Kőbánya,Zugló milyen kerület?
"Ezem kivul is a közbiztonság arra nulla"
Ez például egyáltalán nem igaz. Kőbányán élek.
Amit tudni kell, hogy proli környék, főleg egyszerű, melós emberekkel, sok öreggel. Sok a dohányos, kevés az értelmiségi. Ezt érezni.
De például bármikor nyugodtan végig tudok sétálni az utcán, pont azért sem kell bármitől félni, mert itt alapvetően mindenki "csóró" dolgozó, azok meg nem kötnek egymásba. Közbiztonság szempontjából ezerszer veszélyesebb a belvárosi bulinegyedek ahol sok a külföldi, részeg meg a rájuk vadászó balhés arc.
Tény, hogy retek hely a Köki (vasútállomás), de melyik vasút/metróállomás nem az? M3 mentén tele van csövesekkel minden, M2 dettó, még Kelenföld is tiszta lepra ahhoz képest, hogy Buda. Pályaudvarokról ne is beszéljünk.
Én Újhegyin élek, nem mondom, hogy szeretem, mert sok a cigis, igénytelen öreg, rossz a panelok elrendezése. De veszélyesnek egyáltalán nem veszélyes, bármikor nyugodt szívvel jövök-megyek az utcán.
5# Nyilván én sem mondjuk a Boschba igyekvő inges fiataloktól vagy egy épp beérkező vonat utasaitól érzem magamat veszélyben, de ha te nem veszed észre azt a rosszarcú putri sereget, akik ott nap mint nap megfordulnak (nem a plázáról beszélek, hanem ott a felüljáró, buszmegállók, stb.), akkor költözz ennyi erővel a Népszínház utcába, vagy nem tudom, hátha ott érne valami inger.
A para környék nem azt jelenti, hogy rettegve, paranoiás pillantásokat vetve mindenfelé és kevlárpáncélban haladok át a helyen. De mondjuk a mobilomat nem veszem elő azért ott és simán csak figyelek, kik jönnek velem szembe.
De valamelyik nap is három villogó rendőrautó állt a lépcső tövében meg pár ember, persze ez nem biztos, hogy erőszakos bűntényre utal, de azért sok ott az olyan arc, akivel nem szívesen kerülnék semmilyen interakcióba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!