egyáltalán, hogy miért ilyen, mikor nincs is szinte kapcsolatom vele.
gyerektartásnak semmi köze a láthatáshoz, akkor is joga van a láthatáshoz, ha nem fizet
amúgy mivel a kérdező kiskorú, az apának van beleszólása, hogy mehet-e külföldre, vagy nem - ha engedélye nélkül viszi ki az anya, akkor bizony tehet feljelentést (kivéve, ha megvonták a szülői jogait, akkor nem kell az engedélye)
ha az apa nem egyezik bele a költözésbe, akkor lehet a gyámügyhöz vagy a bírósághoz fordulni
amennyiben a költözés engedélyezik, akkor az anyának kell a megítélt láthatást biztosítani (anyagilag is, mivel ő költözik)
Utsó, te komolyan ezt a helyzetet Eichmannéhoz hasonlítod?
Ebbe szerinted belefeccölnének annyi energiát? :D
tegnap 23:44
Hát őő, jól van na, én csak segíteni akartam... xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!