Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti szeretitek Magyarországot?

Ti szeretitek Magyarországot?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy pár éve ( 8 éve) kijöttem külföldre dolgozni, mert otthon egyszerűen lehetetlen volt élni.

Itt az ottani pénz 5szeresét kapom ugyanannyi munkaidőért, ugyanolyan munkáért. Sokkal kellemesebb a hely is, kimész az utcára, nyugalom van, béke, minden szép.

Magyarországon a legtöbb ember rohan, ideges, alig van egy kis pénze, az élete legnagyobb dolga az, hogy van egy lakása, és ennyi.Egyik napról a másikra eltengődik, és a maximum az, hogy 1 hétre lejut a Balatonra. Véleményt alig mer mondani, alig mer reklamálni, mert fél hogy azt a kis valamijét is elveszíti amilye van. De erről nem tehet, ilyenné tette az élet, és az elmult rendszer, meg még a mostani is.

HANGSÚLYOZOM HOGY A LEGTÖBB EMBER, NEM AZ ÖSSZES!

Ott az embernek nincs annyira életkedve, csak örül hogy valahogy elvan. Ez megint csak a nagy átlag, nem mindenkire vonatkozik.

Amíg magyarországon valaki keres 400 ezer forintot, és ez ott már a csúcsok csúcsa, addig itt az még átlag alatti kereset.

És persze, szeretem Magyarországot, a szép tájakat, az állatvilágát, az ételeit.Meg a többi jót is.

Én azt az országot érzem hazámnak, ahol jól tudok élni, boldogan tudok élni, ahol szabad vagyok, nem vagyok elnyomva, nem vagyok tele gondokkal, ahol jogaim vannak. Nem pedig azt, ahol ledobott a gólya, és vagyok lehetetlenítve, még akkor is ha a tájak szépek és a történelem meg a sport dicső.

Nyaranta 1 hónapot szoktam Mo-n tölteni. Az ottani barátaim is alátámasztják amiket mondtam.

2014. jún. 24. 17:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
90%

A baj itt nem az országgal van, hanem azokkal, akik tönkreteszik. Meg persze elég sok emberre jellemző (tisztelet a kivételnek) a magyar mentalitás is, ami még csak fokozza: Irigyek azokra akik valamilyen sikert értek el, "megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is". Pesszimisták, szűk látókörűek, nem mernek változtatni. (Mondjuk ez nem teljesen az ő hibájuk.) 18 évesen már a politikát kell hallgatnom mindenhonnan, még a csapból is az folyik. Melyik országban politizálnak ennyit mint itt Magyarországon? Nem hiszem, hogy itt valaha is változni fog a helyzet, szerintem csak rosszabb lesz. Ezért én is azt tervezem, hogy pár éven belül, mikor majd befejezem a tanulást, elmenjek innen. Biztos sokan fognak majd szidni, hogy miért hagyom el a hazámat. De miért akarnám ezt a helyet otthonomnak, ha tudom, hogy itt csak a kínlódás várna rám amíg meg nem halok?

Azok ellenére, amiket leírtam én szeretem ezt a helyet, nem csak rossz emlékek kötnek ide, büszke vagyok a nyelvünkre, a feltalálóinkra, a sportolóinkra, mindenre, amit elértünk és soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem.

2014. jún. 24. 17:58
 22/41 anonim ***** válasza:
84%
Nem mondom, hogy szeretem, mert sajnos több negatív dolgot tudok felsorolni a jelenlegi állapotokkal kapcsolatban, és azt sem mondom, hogy ha lenne rá lehetőségem, nem próbálnék szerencsét külföldön. DE! Büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem, mindig is büszke voltam, és mindig is az leszek!
2014. jún. 24. 18:05
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Elkezdtem olvasni a kérdést. Olvastam, olvastam és azon gondolkodtam, hogy vajon mikor írtam én ezt ki? Nem emlékszem. Aztán rájöttem, hogy nem is én írtam a kérdést, pedig írhattam volna. Hasonló helyzetben vagyok, hasonló gondolatokkal. A különbség talán annyi, hogy nekem sok az évi egy hónap.
2014. jún. 24. 18:20
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországot szeretem, de akik lakják... Phejj, a fííírgese!!
2014. jún. 24. 18:28
 25/41 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem egész jó hely, itt van a legtöbb prosti egész Európában, még külföldre is jut belőlük rengeteg. Talán Thaiföldhöz lehetne hasonlítani, de ott elviselhetetlen hőség van és néhány helyen óriási kosz, koton hegyek szanaszét (pl. Pattayán). Az adók elvileg magasak, de még nem találkoztam akkora idiótával aki ne minimálbérre lett volna bejelentve, úgyhogy ez nem probléma. És vannak jó kirándulóhelyek is. Talán azt tudnám hátrányként említeni, hogy vidéki városokban kevés kupleráj van, de ez már a vidékiek problémája.
2014. jún. 24. 18:38
 26/41 anonim ***** válasza:
96%
Az országot én is szeretem. Ott van a múltam, a családom, a gyökereim, az otthonom, ahol igazán otthon érzem magam, de a jövőmet nem láttam, így már 5 éve nem élek ott.
2014. jún. 24. 18:40
 27/41 anonim ***** válasza:
65%

Nem a politikusokkal van gond, mert a politikusokat az átlagemberek választják. A tömeg. A kisember pedig teljesen ugyanaz, mint a képviselője.

