Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Bemegy a cigifüst a gyerekszob...

Bemegy a cigifüst a gyerekszobába?

Figyelt kérdés

Az alattunk lakó sz@rházi nyanya, állandóan az erkélyen szívja az undorítóan büdös cigijét, aminek a füstje, hozzánk száll be. Így hűvösebb időben még elvagyunk valahogy, de jön a nyár, és szeretünk nyitott ablaknál aludni. De emiatt a mocsodék miatt nem lehet. Nyáron születik meg a gyermekem, és nem tudom mit tehetnék, hogy ne kelljen cigifüstben felnőnie.

Már beszéltem a nyanyával, azt mondta, nem érdekli, hogy az újszülöttemre megy a füst.

Mit tehetnék szerintetek? Öntsek a nyakába valami szart? Vagy mit?

Nonszensz, hogy egy üzlettől 5 méterre lehet csak cigizni, de alattunk 1.5 méterre nyugodtan szívhatják.

Van ötletetek? Bármi jól jön, a 'ne nyisd ki az ablakod, meg figyeld mikor nem cigizik és akkor szellőztes"-sen kívül.

2014. ápr. 22. 22:38
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit szív, de nagyon büdös. Gondolom valami zárjegy nélküli, piacos sz@rt.
2014. ápr. 23. 09:12
 22/43 anonim ***** válasza:
92%

A jegyzőnél kezdeményezhetsz birtokvédelmi eljárást, melynek során kötelezni fogják a "nyanyát", hogy oldja meg, hogy ne szálljon az ablakotok felé a füst. Ha nem teszi, megbírságolják.

Ez a törvény, de sajnos a megvalósulása sokban függ a helyi körülményektől, pl. ha a nyanya a jegyző ismerőse, akkor bukta...

2014. ápr. 23. 11:52
 23/43 anonim ***** válasza:
34%

1.ne húzd fel magad ennyire ezen, a gyereknek se tesz jót

2.önts a nyakába vizet, ha problémázik, akkor meg a férjed megvéd. bár jobb esetben egy öregasszony egy felnőtt nőt nem tud terrorizálni.

más módszer nem működik, tapasztalatból mondom, volt már pár dohányossal dolgom, a többséggel nem lehet értelmesen beszélni, a törvény meg használhatatlan. még közös területen is.

3.abban van igazság, hogy nem érdemes gyereket vállalni ilyen indulatokkal/személyiséggel. ha 2 felnőtt ember képtelen megoldani egy ilyen egyszerű helyzetet, az jobb, ha nem vállal gyereket.

2014. ápr. 23. 12:37
 24/43 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ez nevetséges. Az a néni lakása (nem nyanya, néni), az ő erkélye. Nyilván azért jár ki dohányozni, hogy ne a lakása legyen büdös. Viseld el, ezzel jár a társasház. Mindenki kénye kedvére vehet házat is, ahol egyedül van a portán, de a társasházas élet ezzel jár. Te elviseled a cigifüstöt, ő meg el fogja viselni 2 év múlva, ha a gyerek kismotorral száguldozik odavissza nálatok. Az ablakot be lehet zárni. Éjjel pedig nem hiszem, hogy kijár cigizni, ezért alváshoz ki is nyithatjátok. Ha én most nekiállnék mindenkinek a környezetemben, tuti kiraknának a házból. A felettem levőnek van 2 gyereke, egész nap szteppelnek, alattam van 2 kutya, mellettem egy alkoholista, stb. Ha majd nem bírom elviselni, elköltözöm.
2014. ápr. 23. 12:49
 25/43 anonim ***** válasza:
56%
Mélyen egyetértek a 24-es válaszolóval. A társasház ezzel jár. Fog még a Te gyereked nem egy embert zavarni a házban a bömböléssel, trappolással, ordítozással stb. és ha valaki esetleg szólni mer, Te leszel a legjobban felháborodva, hogy mekkora bunkó. El kell költözni, ha a társasházzal járó kellemetlenségeket nem tudod elfogadni. Ez ilyen egyszerű, nem kell itt hisztizni. A stílusod pedig egyszerűen döbbenetes.
2014. ápr. 23. 13:35
 26/43 A kérdező kommentje:

Anyaként nekem első a gyerekem, és ebben nem kívánok változtatni. Az Ő egészsége mindennél fontosabb.

