Zavar a szomszéd kávéfőzője. Mit csináljak?
Panelban lakom. A felettem lakó vett egy darálós automata kávéfőzőt. Onnan tudom, hogy minden alkalommal lehallatszik, mikor használja (búg, berreg). Alapvetően nem lenne gondom vele, mert a hangok együtt járnak a társasházi élettel, viszont minden reggel 6-kor erre ébredek, pedig ráérnék aludni még.
Felmentem szólni neki, tök normálisan végighallgatott, de széttárta a kezét azzal, hogy nem tud mit tenni, munka előtt szeretne kávézni, így is ez a legkésőbbi időpont, amikor még belefér, hogy meg is igya. Én ezt értem, de lassan megőrülök tőle. A gép egyébként új, nem valószínű, hogy hibás, csak egyszerűen baromi hangos.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Szokjak hozzá, hogy innentől én is 6-kor kelek a szomszéddal együtt?

Évek óta minden nap pontosan hajnali fél 3-kor? 😂
Ráadásul nem úgy rezeg mint egy vibrátor, hanem amint mondtam úgy mint egy telefon amikor rezgőre van állítva. Tehát ütemesen és nem folyamatosan mint egy vibri

Lehet, hogy valakinek gyógyszert kell bevenni, vagy egyéb ok miatt fel kell ébrednie, utána viszont alhat tovább.
Ha mindig ugyanabban az idöpontban van, akkor annak valami oka van.

Mint valaki, akinek hajnal háromkor, meg ötkor kezdődő műszakjai vannak: baromi hálás lennék azért, ha lenne egy szomszédom, aki nekiáll a reggeli kávém lefőzésének időpontja előtt zajongani, mert akkor talán felébredek időben, ugyanis nem mindig sikerül. Nagyon mélyen alszok, és eléggé kinos, mikor a szolgálatvezető ébreszt, és neki is csak a negyedik hivására ébredek meg. Egyébként meg simán felkelek arra éjszakás után, hogy aha, valaki fúr, majd átfordulok a másik oldalamra és alszok tovább.
Más hangok egyébként nem zavarnak? A wc lehúzása is k. hangos, és ha fenn vagyok éjjel, mint pl. most, simán hallom, hogy a fölöttem lévő lakásban zuhanyoznak, sőt, azt is szoktam hallani, hogy megy a mosogatógépük, de ezek olyan zajok, amikre, ha alszom, nem ébredek fel, csak ébren, az éjszaka csendjében tűnik fel. Egyszerűen nem tűnik reálisnak, hogy egy kávéfőző, akár beépitett darálóval, nagyobb zajt csináljon, mint egy wc öbités. Vagy a kávéfőzővel, vagy annak elhelyezésével van valami baj, vagy nálad tolódott el valami.

Van aki wc lehúzásra is kiakad.
Most értem haza, szomszéd már ajtónyitásra elkezdte verni a falat.
Ezzel az a gond, hogy a többi szomszédot felveri vele.

Azért ez nem normális, hogy veri a falat.
Akkor el kell menni egy kúriába lakni.
Vagy hatvanpusztára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!