Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Franciaország és Németország...

Franciaország és Németország közt mik a legfontosabb kulturális különbségek?

Figyelt kérdés
Németország erősebb iparral rendelkezik, de tulajdonképpen Franciaország sem rossz, nekik is vannak jó cégeik. Bevándorlók mindkét helyen elég sokan vannak. Turistaként azt láttam, hogy a francia kaják jobbak, a francia nők szebbek. Milyen a munka kultúra a két országban? Aki ismeri őket, miben látja a főbb különbségeket?

nov. 20. 16:48
 1/3 anonim ***** válasza:
71%

Én Franciaországban lakom, de Németországba járok át dolgozni.

Ha munka céljából akarsz kitelepülni, akkor mindenképp a németeket ajánlom, náluk sokkal könnyebb elhelyezkedni, és magasabb a fizu is, meg olcsóbb is. Franciaországban csak akkor van esélyed, ha legalább egy erős középfokon, vagy talán inkább felsőfokon beszéled a nyelvet, ők angolul nem szeretnek beszélni, a hivatalokban sem.

Ami különbség az a bevándorlók száma: Franciaországban jóval több van mint a németeknél, legalábbis errefelé, ahol én lakom. Ezért is elég olcsó itt a lakhatás. (Olcsóbb mint Debrecen)

Vezetési kultúra a franciáknál nem nagyon létezik, a németek jóval udvariasabbak, körültekintőbbek.

A francia munkamorálról sajnos nem tudok nyilatkozni, nincs tapasztalatom. Hallomásból tudom, hogy a németeknél kicsivel lazábbak, viszont a francia irodisták sokszor tovább bentmaradnak a munkaidő lejárta után is, így akarnak „bevágódni” a főnöknél. A fizetés kb. 20%-al magasabb Németországban és náluk még az élelmiszer is olcsóbb. Franciaország elég drága.

nov. 21. 12:18
 2/3 anonim ***** válasza:
61%

A Franciák szolidaritása jól ismert. Láttad biztos, hogyan tudnak tüntetni. A tanárok tüntetnek, beáll tüntenti melléjük a pilota, orvos, eladó, stb csupán szolidaritásból. Tudják még élvezni az életet. Nem kötnek beléd az utcán, könnyen ismerkednek. Ja, a Francia nök

sokkal függetlenebbek. Kevesebb a fizetésük, mint a németeknek.

A német gyorsabb a döntéshozatalban. Rendezettebb, Fontosabb a karrierje, jobban követi a szabályokat. De még egy Centen is összetudnak veszni.

Egyszóval a franciák lazábbak a németek szabálykövetöbbek. Az a kérdés, hogy te milyen tipus vagy.

nov. 23. 03:49
 3/3 anonim ***** válasza:
37%
Mind a 2 hanyatló ország, Franciaország tele van arabbal, épeszű ember be nem tenné oda a lábát, Németország meg egyre jobban sínylődik ugyanúgy gazdaságilag, nem hiába akarnak ott is elnököt váltani...
nov. 23. 10:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!