Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti szeretitek Magyarországot?

Ti szeretitek Magyarországot?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy pár éve ( 8 éve) kijöttem külföldre dolgozni, mert otthon egyszerűen lehetetlen volt élni.

Itt az ottani pénz 5szeresét kapom ugyanannyi munkaidőért, ugyanolyan munkáért. Sokkal kellemesebb a hely is, kimész az utcára, nyugalom van, béke, minden szép.

Magyarországon a legtöbb ember rohan, ideges, alig van egy kis pénze, az élete legnagyobb dolga az, hogy van egy lakása, és ennyi.Egyik napról a másikra eltengődik, és a maximum az, hogy 1 hétre lejut a Balatonra. Véleményt alig mer mondani, alig mer reklamálni, mert fél hogy azt a kis valamijét is elveszíti amilye van. De erről nem tehet, ilyenné tette az élet, és az elmult rendszer, meg még a mostani is.

HANGSÚLYOZOM HOGY A LEGTÖBB EMBER, NEM AZ ÖSSZES!

Ott az embernek nincs annyira életkedve, csak örül hogy valahogy elvan. Ez megint csak a nagy átlag, nem mindenkire vonatkozik.

Amíg magyarországon valaki keres 400 ezer forintot, és ez ott már a csúcsok csúcsa, addig itt az még átlag alatti kereset.

És persze, szeretem Magyarországot, a szép tájakat, az állatvilágát, az ételeit.Meg a többi jót is.

Én azt az országot érzem hazámnak, ahol jól tudok élni, boldogan tudok élni, ahol szabad vagyok, nem vagyok elnyomva, nem vagyok tele gondokkal, ahol jogaim vannak. Nem pedig azt, ahol ledobott a gólya, és vagyok lehetetlenítve, még akkor is ha a tájak szépek és a történelem meg a sport dicső.

Nyaranta 1 hónapot szoktam Mo-n tölteni. Az ottani barátaim is alátámasztják amiket mondtam.

2014. jún. 24. 17:11
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
95%
Magyarországot szeretem (a tájakat, a városkat, a látnivalókat, a történelmét, a Balatont, stb), az embereket viszont nem. A politikával meg nem is foglalkozom, mert attól meg beokádok.
2014. jún. 24. 17:29
 12/41 anonim ***** válasza:
27%
A kérdező biztos nagyvárosban élt,vidéken tényleg nem tűnik fel ez a rohanán,csak a pénz hiánya,nélkülözés,voltam már Ausztriában,Olaszországban,Németországban,de ahogy átlepem a határt,és újra Magyar szót hallok,Itthon érzem magam,lehet hogy máshol több a pénz,jobb az életszínvonal,de az állampolgárságom ,az anyanyelvem ide köt.
2014. jún. 24. 17:31
 13/41 A kérdező kommentje:

Meg én azt szeretem itt külföldön, hogy becsületes munkáért megfizetik, megbecsülik az embert.

Magyarországon 40 évig dolgozol 100ezer forintért, kussolsz, mert ha bármit is mersz mondani, elhetetlenítenek, kirúgnak stb..

Akkor tudsz pozícióba kerülni, ha nyalsz, vagy ha összeköttetéseid vannak...

2014. jún. 24. 17:31
 14/41 A kérdező kommentje:
Ugy értem hogy 40 évig minden honapban 100ezer ft, nem ugy hogy annyi ido alatt kapsz 100ezret
2014. jún. 24. 17:32
 15/41 anonim válasza:
85%
Igen, ezzel jellemezhetők a magyarok.. És akkor még nem is beszéltünk a cigányokról.
2014. jún. 24. 17:32
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem ezt az országot, szeretem a várost amiben élek, szeretem az embereket. Nagyon hiányozni fog minden, hiszen a jövőmet nem tudom itt kiépíteni...
2014. jún. 24. 17:35
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Magát az országot igen, csak a politikáját nem.És a mentalitáson is lenne javítani való.Pl munkahelyi kultúra, rugalmasság, ezek nagyon kellenének.
2014. jún. 24. 17:39
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretem Magyarországot, tudatosan készülök a kivándorlásra. Jó okom van rá, hogy lelépjek innen. Magyarországon csak az maradhat aki egészséges, és nincsenek túl nagy vágyai, tehát bőven jó neki az egy hét Balaton, ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor az illető vagy ittmarad és nagyon elégedetlen és megkeseredett lesz, vagy kiköltözik külföldre.

Nyilván itt is van egy felső tízezer, akire ez nem vonatkozik.

2014. jún. 24. 17:41
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Öürlök, hogy ide születtem, hisz az egész világot egybevetve ez még mindig a szerencsésebb oldala az éremnek. Viszont semmiképp nem tervezem itt leélni az életem, nevelni a majdani családom. Élhetőnek élhető, de miért maradnék az ócska balkánon, ha a szomszédban van jobb lehetőség is? :)
2014. jún. 24. 17:43
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem, mert eddig semmit nem adott, semmi pozitívat nem tapasztaltam, amiért büszke lehetnék stb. Annyiban örülök, hogy szarabb helyekre is születhettem volna, kb. ennyi. Az emberekről sem tudok sok pozitívat elmondani, főleg, hogy a magyarok az egymás szidásában a legjobbak kb.
2014. jún. 24. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!