Miért ilyen rosszfélék az emberek?
"es ha szedett volna 2-3 kilot akkor mi van?"
És ha elakarja adni az egész termést a piacon? 2-3 kg az 1000-1500 forint.
Megtehetnè persze. Én is megtehetnèm, hogy éjszaka bemegyek hozzád és elvàgom a torkod. De ez nem változtat a tényeken, miszerint én gyilkos lennèk te meg tolvaj. Sok mindent megtehetnenk, de ettől a rossz nem lesz kevésbe rossz.
Amúgy cuki vagy kérdező. Azon problemazol, hogy nem kedvelnek a szomszedaid, közben meg sem próbálsz alkalmazkodni, mert hát te megteheted.
Mi lenne kérdező, ha kicsit belegondolnál az ő helyzetébe?
Egyrészt ő ültette a fát a saját háza elé, tehát az ÖVÉ. Pofátlanság más gyümölcsfáját szüretelni, még akkor is, ha csak pár szemet vennél le róla. Arról meg nem is beszélve, hogy még neked áll feljebb, és nyomod a pökhendi kihanemén műcigány stílust. Undorító és szánalmas. Én az öreg helyébe tuti meg is kergettelek volna.
De most gondolj bele:
Te ültetsz MAGADNAK mondjuk 1 szép barackfát, hogy legyen barackod, stb. Szépen beérnek, roskadozik a fa a barackoktól. és egyik reggel arra kelsz vagy egyik nap arra érsz haza a munkából, hogy a fa majdnem teljesen üres, és csak annyit látsz, hogy pár pofátlan egyén már az utca vége felé sétál 4-5 színültig tele lévő táskával. Te vetettél, ők arattak. Te megdolgoztál érte, de ők szüretelték le, akik semmit sem tettek hozzá. Így te hoppon maradtál, várhatsz most 1 évet, míg k vagy eladják és pénzt keresnek rajta, vagy megeszik a munkád gyümölcsét, és nagy ívből lesz@rják, hogy neked ezzel kárt okoztak, vagy ha kérdőre vonnád őket, még ők lennének felháborodva, sőt fenyegetnének is, vagy bunkóznának.
Te nem háborognál?
Már nem azért, de ennek semmi köze ahhoz, hogy közterületen van-e vagy sem. Hólapátolásnál is a ház előtt lévő járdarész még a házhoz tartozik!
Az autók is közterületen vannak, akkor nyugodtan el lehet vinni őket?
Bunkó és pofátlan vagy, úgy viselkedsz, mintha te lennél az atyaúristen, csak azért mert most költöztél a környékre. Más megvédi a tulajdonát és még neked áll feljebb, szép, tisztára mint a szeretett kisebbségünk. Szerintem a bácsi megengedte volna, hogy szedjél róla, ha nem ilyen pökhendi nagyképű ta hó paraszt módjára állsz hozzá az egészhez. Én is elhajtottalak volna.
Mamám utcájában is volt ilyen, az egyik néninél. Pár szemet nem sajnált, azt megengedte. Aztán egyszer csak kinézett az ablakon, és 4 ember szedte táskaszámra a gyümölcsöt. Nagy nehezen elkergette őket, de a gyümölcsöt is vitték. Azóta máshová ültette a fát, és nem irigységből.
Ha neked irigy az az ember, aki nem akarja, hogy lopjanak tőle, akkor nem tudom milyen lelki világod lehet!
Ami az utcán van és nincs dróttal kerítéssel elrekesztve,azt el lehet vinni? Akkor a kocsidat is ha kint parkol ,fogom elviszem. Látom hogy nem használod már 1 hónapja szóval biztos nem kell holnap sem. Majd visszahozom ,ígérem ,csak megyek vele néhány kört. Vagy leszedem a felnidet, mert minek az neked,majd rakok alá téglát.
Egyes országokban kerítés sincs, tehát akkor nyugodtan lehet növényt lopni a kertekből, csak ne csodálkozz ha lelőnek vagy rád ugrik néhány rendőr.
Az lett volna a megfelelő eljárás,ha becsengetsz,engedélyt kérsz hogy szedj meggyet és akkor ha engedik, szedsz. De így ,te vagy a nagy prosztó,nem a fa tulajdonos a rossz.
Az ilyen emberek ássák ki a díszvirágokat a közparkokból mert az ugye közterület,nem magánbirtok, letörik a faágakat, kiszedik a kis tujákat stb. Meg a panelekben ellopják a folyosó díszítésre szánt cserepes növényt.
Az meg hogy biztos nem szedi le, az csak feltételezés. Lehet 2 nap múlva leszedné. De ha nem is szedi le és ott rohad meg,akkor sincs jogod másét elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!