Szerintetek kertes házban vagy a panelban jobb lakni? Melyiknek mi az előnye, hátránya?
Én laktam panelban,de örültem,amikor elköltözhettem. Ott a szomszédoktól minden zaj áthallatszott,sok volt a lépcsőházban a kötekedő lakó. Sok volt a pletyka,de ha valakinek segítségre volt szüksége,senki nem törődött vele.
A mostani szomszédaim rendesek,segítőkészek. Soha nem menék vissza egy többlakásos házba.
Én is hasonlóan vagyok, mint te! Kertes házban nőttem fel, miután a környékbeli általános iskolás osztálytársaimmal eltávolodtunk egymástól, nagyon egyedül voltam. Most már saját családom van, panelban élünk, nagyon szeretjük! Mivel nincs kert, muszáj játszótérre járni a gyerekekkel, azóta tele vagyunk ismerősökkel, télen jó meleg van (mondjuk nyáron is, ez hátrány), mindig jön a meleg víz, minden közel van, nem kell még kertet is gondozni.
Az egyetlen igazi hátrány a nagyon magas rezsi, csak a fűtés+meleg víz télen akár 50 ezer Ft fölé is megy.
én szeretek társasházban lakni, bár ehhez sokat hozzátesz, hogy normális emberekkel vagyok körülvéve, mindegyik ismeri az együttélés szabályait, nem zajong, nem fúr minden nap, nem szemeteli tele a lépcsőházat, köszönünk egymásnak, néha beszélgetünk, van egy barátnőm is a házban.
3 éve élünk itt, előtte is emeletes házban laktunk, de ott nem voltak ennyire kulturáltak az emberek, talán azért sem szerettem annyira. meg kint volt a fenében, ez meg a belvároshoz közel van, könnyű elmenni vásárolni, ügyet intézni, kulturálódni, szórakozni.
a nagyiméknak kertes háza volt, minden nyarat ott töltöttem gyerekként, ovis koromban szinte csak ott laktam. jó volt persze, hogy nem a 4 fal közé voltam bezárva, voltak állatok, cica, homokozó, hinta, fára mászás, felfújható medence :)
de tizenévesen már nem volt szükségem ilyesmire, inkább a bulik, a barátokkal bringázás, eljárkálás.
egy kisgyerekes családnak jó a kertes ház, de később, mikor már a gyerek tini lesz, akkor max aludni jár majd haza, mert a kert már nem köti le.
tartsátok meg a házat, ha tudjátok.
amikor a gyerekek kiröppennek, akkor odaadhatjátok nekik a panelt, ti mehettek vissza vidékre, ha van kedvetek kertészkedni, nyugisan élni. a leendő unokáknak is jobb lesz, ha kicsit bogarászhatnak az udvaron, nyáron kismedence, télen hóember :)
de még ezek után is mondhatjátok, h nem kell a nagy ház, és vesztek az árából egy lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!