Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lehet kötelezni az alsó...

Lehet kötelezni az alsó szomszédot ajtófék feltételére?

Figyelt kérdés

2 éve új lakók lettek alattunk. Na azóta csapkodják a bejárati ajtót, ami éppen a szobánk alatt van. Előtte sosem volt ilyen gond! Mivel az ingatlan fafödémes és 100 éves az állandó rezgéstől hullik a vakolat, a díszítő elemek, reped felette a falunk. Közös költség nincs, ezért nem érdekli a tulajt mi történik... Kértem szépen szóban-írásban személyesen, ügyvéd által, küldtem neki statikus véleményét a rezgésről, felajánlottam, hogy saját költségemen megveszem, beszerelem, de semmi... Egyfolytában reng minden becsapásnál, most télen még be is dagad és így károsodik a lakásunk. Arról nem beszélve mennyire megvisel minket ez idegileg. Más szomszéd nincs. Rendőrségen a bírósági polgári peres eljárást, Bíróságon a rendőrséget javasolták. Jegyző hozott határozatot, de semmi. ..

Hogy értsétek: ez egy dupla üveges, gázzal töltött, mindkét oldalán biztonsági fóliás fa ajtó, 90cm széles tokban! Előtte ékszerbolt volt, szóval bedobni, leakasztani nem lehet és a statikus szerint is előbb szakad rájuk az emeletünk, mint az ajtó ki a helyéről...

Most pereskedjek évekig? De ha nincs megoldás.... Költözni nem szeretnék.

2015. jan. 6. 12:24
 1/4 anonim ***** válasza:
61%
MÁST nem kötelezhetsz erre, de ha nagyon zavar, akkor szereltesd fel te. Már régen meg lenne oldva a dolog.
2015. jan. 6. 12:41
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

a ház szerkezetének semmi baja nem lesz az ajtócsapkodástól, igazi statikus ilyet nem mondana... Ha tényleg kérdezted volna egy statikus véleményét akkor ő birtokvédelmet javasolt volna a jegyzőtől.

" a statikus szerint is előbb szakad rájuk az emeletünk, mint az ajtó ki a helyéről... "

Segítene megoldani a kérdést ha az igazat írnád le, hülyeség amit írtál, egy statikus ilyet nem mondd.

2015. jan. 6. 13:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Kértem szépen szóban-írásban személyesen, ügyvéd által, küldtem neki statikus véleményét a rezgésről, felajánlottam, hogy saját költségemen megveszem, beszerelem, de semmi...

Jegyző hozott határozatot, de semmi.

Aki csak hülyeséget tud írni és vádaskodni, az ne írjon!

2015. jan. 6. 13:31
 4/4 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező ki pontosítást írj már légyszi!

A saját bejárati ajtaját csapkodja, vagy a "lépcsőház" bejárati ajtaját? Ez pont nem derül ki, pedig lényeges.

Mert utóbbi esetben odamész, megcsinálod, kész.

Előbbi esetben ha tényleg nem hallgat semmire sem, akkor keserítsd meg az életét. Kulcslyukba beletörsz gyufaszálat minden nap egészen addig a napig, amíg meg nem oldódik a probléma. Autója összes kerekének leengedése ha lehet éjjel, hogy reggel ne tudjon indulni (kárt nem okozol, csak bosszúságot) A lehetőségek tárháza végtelen :D

2015. jan. 6. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!