Franciaország és Németország közt mik a legfontosabb kulturális különbségek?
Én Franciaországban lakom, de Németországba járok át dolgozni.
Ha munka céljából akarsz kitelepülni, akkor mindenképp a németeket ajánlom, náluk sokkal könnyebb elhelyezkedni, és magasabb a fizu is, meg olcsóbb is. Franciaországban csak akkor van esélyed, ha legalább egy erős középfokon, vagy talán inkább felsőfokon beszéled a nyelvet, ők angolul nem szeretnek beszélni, a hivatalokban sem.
Ami különbség az a bevándorlók száma: Franciaországban jóval több van mint a németeknél, legalábbis errefelé, ahol én lakom. Ezért is elég olcsó itt a lakhatás. (Olcsóbb mint Debrecen)
Vezetési kultúra a franciáknál nem nagyon létezik, a németek jóval udvariasabbak, körültekintőbbek.
A francia munkamorálról sajnos nem tudok nyilatkozni, nincs tapasztalatom. Hallomásból tudom, hogy a németeknél kicsivel lazábbak, viszont a francia irodisták sokszor tovább bentmaradnak a munkaidő lejárta után is, így akarnak „bevágódni” a főnöknél. A fizetés kb. 20%-al magasabb Németországban és náluk még az élelmiszer is olcsóbb. Franciaország elég drága.
A Franciák szolidaritása jól ismert. Láttad biztos, hogyan tudnak tüntetni. A tanárok tüntetnek, beáll tüntenti melléjük a pilota, orvos, eladó, stb csupán szolidaritásból. Tudják még élvezni az életet. Nem kötnek beléd az utcán, könnyen ismerkednek. Ja, a Francia nök
sokkal függetlenebbek. Kevesebb a fizetésük, mint a németeknek.
A német gyorsabb a döntéshozatalban. Rendezettebb, Fontosabb a karrierje, jobban követi a szabályokat. De még egy Centen is összetudnak veszni.
Egyszóval a franciák lazábbak a németek szabálykövetöbbek. Az a kérdés, hogy te milyen tipus vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!