Ti szeretitek Magyarországot?
Az a helyzet hogy pár éve ( 8 éve) kijöttem külföldre dolgozni, mert otthon egyszerűen lehetetlen volt élni.
Itt az ottani pénz 5szeresét kapom ugyanannyi munkaidőért, ugyanolyan munkáért. Sokkal kellemesebb a hely is, kimész az utcára, nyugalom van, béke, minden szép.
Magyarországon a legtöbb ember rohan, ideges, alig van egy kis pénze, az élete legnagyobb dolga az, hogy van egy lakása, és ennyi.Egyik napról a másikra eltengődik, és a maximum az, hogy 1 hétre lejut a Balatonra. Véleményt alig mer mondani, alig mer reklamálni, mert fél hogy azt a kis valamijét is elveszíti amilye van. De erről nem tehet, ilyenné tette az élet, és az elmult rendszer, meg még a mostani is.
HANGSÚLYOZOM HOGY A LEGTÖBB EMBER, NEM AZ ÖSSZES!
Ott az embernek nincs annyira életkedve, csak örül hogy valahogy elvan. Ez megint csak a nagy átlag, nem mindenkire vonatkozik.
Amíg magyarországon valaki keres 400 ezer forintot, és ez ott már a csúcsok csúcsa, addig itt az még átlag alatti kereset.
És persze, szeretem Magyarországot, a szép tájakat, az állatvilágát, az ételeit.Meg a többi jót is.
Én azt az országot érzem hazámnak, ahol jól tudok élni, boldogan tudok élni, ahol szabad vagyok, nem vagyok elnyomva, nem vagyok tele gondokkal, ahol jogaim vannak. Nem pedig azt, ahol ledobott a gólya, és vagyok lehetetlenítve, még akkor is ha a tájak szépek és a történelem meg a sport dicső.
Nyaranta 1 hónapot szoktam Mo-n tölteni. Az ottani barátaim is alátámasztják amiket mondtam.
Utálom, eddig nem adott semmit, csak rosszat. Az emberek tő szemetek, a hangulatot minuszba kell mérni, az egész ittlétnek annyi értelme van, mint egy zsák kalapácsnak.
Magyar vagyok, de olyan idegennek érzem magam, mintha valami más kultúrából származó bevándorló lennék.
22/f
Azt mondanám, hogy ambivalens a kapcsolatom a hellyel. Igen, itt vannak ezek, amiket leírtál, és tényleg nem érzem tökéletesen otthon magam itt, sokszor érzem azt, hogy én nem idevaló vagyok, de persze sok szempontból igen. Szeretem, hogy ismerem a helyet, hogy vannak a városban, az országban kis zugaim, helyekhez köthető kis emlékeim, illatok, ízek.
Attól függetlenül ha adódik alkalom az életemben, hogy külföldre menjek meg fogom ragadni.
Szeretem Magyarországot de nem biztos, hogy itt fogok maradni, mert szétb.sszák az egész országot..
Szeretem, hogy vannak gyönyörű helyek, szeretem, hogy fa.sza történelme van az országnak, szeretem, hogy a nyelvünk páratlan, de ez akkor is így lesz ha máshol élek. Szóval szeretem az országot magát. A helyet a történetet a nyelvet stb. Azokat nem szeretem akik irányítják és azokat nem szeretem akik elrontják a mindennapjaidat a pesszimizmusukkal (itt tényleg marhasok pesszimista van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!