Tényleg jó panelban lakni?
:)
Nekem van vidéki kertes házam ÉS panelban élek.
Mondjuk ez a panel azzal a házzal vetekszik, tény, mindkettő nagyon jó.
Én itt jobb szeretek panelban lakni, mivel nagyobb biztonságban érzem magam ebben a betondzsungelnek nevezhető városban egy panellakásban.
De tudod, azért is van, mert:
-a páromat folyton noszogatni kell, hogy csináljon valamit. Most küldjem el naponta fát vágni? :D Mindenért könyörögni kell.
-ennélfogva előny, h könnyebb tisztán tartani
-a közösség sokban segít, közös költség, stb.
-közel vagyok a város számomra fontos részeihez
-a lakás megfelel az igényeimnek (ezt most nem részletezem)
-itt van térerő :D, internet - vidéken nem biztos :D
Megszoktam a panelt, hoyg mindent egyszerűbben intézhető.
Én szeretek panelban lakni. Egész életemben panelban laktam és soha nem is költöznék kertes házba. Kertészkedni nem szeretek, állatot nem tartok, így teljesen felesleges lenne a kert, csak plusz munkát adna. Arról nem is beszélve, hogy a kertes házak nyilván messzebb vannak a belvárostól, többet kell utazni, ami időpazarlás meg fárasztó is, mivel én biciklivel járok mindenhova.
Nálunk elég vastagok a falak, a szomszédokat nem hallom, csak ha mondjuk fúrják a falat, de az nem mindennapos program. Úgyhogy ők nem zavarak, ezért aztán nem látom előnyét elköltözni, csak a hátrányát.
Amúgy volt apámnak anno egy vállalkozó ismere (a válságban tönkrement a vállalkozása), aki 3 helyen élt a feleségével (gyerek már kirepült). Volt egy fafeldolgozó üzeme egy faluban, ott volt egy faháza az üzem mellett, ezt nem egy viskónak kell elképzelni, hanem egy szép nagy ház, csak épp fából épült, skandináv stílusban. Ebben a házban lakott a legkevesebbet, ha sok volt a meló, jó volt neki, hogy közel volt.
A másik háza egy nyaraló övezetben volt, egy másik faluban, gyakorlatilag az egész nyarat ebben töltötték a feleségükkel.
Télre pedig beköltöztek a városba a panel lakásukba. Mert arra az időszakra az volt a legkényelmesebb.
A panel talán nem az igazi, az én álmom is egy téglaépítésű házban lévő lakás. Hidd el, hogy sokak a lakóhelyüket praktikusan, az ő igényeiknek megfelelően választják ki, nem pedig presztízskérdést csinálnak belőle, ahogyan te teszed :)
Nem szeretek én sem kertészkedni, a levélsöprögetés, fűnyírás nekem óriás szenvedés, nem pedig öröm. Egy lakást tisztántartani is könnyebb. Plusz ugye a távolságok, egy belvárosi lakás közelében minden ott van, húgoméknak meg ahhoz is kocsiba kell ülniük, hogy egy kiló kenyeret vegyenek a legközelebbi boltban, a Belváros pedig kocsival 30-40 perc, tömegközlekedve egy óra.
Nem mondom, szép házban élnek, de én biztos hülyét kapnék, ha 2 órába telne, hogy a Belvárosból éjszakai járatokkal hazaérjek (és ez úgy értendő, hogy minden csatlakozást elérek!)
Látod, ennyire különbözünk, nekik meg ez nem probléma :)
Azt pedig kár emlegetni, hogy mi mennyibe kerül, mert a Corvin negyedben meg a te házad piaci értékének 3-4-szereséért lehet lakást venni, a Duna korzón pedig a 10-20-szorosáért.
Van akinek jó,van akinek nem. Akinek fontos hogy minden a szájában legyen és ne kelljen dolgozni semmit a ház körül annak tökéletes.
Másnak meg az a fontos hogy kert legyen állatok legyenek,jó levegő, nagy tér ,tudjon barkácsolni ,bármikor kiülhessen napozni bográcsolni ,medencébe pancsolni,és ne a szomszéd veszekedésére ütvefúrójára és mosógépére kelljen fel.
Nagyon különbözőek vagyunk.
Valaki említette a Corvin negyedet. Idén két alkalommal jártam ott, egyszer kocsival, egyszer villamossal, de azt hittem, hogy belehülyülök.
Tudom, a vidéki fiatalok imádják, semmi baj, de részemről inkább kocsiba ülök egy kenyérért, vagy nem eszem, de inkább a zöldövezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!