Bemegy a cigifüst a gyerekszobába?
Az alattunk lakó sz@rházi nyanya, állandóan az erkélyen szívja az undorítóan büdös cigijét, aminek a füstje, hozzánk száll be. Így hűvösebb időben még elvagyunk valahogy, de jön a nyár, és szeretünk nyitott ablaknál aludni. De emiatt a mocsodék miatt nem lehet. Nyáron születik meg a gyermekem, és nem tudom mit tehetnék, hogy ne kelljen cigifüstben felnőnie.
Már beszéltem a nyanyával, azt mondta, nem érdekli, hogy az újszülöttemre megy a füst.
Mit tehetnék szerintetek? Öntsek a nyakába valami szart? Vagy mit?
Nonszensz, hogy egy üzlettől 5 méterre lehet csak cigizni, de alattunk 1.5 méterre nyugodtan szívhatják.
Van ötletetek? Bármi jól jön, a 'ne nyisd ki az ablakod, meg figyeld mikor nem cigizik és akkor szellőztes"-sen kívül.
Huhh, kissé elfajult a társalgás... Nem gondoltam volna, hogy a társasházi lét feltétlenül egyet jelent azzal, hogy szívnom kell a szomszéd dohányfüstjét. Azért ezt nem kellene egy kalapba venni a zajongással, sőt, még az én szőnyegrázásommal se, mert a cigifüst rákkeltő, a kutyaugatás meg nem. Ezen nincs mit ragozni.
Én semmi kivetnivalót nem találok a stílusodban, mert átérzem a helyzetedet. Érezhető, hogy már végső kétségbeesésben vagy, én feltételezem, hogy normális hangnemben próbáltál beszélni a "nénivel", és miután reménytelen a helyzet, hát itt mérgelődöd ki magad (én cifrábbakat is tudnék mondani a hölgyre, mint hogy "nyanya"). Aki ezt nem érti meg, az valószínűleg maga is dohányos, tehát a barikád másik oldalán áll. Nekik is vannak jogaik, de anyaként őszintén szólva egy csecsemő saját szobájában tiszta levegőhöz levő jogát fontosabbnak tartom. Szóval igenis, a dohányos "néninek" is alkalmazkodni kell a társasházi lakótársa igényeihez, mert csak addig csinálhatja azt az erkélyén, amit akar, amíg ezzel mások egészségét nem veszélyezteti. Sajnálom, dohányosok, mert ha azt kérdezitek, hogy akkor hol a búbánatban dohányozzatok, hogy ne legyen büdös a saját lakásotok, akkor nincs semmi jó ötletem. De azt azért mindenki átérzi, mennyire paradox az, hogy a bagós kint cigizik az erkélyen, hogy a lakása ne legyen füstös, és így más lakásba megy be a füst egy része.
Ja, és valaki azt írja, hogy éjjel biztosan nem jár ki cigizni... Hát, kedvesem, az idős "nénik" elég gyakran küzdenek alvászavarral, és egy normál életvitelt folytató anyuka valószínűleg már vagy még nincs ébren, mikor a napi utolsó vagy a hajnali első cigi befüstöl a gyereke ablakán.

Mon meg neki, hogyha nem dohányzik máshun, akkor egész éjjel siratni fogod a gyereket, hosszú-hosszú hónapokig. Ti pedig a páruddal szerezzetek be füldugót előre.
amúgy meg a csak nem fél méterre szívja a cigit a gyerek ágyától, max csak a szaga jön fel, ártani nem árt.

kérdező:
"Egyébiránt meg szerintem pont az ne vállaljon gyermeket a mai világban, aki képtelen kiállni a gyermekéért és magáért.
Sajnos a kérlelés nem működött a nyanyával szemben, ezért marad a jogi út.
Ennyi."
ezzel egyetértek, és jól teszed. ha a jogi út működik, akkor sok szerencsét.
"Abszolút jogos, hogy nem akarsz dohányfüstben élni, ahogy az is, hogy kiállsz a gyerekedért. Egy dolog nem mindegy: az, hogy hogyan teszed. Ez a stílus, amit itt megengedsz magadnak, valóban bicskanyitogató. Elég sok dolgot láttam már, sajnos elég sok olyan helyzet volt az életemben, amikor ennél durvább dolgok miatt kellett kiállnom a gyerekeimért. Ha azt akkor ilyen stílusban tettem volna, mint ahogy most te írogatsz, akkor magasról letojtak volna."
nem ezzel a stílussal kezdte, ezt le is írta.
ha valaki egy tapintatos, kompromisszumkész ajánlatra bunkón válaszol, azzal nincs miért szóbaállni, vagy tisztelettel beszélni róla.
tény, hogy itt nem vonzó stílusban adja elő magát, de szerintem megérthető az oka.
vilcsi:
"Azért ezt nem kellene egy kalapba venni a zajongással, sőt, még az én szőnyegrázásommal se, mert a cigifüst rákkeltő, a kutyaugatás meg nem. Ezen nincs mit ragozni. "
ezek a komolytalan kifogások szinte minden dohányzó vs nemdohányzó témában előjönnek. sőt, még több is. többek közt ezért sem érdemes ilyenekről/dohányosokkal vitázni.
"Aki ezt nem érti meg, az valószínűleg maga is dohányos, tehát a barikád másik oldalán áll. Nekik is vannak jogaik, de anyaként őszintén szólva egy csecsemő saját szobájában tiszta levegőhöz levő jogát fontosabbnak tartom"
ezzel is egyetértek. mindenkinek el kell döntenie, melyik oldalon áll. aki a dohányosra szavaz, arról feltételezhető, hogy maga is dohányzó, társadalmilag (is) felelőtlen ember.
"Sajnálom, dohányosok, mert ha azt kérdezitek, hogy akkor hol a búbánatban dohányozzatok, hogy ne legyen büdös a saját lakásotok, akkor nincs semmi jó ötletem."
közterületen - le kell menni sétálni.
"De azt azért mindenki átérzi, mennyire paradox az, hogy a bagós kint cigizik az erkélyen, hogy a lakása ne legyen füstös, és így más lakásba megy be a füst egy része."
nem érzi át mindenki, mint ahogy az emberek nagy százalékának az sem meghökkentő, hogy fizetnek azért, hogy betegek legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!