Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Telefüstöli a szomszédom a...

Telefüstöli a szomszédom a fürdőszobámat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk, ahol a fürdőszobán és a konyhán nincs ablak, csak szellőző. Eddig nem volt annyira zavaró, de most, hogy hidegebb van, szinte egész nap áramlik be a cigifüst, vélhetően azoktól a szomszédoktól, akik a lakásban dohányoznak. Én elhiszem, hogy nem akarnak kimenni ilyen hidegben, de 5 hónapos kismama vagyok, és persze próbálom minél kevesebbet használni a fürdőszobát, de azért így is sok füstöt szívok be (a terhesség miatt amúgy is sokkal gyakrabban járok mosdóba), és nagyon féltem a babámat

:( Nincs erre valami megoldás? Szólni nem tudok senkinek, egyrészt mert nem tudom, hogy a több mint 200 lakó közül ki dohányzik, másrészt ha őt nem zavarja, hogy a saját lakását telefüstöli, gondolom nem igazán hatná meg, ha megkérem, hogy ne cigizzen már. Én próbálok békésen együtt élni a szomszédokkal és tolerálni mindent, de az én szememben az túlmegy minden határon, hogy nem vehetek levegőt a saját fürdőszobámban, ha nem akarok megfulladni, és hogy amilyen főzési fázist lehet, azt a szobában kell elvégeznem, mert ott is büdös van.

2015. okt. 19. 21:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Felhívtam a közös képviselőt. Sajnos azt a választ kaptam, amire számítottam: a lakók megszavazták. És mivel én még csak tulajdonos sem vagyok, nem szólhatok bele ebbe, meg a szokásos dohányos-szöveg, hogy ugyan már ne mondjak ilyet, hogy ez árt a gyereknek, az ő gyerekei is egészségesek, pedig ő se megy ki télen cigizni.
2015. okt. 20. 09:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a szellőztető rendszer kikapcsolása full illegális. Jelentsd fel a házat és a közös képviselőt, maradandó egészségügyi károkozás vádjával. Olyan sem.lehet, hogy spórolási indokból a házban télen nem fűtűnk, mindenki oldja meg ahogy akarja.
2015. okt. 20. 09:35
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én letakarnám a szellőzőt és a fürdőszobám szellőztetését magam oldanám meg nyitott ajtókkal, szoba/konyhaablakon át.

Így ugyan a pára az én lakásom járja be és nagyobb az esély a penészedésre, de legalább nincs cigifüst.

Mondjuk albérletben nem Te rendelkezel mindennel, de anno panelban is kb. ennyit ért a szellőztetőnk, mert hogy levegő nem jött be rakta, az biztos, mégse volt egy deka penészünk se, most meg ablakunk van mégis penészedik minden.

2015. okt. 20. 09:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Tényleg jó ötlet amit az előző mond, ha mást nem tehettek takarjátok el a szellőzőt. Nem dohányzóként mondom, erről nem a dohányos tehet hanem a lakóközösség illetve aki ezt aláírta stb. Így viszont feleslegesen van nyitva az a szellőző. Hasonló lakásban laktam én is egyetemista koromban, ott mindig az alattam lévő veszekedését hallgattam a fürdőben vagy az ételszagot.
2015. nov. 1. 16:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!