A kutyaugatást, és gyerekzsivajt ne hasonlítsuk már össze egy egészségkárosító cselekvéssel, amúgy ezt Németországban már büntetik (az erkélyen dohányzást). Olvassatok utána.

Az meg milyen röhejes már, amit a fentebb írt valaki, hogy a nyanya nem akarja, hogy bemenjen a lakásába a füst. De az enyémbe meg bejöhet? Én meg tűrjem a bűzt, a gyerekem nőjön fel cigibűzben, én meg szedjem az antihisztamint az allergiámra.

Elköltözni meg nem fogok, mert most újítottuk fel a lakást, és ezután jött ide ez a nyanya, igenis az, aki eddig kertes házban dekkolt, és ő úgy áll mindenhez, hogy neki senki ne mondja meg, mit csináljon.

Majd ha ti tapasztaljátok meg azt, hogy tehetetlenek vagytok az emberi bunkósággal szemben, és nem tudtok mit csinálni, hogy megvédjétek azt, akit a világon a legjobban szerettek, majd kíváncsi leszek a ti stílusotokra, hogy vajon akkor is birkamód tűrtök mindent, vagy kiálltok a jogaitokért.

Amúgy beszéltem a jegyzővel, és működik a dolog. Nem szennyezheti be cigifüsttel a lakásomat, ahogy azt fentebb is írták.

2014. ápr. 23. 15:36
 27/43 A kérdező kommentje:

Egyébiránt meg szerintem pont az ne vállaljon gyermeket a mai világban, aki képtelen kiállni a gyermekéért és magáért.

Sajnos a kérlelés nem működött a nyanyával szemben, ezért marad a jogi út.

Ennyi.

2014. ápr. 23. 16:03
 28/43 anonim ***** válasza:
32%

LOL, ha ennyire nagy majommama vagy, hogy te már a meg nem született gyerek miatt agonizálsz, illetve egészségről papolsz (mert aki nem akarja leboxolni a szomszédot a füst miatt, az szar anya), akkor nem kéne egy panellakásba gyereket szülni, hanem el lehet menni a tanyára lakni, természetesen a civilizációtól legalább 1000 km-re, és termeszteni a házi zöldségeket, meg malacokat nevelni.

Aláírom, óvni kell a gyerek egészségét, ha tudjuk, de nem úgy, hogy elkezdjük terrorizálni a szomszédasszonyt, aki valószínűleg nem azért fizetett ki több millió forintot az OTTHONÁÉRT, hogy aztán megszabják neki, hogy mit csinálhat benne. A stílusod pedig roppant primitív, visszamaradott, válogatás nélküli, alpári, és sorolhatnám. Tőled én jobban féltem annak a gyerek jövőjét, mint a szomszédasszonyodtól.

2014. ápr. 23. 16:27
 29/43 anonim ***** válasza:
0%
gyereknek a jövőjét*
2014. ápr. 23. 16:28
 30/43 anonim ***** válasza:
41%
Azt azért hozzátenném, hogy nekem MIGRÉNEM van, így hallgatom az alsó szomszéd 2 kutyájának megállás nélküli ugatását, illetve azt, hogy a felettem levő asszony szerintem még éjjelre sem veszi le a magassarkúját, de még a legkínzóbb migrén közepette SEM vagyok hajlandó megszólni valakit azért, hogy mit csinál otthon. És igen, idegesítő dolog, amikor az összes ablakom nyitva van, és elkezdik fentről kiporolni a kutyaszőrös, retkes, poros szőnyeget, ami mind bejön a kitakarított nappalimba, plusz engem is körbedohányoznak. EZ VAN. Mégsem kezdek el senkinek ugatni, főleg nem ilyen alpári stílusban. Tudtam jól, hogy ez a társasházzal jár, de nyilván ehhez szükség van némi intelligenciára, ami belőled ezek szerint hiányzik.
2014. ápr. 23. 16:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!