Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Bemegy a cigifüst a gyerekszob...

Bemegy a cigifüst a gyerekszobába?

Figyelt kérdés

Az alattunk lakó sz@rházi nyanya, állandóan az erkélyen szívja az undorítóan büdös cigijét, aminek a füstje, hozzánk száll be. Így hűvösebb időben még elvagyunk valahogy, de jön a nyár, és szeretünk nyitott ablaknál aludni. De emiatt a mocsodék miatt nem lehet. Nyáron születik meg a gyermekem, és nem tudom mit tehetnék, hogy ne kelljen cigifüstben felnőnie.

Már beszéltem a nyanyával, azt mondta, nem érdekli, hogy az újszülöttemre megy a füst.

Mit tehetnék szerintetek? Öntsek a nyakába valami szart? Vagy mit?

Nonszensz, hogy egy üzlettől 5 méterre lehet csak cigizni, de alattunk 1.5 méterre nyugodtan szívhatják.

Van ötletetek? Bármi jól jön, a 'ne nyisd ki az ablakod, meg figyeld mikor nem cigizik és akkor szellőztes"-sen kívül.

2014. ápr. 22. 22:38
1 2 3 4 5
 11/43 Vilcsianyuja válasza:
87%

Bizony én is mindig éreztem a szobában, ha alattunk-felettünk éppen bagózott valaki. Ez bizony kemény dió. De szerintem igenis lehet mit tenni ellene, mert ha valaki elérheti, hogy a szomszéd a több éve tartott kutyáját távolítsa el, mert az őt zavarja (éppen mostanában hallottam ilyenről), akkor azt hiszem, ez is esélyes lehet, de hogy milyen jogi úton, azt nem tudom. Egyből polgári per? Vagy a helyi jegyzőnél panasztétel? Esetleg elég beszélni a közös képviselővel? Bevenni a társasházi szabályzatba (nem tudom pontosan a nevét, de valami ilyesmi :) ), hogy nem lehet dohányozni az erkélyen, vagy mondjuk időszakokat meghatározni, mettől-meddig megengedett.

Engem nem egészen ilyen, de hasonló erkélyes inzultus ért egyébként. Le volt ugyan írva a társasházi szabályzatban, hogy nem lehet poros dolgokat kirázni az ablakokban-erkélyeken, na ezt a normál plédek és terítők esetében magam se tartottam be, de azért az igen érzékenyen érintett, mikor a felettem lakó valamely odalátogató nőrokonja besegítvén a takarításba, a dzsuvás-hajszálas-porcicás szőnyeget az erkélykorláton kihajolva, ahogy kell, kirázta, a kosz meg potyogott a kiteregetett babaruhákra. No ez is a rókafogta csuka esete, ő biztos azt mondta magában, hogy teregessek a lakásban, én köcsög, én meg azt mondom, legyen már az emberben jó érzés, meg különben is, feltalálták már a porszívót... Ez többször is előfordult, annak ellenére, hogy ilyenkor mindig felszóltam, hogy hé, babaruhák száradnak az erkélyemen, nem feltétlenül kedves, duruzsoló hangon, de nem is paraszt módon tettem mindezt. De pont lesz@rták.

Szerintem nagyjából nulla az esélye, hogy békés úton rendezzétek a vitát. Nálunk az oldotta meg a helyzetet, hogy (egyéb okból) elköltöztünk.

2014. ápr. 22. 23:29
 12/43 anonim ***** válasza:
77%
Az összes szobátok ablaka oda nyílik? A túloldalra nem, ahol a nyanya nem bagózik? Esetleg nem abban a szobában kéne majd tartani a gyereket.
2014. ápr. 22. 23:35
 13/43 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos csak egy irányba néznek az ablakok, és a gyerkőcöt sem tudjuk másik szobába tenni, mert a mi szobánk mellett van, és így is az ő szobácskája lesz messzebb a nyanya erkélyétől. De sajnos mindkét helyre bejön a füst :(. Nem beszélve arról, hogy én allergiás vagyok rá. De még ez sem érdekelne, mint ahogy az sem, hogy nem tudod kimenni az erkélyemre a füst miatt. De az nagyon kiakaszt, hogy a gyerekemnél nem tudok szellőztetni, meg ha estére nyitnám ki nála az ablakot a nyári 40 fokban, akkor meg minimum fél óránként kell bemennem a szobájába ablakot ki-be csukni, és közben figyelnem kell a nyanyát, hogy befejezte-e már a cigizést. Hát kiakasztó.
2014. ápr. 22. 23:41
 14/43 anonim ***** válasza:
69%
Akkor el kell költöznötök.
2014. ápr. 23. 00:06
 15/43 A kérdező kommentje:
Egy fullos lakásfelújítás után????? Hát nem tervezzük. A nyanya költözött be most.
2014. ápr. 23. 00:09
 16/43 anonim ***** válasza:
59%
Én meg egyetértek veled. Nem bírom amúgy sem az öregasszonyokat a lépcsőházunkban, mind megkeseredett és szó szerint gonosz. Az ilyet meg főleg nem értem, akinek mindegy, hogy befüstöl egy újszülött szobájába, és igen,én bizony "véletlenül" minden alkalommal pont virágot locsolnék, mikor kimegy és nyakon önteném a szaros vízzel, mert szeretem trágyázni a muskátlit! Szó sem lehetne, hogy kint szívja és fújja be a gyerekemre a füstöt. Nem érdekel a kipuffogógáz sztori... Ez mindennek a teteje!
2014. ápr. 23. 00:10
 17/43 A kérdező kommentje:

Ja, és hozzáteszem, hogy a földszinten lakik. Szóval két lépés, és kint tudna lenni az épületből, ha akarna.

Azt mondta, alkalmazkodjak én, és figyeljem mikor cigizik, és akkor csukjam be az ablakot.

2014. ápr. 23. 00:14
 18/43 anonim ***** válasza:
5%
Egesz nap bagozik? Meg mit sziv szivart h annyi fust van?
2014. ápr. 23. 06:00
 19/43 anonim válasza:
93%

Hát bizony én is mérges lennék a helyedbe és szerintem ha máshogy nem megy akkor keményebb eszközökhöz kell folyamodnod.

Tegyél be neki egy kis metál rockot jó hangosan ha átmegy szólni mond te ios hogy nem érdekel, Vagy szeretkezzetek hangosan az is tuti az idegeire menne és atlán vennéa lapot.

Én is tiszta ideg lennék azért már tini elvárná tőóler az ember hogy normálisan viselkedjen.

2014. ápr. 23. 06:45
 20/43 anonim válasza:
100%
utolsó vagyok bocsi kicsit szar a billentyűm.
2014. ápr. 23. 06:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!