Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tényleg jó panelban lakni?

Tényleg jó panelban lakni?

Figyelt kérdés
Mikor fiatal voltam minig sajnáltam a veszprémi 10 emeletesekkel zsúfolt Haszkovó lakótelepen lakókat hogy milyen rossz lehet nekik ott élni. Aztán nagy meglepetésemre középiskolában jött néhány osztálytárs akik megmegyarázták, hogy nekik sokkal jobb a hetedik emeleti 54 négyzetméteres lakásban, mint nekem 100 négyzetméteres két szintes házban, mert az 5km-re van a várostól. Azóta saját házamban lakom és rendszeresen találkozok olyanokkal, aki kényszeresen magyarázzák, hogy sokkal jobb nekik a panelban, mint nekem a kertes házban. És soha nem fordítva, és soha nem szólom le a panelt. szerintem ez abból fakad hogy zavarja őket hogy ők csak ennyit értek el. Mert ugye a piaci ára az én házamnak 3-4-szerese a 2 szobás panelénak.

2015. dec. 19. 22:52
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%

Én nagyon szeretek, de nem ez lesz a közvélemény, előre látom! :D Mondjuk én legfölül lakom, és mielőtt még panellakásba költöztem volna, azelőtt volt egy meg nem értett perverzióm a szoci lakótelepek iránt.

Amúgy kissé sznob, ahogy írsz erről az egészről. Nem gondolod, hogy túlértékeled kicsit magad? :)

2015. dec. 19. 22:57
 2/26 anonim ***** válasza:
34%
Jobb egy fenét, mi a jó abban, hogy a falakon át tökéletesen hallod az összes szomszéd bélmozgását?
2015. dec. 19. 22:58
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Idős nénik a szomszédaim, onnan semmi nem hallatszik át. Tőlem már lehet, főleg amikor barátnőm is itt élt :D

(#1)

2015. dec. 19. 23:00
 4/26 A kérdező kommentje:
Bocs ha szobnak néz ki a kérdés de nem vagyok az, azért volt nekünk kicsi jobb házunk mert a szüleim és a nagyszüleim nagyon sokat dolgoztak. Ha pedig jobban megfigyeled a kérdést akkor látszik hogy a panelosok szokták a csh-t leszólni, nem fordítva.
2015. dec. 19. 23:06
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Panelban lakom én is. Nem tudtunk építkezni, mert két gyereket taníttattunk diplomáig, utána ketten maradtunk, elég is a lakás. Szép helyen van a ház, alattunk egy arborétum van, az utcai rész is csendes, nem járnak buszok, teherautók. A szomszédokat sem hallom, olyan, mintha egyedül lennénk. Nyilván ha nem így lenne, mi is igyekeztünk volna kikerülni innen. Soha nem irigyeltem a családi ház tulajdonosokat, elfogadtam a korlátokat. Csak az tud dühíteni, mikor gúnyolódnak rajtunk, hogy "ő ugyan nem lakna nyúlketrecben".
2015. dec. 19. 23:51
 6/26 zgyzgy ***** válasza:
100%

Aki egyszerű életet él, vagy idős, annak praktikus a panel.

Aki sok dologgal foglalkozik, sok cucca van, szereti a nagy teret, a természetet, annak a kertes ház az ideális.

Ez olyan, mint a belváros vs. zöldövezet.

2015. dec. 19. 23:55
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Megvan az előnye is hátránya is, ahol laktam panelban ott 3 perc sétára volt

-tesco

-lidl

-spar

-2 pékség

-háziorvos

-gyógyszertár

-étterem

-iskola

-meg még jópár dolog

De ha egyszer elromlik a lift és a 8- emeleten laksz.... a szomszédokat is jól hallod és azok a panelek amik nincsenek leszigetelve sem a legjobbak ,ráadásul ha a fűtésszezon előtt hideg van és fűteni akarsz rácsesztél mert meg kell szavazni és a lakók nagy része olyan zsidó hogy inkább megfagy minthogy plusz fűtést fizessen.

Átköltöztünk faluba, csönd van, friss levegő... és sehol semmi, a legközelebbi bolt a falu másik végén, ha bármi kell a (jó esetben) óránként (rossz esetben 4 óránként) járó busz az egyetlen lehetőségem.

2015. dec. 20. 00:06
 8/26 zgyzgy ***** válasza:
100%
Talán van köztes megoldás, nem kell feltétlenül a két végletben gondolkodni.
2015. dec. 20. 00:21
 9/26 anonim ***** válasza:

Ugyan én sem szeretnék panelban lakni, de azért ez hülyeség:

"szerintem ez abból fakad hogy zavarja őket hogy ők csak ennyit értek el. "

Nagyon nem ezen múlik, ismerek meglehetősen gazdag panel lakókat, és fordítva is. Én magam nem panelban lakok, hanem tégla társasházban, de semmi pénzért nem költöznék kertes házba.

2015. dec. 20. 04:54
 10/26 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, neked az egész családfád nem érte el annyit, mint egy közeli ismerősöm, aki már lassan 35 éve él panelban, azért, mert a munkájukra akarnak koncentrálni, nem pedig, hogy nekik hogy van lenyírva a sövény, meg mivel lehet még villogni, kivagyiskodni a szomszédoknak. Az életszemléleted az egyszerű emberekét idézi, akik a külsőségek alapján ítélkeznek.
2015. dec. 20. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!