17 kerületbe költöztem kis családommal.Kertvárosi rész.A minap bringáztam egyik utcában,megálltam az egyik kapu előtti meggyfánál.Alig szedek pár szemet az amúgy földig roskadozó fáról (mellette másik 3 db fa szintén roggyásig tele meggyel)amikor megjelenik egy ember.Maga itt mit csinál?Mondom,szedem a meggyet.Hát csak ne szedje.Miért magáé a fa?A válasz:igen én ültettem.Nem hagytam annyiban:miért az utcára,azaz közterületre ültet gyümölcsfát uram?A válasz:Mert az is az enyém.Tényleg?Ez érdekes,mondom, én tavaly vásároltam családi házat a szomszéd utcában de a tulajdoni lapon nem szerepel,hogy a telekhatáromon kívül lévő terület,vagyis a járda és az aszfaltút közti földterület az enyém lenne...Amúgy nincs gyümölcsfám,de ha ültetek,mindenképp a kerítésemen belül.Erre ő:Na ne okoskodjon tovább hanem huzzon el innen mert hívom a rendőrséget...Szóval nem értem miért sajnálják ennyre azt a pár szem meggyet.Rengeteg gyümölcsfa van a kapuk előtt,de ahogy megfigyeltem,a nagy része ott rohad el a fákon,mert nem szedi le senki...ha mégis leszedne egy arra járó pár szemet,mindjárt megjelenik a tulaj és elzavarja.Inkább rohadjon el,de akkor se adna a közterületi meggyéből...
28-as, melyik ujjadból szoptad elő, hogy valóban az ültette a fát, aki háborog a eszedés ellen? Csak nem ott voltál, mikor eltültette?
2015. jún. 25. 19:00
32/49 anonim válasza:
A leírásban benne van hogy azt mondta ,ő ültette. De ha nem ő ültette, akkor is az övé a termés, mert ő gondozza, permetezi ,metszi stb. És a lehullott ágakat lombot se a járókelők seprik össze, nekik csak a haszon kellene ingyen. Menjen az ilyen ki az erdőbe ott ingyen van a gomba ,meg van vadmeggy.
2015. jún. 25. 19:48
33/49 anonim válasza:
Mondani mindent lehet ám... Mivel rogyásig volt a fa gyümölccsel és már éret volt, ugyan nem hal bele, ha pár szemet az utca embere leszedeget. Még ha marokszámra zabálná valaki minden nap, akkor megértem, de pár szem, könyörgöm...
2015. jún. 25. 20:05
34/49 anonim válasza:
Ezért tart itt ez az ország.. mert ilyen emberek vannak benne mint a kérdező... és jónéhány válaszoló.
2015. jún. 25. 21:43
35/49 anonim válasza:
"Még ha marokszámra zabálná valaki minden nap, akkor megértem, de pár szem, könyörgöm..."
Mondd már meg nekem könyörgöm, hogy ha valaki elkezdi szedni a fádról a gyümölcsöt, akkor te látod rajta, hogy hány szemet fog leszedni? Vagy hogy majd visszajön később egy kosárral? Vagy mi? Van varázsgömböd?
Törném el a kezét az ilyen taplónak!
2015. jún. 25. 21:44
36/49 anonim válasza:
Igen, aztán az egyik elkezdi ,leszedi a "pár szemet" aztán minden 2. arra járó szed párat, a végén karmagasságig alul nem lesz egy db sem. Tipikusan az a mentalitás, hogy ezt a kis zsepit flakont eldobom az árokba ,ez semmi, aztán pár hónap után szeméthegy lesz.
2015. jún. 25. 22:00
37/49 anonim válasza:
Az a baj kedves 71%, hogy minidig így kezdődik. Ma csak pár szem, holnap már 3 vödör. A kisujját nyújtja az ember, máris tépnék le a karját. Sajnos én is beleestem már a jóhiszeműség csapdájába. De a kérdező esetében még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy szedett pár szemet, hanem hogy még ő állt neki arcoskodni. Biztos vagyok benne, hogyha pofázás meg okoskodás helyett kedvesen elnézést kér, elmondja, hogy nagyon megkívánta mikor meglátta, akkor az öreg is rögtön másképpen áll hozzá. Hogy várhatsz el kedvességet és megértést, ha te egy suttyó paraszt vagy? Ezen kéne elgondolkodni.
2015. jún. 25. 22:25
38/49 anonim válasza:
"Hogy várhatsz el kedvességet és megértést, ha te egy suttyó paraszt vagy? "
Ez tökéletesen igaz a "meggyfatulajra" is. Ahelyett, hogy nekiállt volna rögtön csesztetni a másikat, hogy mit csinál (mi a frászt csinálna mégis pár szem meggy leszedése közben), udvariasan is meg lehet kérni, hogy óvatosan szedjen, mer tmások pl már törtek le ágat fölöslegesen és ha lehet, ne sokat, mert param param pararam.
2015. jún. 26. 07:40
39/49 A kérdező kommentje:
Kedves jóindulatú válaszadók.Sok mindent írtatok,néhányra reagálok,mivel van ennél fontosabb dolgom is.
Nyugi nem viszem el senki autóját,se semmi vagyontárgyát senki háza elöl.De rossz példa az autó.Èn is néha kinn parkolok,eddig nem vitték el.De próbáld meg úgy,hogy nyitva hagyod benne a kulccsal...vagy hagyd felnyitva a csomagtartód,tele értékkel...reeggelr
2015. jún. 26. 09:13
40/49 A kérdező kommentje:
Szóval reggelre bottal ütheted a nyomát.Ès mivel tudod,hogy milyen szemét világot élünk,elsősorban magadat okolhatod a felelőtlenségedért...Nahát,pont ez az amiért nem kell közterületre gyümölcsfát ültetni,mert bárki szabadon hozzáférhet.Ültess szomorúfüzet,azt nem eszi meg senki.A gyümölcsfát meg ültesd a telkeden belül...Ha valaki k....nak áll,ne csodálkozzon azon,ha meg....ák! Amúgy jót nevettem a sok gonosz hozzászóláson,de vagyok olyan tisztelettudó,hogy nem fogok itt senkit sem sértegetni,ellentétben veletek!Legyetek boldogok és zabáljátok az utcai meggyeteket és a világért se engedjétek,hogy bárki is leakasszon róla egy szemet!Azonnal rontsatok rá egy medveölő kutyával,fejszével aprítsátok szerteszéjjel,majd locsoljátok le benzinnel,gyujtsátok fel,utána dobjátok kútba,és ha még mindig kivánja a meggyet,ami marad belőle azt akasszátok fel a meggyfára,ráírva:így jár aki meggyet szed!!!Mert megérdemli! :)Na megyek dolgozni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!