A kisember egy rágót nyúl le, mert "szüksége van rá", a politikus meg százmilliókat. A mentalitás ugyanaz.

A politika csak egy okozat...az okozata annak, hogy mindenki arra szavaz, aki a legtöbb pénzt osztja szét és nem érdekli, hogy miből. Ebben az országban az nyeri a választásokat aki halat oszt és nem hálót. Mert az emberek nem tudják a hálót használni. Az ország azért élhetetlen, mert a kormány, az állam mindenhova bepofátlankodik azzal indokkal, hogy mindenki - rajtuk kívül - nyerészkedő,kapzsi di**nó az emberek pedig habzó szájjal ujjonganak a TV előtt amiért végre elveszi valaki azoknak a pénzét akiknek van. Véletlenül sem az a normális, hogy megpróbálom én is utol érni, hanem vegyük el tőle.

" Irigyek azokra akik valamilyen sikert értek el, "megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is". Pesszimisták, szűk látókörűek, nem mernek változtatni. "

Pontosan. Az ország király, ha elkerülöd a kisembereket, más társasággal veszed körül magad, ahol "világlátott" felfogás van, rögtön élhető helynek látod az országot.

Én úgy gondolom, hogy aki külföldön boldogult, az itthon is tudott volna. Ha jó vagy a szakmádban és beszélsz 1-2 nyelvet, itthon is meg lehet élni. Ez meg nem egy megerőltető dolog, tanulni kell.

Én is kimegyek külföldre, pár évig, de hazajövök mert 18 éves korom óta dolgozom itthon is( suli,haverok,sport,hobbi mellett.).

2014. jún. 24. 18:59
 28/41 anonim ***** válasza:
29%
Igen szeretem. Szeretem, hogy itt élek, szeretem, hogy az anyanyelvemen beszélhetek, szeretem, hogy a történelmünkben sétálhatok nap mint nap. Mindenhol meg lehet élni, csak valakinek itt nem megy. Plusz mindenki olyan embereket lát maga körül, amilyeneket akar. Akiket én látok, azok se nem rohannak, se nem idegesek.
2014. jún. 24. 19:20
 29/41 anonim ***** válasza:
1%
Remélem ti gyáva férgek,hogyha egyszer innen leléptek,többet nem tértek vissza! Én legalább is törvénnyel szabályoznám a szülőhely(föld) elhagyását azért,mert olyan nehééééz:((,szegénykéim,,,annyira sajnállak benneteket!? Egyszerűen nem engedném soha többet vissza a szülőföldre azt az "embert"(menekülő patkányt) aki elhagyja! Ilyen egyszerű! Abba már nem gondoltok bele,hogy ha az értelmiségi elhagyja ezt az országot,akkor helyette bejön a szenny(románok,kínaiak,szerbek,meg a többi szenny)!! És Minél több Magyar hagyja el(mert olyan nehéééz itt élni) akkor annál több szar külföldi ember lepi el szeretett hazánkat! Tudjátok mik vagytok ti(K)? GYÁVA FÉRGEK! Kívánom tiszta Buddhista szivemmel hogy ti akik elhagyják a szülőföldjüket,mind átkozottak legyetek a létkerék körforgásában!(Következő életetekben max ennyire vigyétek)
2014. jún. 24. 19:59
 30/41 anonim ***** válasza:
97%

28 Én ennek csak örülni tudok :)

A legtöbben nem ezt látjuk, de az is igaz, hogy okoz némi beszűkültséget, hogy Magyarországon, kb. örülhetsz ha megkapod a baromi kevés fizetésedet, amiből jó esetben a rezsi mellett még marad egy kis ennivalóra is, emiatt sok ember valóban rosszabbnak látja az itt lakó embereket is, mert folyamatosan frusztráltak, érthető módon. Ha valaki kiköltözik akkor olyanokat tapasztal, hogy még ha egy lenézett rabszolga senki is, annyi pénzt kap fizetésként, amit előtte még nem is látott egyszerre és hiába ér kevesebbet ott az a pénz, a magyar eleinte mindig forintban számol.

Szeretem-e Magyarországot? Nem. Mert cserbenhagyott már rengetegszer, mert nem segít semmiben, csak lehúzni akar, ellehetetlenítek azt, hogy vállalkozzak, ha alkalmazott lennék éhbérért be sem jelentenének és Magyarország ezt hagyja.

Azon viszont sokat gondolkodtam, hogy mit mondjak majd a gyerekemnek erről az egészről, úgy, hogy külföldön élünk, az anyanyelve a magyar lesz, hiszen magyarok a szülei, szeretném ha tanulna a magyar történelemről és megmutatnám neki a magyar nevezetességeket is, de nem tudom, hogy mekkora szeretettel tudnám ezt tenni. Én ugyanis évek hosszú sora alatt tényleg megutáltam ezt az országot és nem a városait, nem az embereket, hanem a hozzáállást, azt hogy Magyarország a saját polgáraival nem törődik, pedig Magyarországnak mi magyarok kellene, hogy legyünk a legfontosabbak, főleg, hogy a normálisabbak, bátrabbak már le is léptek innen.

2014. jún. 24. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!