Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nem tudom mit tegyek?

Nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hosszú történet de csak a lényeget írom.11 évig laktunk az anyósomnál a feleségem oda született a két gyerekünk is.

Az anyóssal megromlott a kapcsolatunk (csak nekem a feleségemnek nem)egyéb problémák miatt.Elköltöztünk tőle egy önkormányzati panelba csak 4 bérházzal odébb szóval a közelbe.A feleségem jár hozzá minden nap többször is 75 éves az anyós.A párom nem tudja megszokni az új lakást a gyerekek se érzik jól magukat nekem is rossz volt de már kezdem megszokni.Ráköltöttem a lakásra 1 rakás pénzt fel kellett újítani a feleségem vissza szeretne költözni benne is lennék talán de akkor mit csináljak ezzel a lakással a rezsit fizetni kell igy is úgy is nem tudom mitévő legyek.

2013. júl. 19. 08:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Ki lehetne esetleg adni?
2013. júl. 19. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

maradj te ott a panelban ,

-mi is így lakunk,mert bizonyos okok miatt így alakult,

de vannak ennek előnyei is ,nemcsak hátrányai,

2013. júl. 19. 09:31
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdezd ki a feleséged, hogy mindenképpen ott akar e lakni az anyósnál, hosszú távon, vagy ha lenne lehetősége, akkor egy saját házba költözne-e? Mert ha minden nap jár hozzá akkor lehet hogy nem is akarna önállóan és messzebb élni az anyjától.

De ha úgy dönt hogy önállósodna és saját házban is gondolkodna, akkor érdemesebb abban gondolkodni hogy pénzt spóroljatok, gyűjtsetek (hitelt nem javaslok) és később menjetek. A feleség részletesebb véleményét azért lenne jó tudni, mert akkor kiderülne hogy átmenetileg akar ott lenni, vagy el sem tudna szakadni, tehát maradandóbban. Nekem úgy tűnik hogy nem igazán akar elszakadni az anyjától, még akkor sem, ha lenne lehetősége.

A ház kiadása jó ötlet, attól még hogy nektek nem tetszik ott, lehet hogy sokaknak meg tökéletes hely lenne, ráadásul havi bevételt jelentene.

(Nem szerencsés manapság anyóssal élni, sok galibát szül, hisz ma már nem azok az idők vannak amikor a magyaroknál, pl a palócoknál házasság után a lány költözött a fiúhoz és több generáció élt együtt, a legidősebb nő feladata volt mindig a háztartás és a főzés, a fiatalabbak csak segítettek, férfiaknál ugyanígy. Szóval ma már nem ilyen "rendben" élnek az emberek tehát főleg csak problémát szülhet a túlzott ragaszkodás a szülőhöz ilyen idős korban.)

2013. júl. 19. 09:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom utolsó.csak fáj nekem is látni hogy szenved.jobb volt nekem is ott már rájöttem.Ott a gyerekek is jobban érezték magukat ott nőttek fel érthető.Nem tudom önkormányzati lakást ki lehet e adni.
2013. júl. 19. 09:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Önkormányzati lakást hivatalosan nem lehet kiadni.

Szerintem előbb rendezd a kapcsolatod az anyósoddal, mielőtt belevágtok a költözésbe. Annak sem lenne értelme, ha visszaköltöznétek, és te éreznéd rosszul magad.

2013. júl. 19. 10:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Már rendeztük én már nem haragszom rá.attól félek én is hogyan reagálnám le a visszaköltözést.
2013. júl. 19. 10:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Az önkormányzati lakás az önkormányzaté. Ugyanott kell visszaadni, ahol megigényeltétek. Ha visszaadod, nem biztos, hogy valaha kiutalnak másikat. Biztos jó lesz az anyóséknál? Nem szeretnétek függetlenek lenni? A gyerekek is megszoknák előbb-utóbb, és ettől még mehetnek a mamához minden nap.
2013. júl. 19. 15:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Meg szokjuk muszáj lesz.
2013. júl. 20. 11:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Jobb volt neked is? Persze, ha a nagymama főz és jobban látja el a ház körüli teendőket, de ezeket szerintem az anyának kellene, de segítséggel könnyebb és ezért jobb az egész családnak nála. Ez nagyon szép tőled ha tényleg törődsz avval hogy szenved a távolléte miatt. (Bár naponta látja, szóval így is elég fura), de azt ne felejtsd el hogy el fog távozni az anyós és akkor nektek kell majd megoldani mindent. De lehet ezt inkább a feleségednek kellene megértenie.

A gyerekek jobban érezték magukat, ezt mondod. Szerintem a legtöbb esetben jól érzik magukat a nagymamánál, minden gyerek, de ettől még nem lesz önálló életetek. Ezek alapján arra gondolok hogy a nagymama besegít sok dologban és ő végzi a dolgokat, ezért kényelmes megoldás nála lenni, plusz még a lánya függősége és önállótlansága is közrejátszik. De jelenleg szerintem is jó ötlet visszaköltözni, főleg ha neked evvel nincs nagy gondod. Ne az alapján ítélj hogy ki milyen házhoz vonzódik. Természetes hogy a gyerekek a nagymamához vágynak és az általuk megszokott környezetbe. Ettől függetlenül még lehet jó máshol is, ha mindenkinek megfelelő lakot találsz majd a későbbiekben. Engem inkább az zavar hogy olyan szavakat használsz hogy megszokni", meg hogy félsz hogy hogyan reagálnál stb. Úgy tűnik elnyomod magad és ez érthető ha vannak gyerekeid, de a legjobb megoldás az az, ami mindenkinek jó. Pl vállald fel hogy ideiglenesen elvállalod a nagymamával való együttélést, de csak akkor ha a feleségednek is megfelelő lakást találtok pár éven belül. De gondolom neki egyik sem lesz megfelelő mert a nagymama nem lesz ott... Én csak arra utalok, hogy legyenek terveid és céljaid és a legjobb lenne ha feleségeddel megbeszélnétek mit vártok az élettől pl 10 év múlva. Vegyünk egy esetet: az anyóst majd ápolni kell,aki meghal és öröklitek a házát. Akkor sem biztos hogy a gyerekek ebben a házban fognak maradni. Szóval ne arra építs. De ezek alapján úgy tűnik hogy te önállósodni akartál, a feleségednek pedig nem megy, mivel képtelen elszakadni az anyjától, ami beteges is lehet. Szóval a megoldás az lenne ha vele megterveznéd hogy milyen házat szeretne, hova lenne hajlandó elmenni stb. A háztartást el kellene tudnia látni az anyuka nélkül.

2013. júl. 20. 18:04
 10/10 A kérdező kommentje:
utolsó.A háztartást a feleségem vezeti(erején felül teljesít) ő segít az anyjának mert nem tudja magát rendesen ellátni.Igazad van az a meg oldás kell ami mindenkinek jó.Köszönöm a sok segítséget.
2013. júl. 20. 20:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!