Milyen panelban lakni?
Hogy mit csinálunk? Azt,amit egy házban, csak a kerti dolgok esnek ki - de gondolom te sem ültél egész nap a kertben. (Ha igen, akkor elmész a közeli parkba és ott is tudsz üldögélni.)
Nem olyan vészes ám itt lakni, bár a zenehallgatással vannak apróbb gondjaim :-)
Mondjuk én is szívesebben laknék kertes házban, de most csak ez van.
Vannak előnyei és hátrányai is, összességében nem vészes. Előny, hogy mivel kicsi, kevesebb a házimunka, kevesebbet kell takarítani, kevesebb vele a gond, mint egy házzal. Hátrány leginkább az lehet, ha hangosak a szomszédok, de rossz szomszédságot akárhol ki lehet fogni, nem csak panelban.
Lehet olvasni, tévét nézni (én nem vagyok egy nagy tévénézős, de attól még lehet), sakkozni, társasjátékozni, akár még sportolni is - pl. talajtorna vagy szobabicikli. (Ha nem a földszinten laksz, az alattad lakó lehet, hogy szólni fog amiatt, ha ugrálsz, erre az a megoldás, hogy olyankor kell ugrálni, amikor ő nincs otthon.)
Piciben még kertészkedni is lehet, a koktélparadicsom és a fűszernövények például remekül érzik magukat panelban is.
Laktam panelban is meg kertesben is.
A kertes messze jobb és élhetőbb ,emberibb. A panelban minden áthallatszik ,még a sóhajtás is,nem lehet semmit nyugodtan csinálni se sport,se szex, se zene se tvnézés se bulizni a haverokkal , mert már jön is át egy szomszéd kiabálni hogy feljelent csendháborítás miatt. Engedély kell ahhoz is ha egy csavart be akarok fúrni a saját falamba.Kutyát is csak keservesen lehet tartani, bár tudom sokan tartanak ,de nekem nem menne.
Nekem ezek olyan hátrányok amit az a kis előny ,hogy nem kell havat lapátolni , füvet vágni meg, nagyritkán feltenni egy lehullott cserepet , nem kompenzál. Négyzetméterre vetítve meg sokkal magasabb a rezsije a panelnak, se saját finom bioterményt nem lehet nevelni ,se igazán spórolni nem lehet a közüzemen.
Családiban ,fúrt kút ,fatüzelés, napkollektor ,lehet barkácsolni, szerelni ,szaladgálni, és ha kiülök a kertbe a napra, nem rohan át felettem 1 óvodáscsoport egy raklap csöves ,meg egy falka kutyasétáltató.
2-es, miért ne lehetne heggeszteni? Nincs erkély? Az én szomszédom az egyik hegeszti korlátot már egy fél éve minden szombaton, a másik ütvefúróval a falat fúrja, a harmadik ablakokat cserél, a negyedik felxezz, az alattam lakónak orosz (amerikai) zárjai vannak az ajtókon amit muszáj csapkodni, a fenti szomszéd aszony 120kg és mezítlább jár a laminát padlón amin nicsen szőnyeg, 28 lépést szokot menni egy irányba, ugyanannyit vissza 5 percenként egész nap (hogy hoyg lehet ennyit mikor a lakás csak 18 lépés?). Ja, a kettőve alattam lakó gyerek mániája kirakni a reprókat az ablakba és DJ-t játszik, a hálószoba ablak alatt óvoda van, a másik oldalon játszótér és szemben lagzis vendéglő. Oldalt szabad a tér és ott autós versenypálya és odébb szabadtéri színpad.
És a fenti szomszéd ágya recseg (jó hogy nem a 120 kg-s asszony alat) és szerencsére 12 perces a szomszéd, de néha 3 menetet is bír félórás szünettel (fene a gusztusát), de legalább az a szirén ne visítana.
Szóval a panelt annak ajánlom aki kitalálta. De annak biztosan villája van bahamákon ☻.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!