Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért ilyen rosszfélék az...

Miért ilyen rosszfélék az emberek?

Figyelt kérdés
17 kerületbe költöztem kis családommal.Kertvárosi rész.A minap bringáztam egyik utcában,megálltam az egyik kapu előtti meggyfánál.Alig szedek pár szemet az amúgy földig roskadozó fáról (mellette másik 3 db fa szintén roggyásig tele meggyel)amikor megjelenik egy ember.Maga itt mit csinál?Mondom,szedem a meggyet.Hát csak ne szedje.Miért magáé a fa?A válasz:igen én ültettem.Nem hagytam annyiban:miért az utcára,azaz közterületre ültet gyümölcsfát uram?A válasz:Mert az is az enyém.Tényleg?Ez érdekes,mondom, én tavaly vásároltam családi házat a szomszéd utcában de a tulajdoni lapon nem szerepel,hogy a telekhatáromon kívül lévő terület,vagyis a járda és az aszfaltút közti földterület az enyém lenne...Amúgy nincs gyümölcsfám,de ha ültetek,mindenképp a kerítésemen belül.Erre ő:Na ne okoskodjon tovább hanem huzzon el innen mert hívom a rendőrséget...Szóval nem értem miért sajnálják ennyre azt a pár szem meggyet.Rengeteg gyümölcsfa van a kapuk előtt,de ahogy megfigyeltem,a nagy része ott rohad el a fákon,mert nem szedi le senki...ha mégis leszedne egy arra járó pár szemet,mindjárt megjelenik a tulaj és elzavarja.Inkább rohadjon el,de akkor se adna a közterületi meggyéből...

2015. jún. 23. 23:18
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
87%
Nem az a baj,hogy levetted a meggyet, hanem hogy szerinted ez termeszetes es meg te okoskodsz annak,aki ultette. Esetleg mondhattad volna okoskodas nelkul is,hogy epp meggyet szedsz,biztos a tulaj se igy reagalt volna... Egyebkent ha az en famra jossz kerdezes nelkul,en is elhajtalak,pedig egyebkent ha kerdezned,adnek
2015. jún. 23. 23:26
 2/49 anonim ***** válasza:
88%

Közterületi meggy ide, vagy oda, bocs, de bunkóság leszedni más gyümölcsét.

Mi falun laktunk, mindenki portája előtt volt gyümölcsfa, és nem szedtük le egymásét... pedig nekünk csak cseresznye volt, a szomszédnak szilva. Ha megkívántam, kértem pár szemet a szomszédtól, de ha nem volt kint a szomszéd, akkor nem nyúltam a fához.

Annál is inkább, mivel nem tudhatja az ember, nem permetezték-e le valami gázos cuccal a rovarok ellen.

Egyszóval: lehet hogy a bácsi irigy volt, de rosszfélének nem gondolom.

2015. jún. 23. 23:26
 3/49 anonim ***** válasza:
87%

Majd ha mész metszeni meg rendberakni a fát, akkor okoskodjál.

Addig biciklizz csak tovább nyugodtan...

2015. jún. 23. 23:27
 4/49 anonim ***** válasza:
97%
Fú backi.. ebben a történetben nem a fószer a gáz, hanem te! Lopod a meggyet, és még hergeled is az öreget, akinek a portája előtt teszed mindezt! Gratula!
2015. jún. 23. 23:28
 5/49 anonim ***** válasza:
96%
Én még meg is kergettelek volna a vasvillával.
2015. jún. 23. 23:29
 6/49 anonim ***** válasza:
11%
Miért kellene megkérdezni bárkit is egy közterületen lévő fánál hogy szedhetsz-e róla? :) Rá van írva hogy XY ültette?
2015. jún. 23. 23:30
 7/49 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Intelligencia kérdése. Ha már lopsz róla, legalább ne legyél pofátlan!

2015. jún. 23. 23:33
 8/49 anonim ***** válasza:
96%
Ha a kerítésem előtt leparkolok az autómmal, akkor az már nem a telkem azaz mi a francért parkolok közterületre, gyere bátran vidd el hisz az már nem az én területem.
2015. jún. 23. 23:47
 9/49 anonim ***** válasza:
96%

Én sem szedek a szomszéd meggyéből, hiába van az utcán. Egyszer kiskoromban megtettük, de ránk szóltak, hogy akkor kérjünk legalább, mert ad szívesen. El is szégyelltem magam.

Szóval, igen! Inkább rohadjon rá a betonra a leesett meggy, minthogy leegyék.

2015. jún. 23. 23:53
 10/49 anonim ***** válasza:
1%
Én védem a kérdezőt! Ha jól esik neki, miért ne? Úgy se eszi meg senki az összeset. Ha én ültettem és gondoztam volna se zavarnám el azt, aki csemegézik róla, pláne ha roskadásig van rajta a termés.
2015. jún. 23. 23:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!