Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy lehetne hozzászokni a...

Hogy lehetne hozzászokni a szomszédok zajaihoz?

Figyelt kérdés
Családi házból költöztem lakásba. Ott síri csend volt, csak a közeli autópálya morajlását lehetett éjszaka hallani, de az is inkább megnyugtató zaj volt. Most hogy hallom éjszakánként a szomszédokat, nehezebben tudok aludni, többször felébredek, és az elalvás sem megy. Pedig nem hangosak, de még egy halk beszélgetést, vagy halk ajtó csukódást, wc lehúzást is meghallok. Sokszor azt sem tudom, honnan jön a zaj. Van valami módszer, hogy hozzászokjak ezekhez a hangokhoz?

tegnap 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Számomra megszokhatatlan.
tegnap 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Éjszaka beszélgetnek? Az engem is idegesítene.
tegnap 14:52
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
A halk zajokat a füldugó el tudja nyomni valamennyire.
tegnap 15:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem a füldugó annyira nem vált be.
tegnap 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Van többféle, esetleg lehet próbálkozni, nekem a puhább poliuretán szivacsos jött be, de annak is levágom a végét alváshoz, hogy ne érjen a párnához, ha oldalt fekszem.
tegnap 15:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Én halkan hallgatok valamit youtubeon. Valami podcastet, vagy videóesszét. Ha arra figyelsz, akkor meg se hallod a többi hangot. (bár fontos hogy tényleg halk legyen, ha nem akarsz te is egy újabb zajforrás lenni)
tegnap 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Előbb-utóbb hozzászoksz. Nem tragikusan rossz, egyébként, amíg nem üvöltöznek körülötted.

Vagy csak azért mondom ezt, mert én olyan családból jöttem, ahol anyámnak heppje volt mindenért üvölteni, a tesóim ölték egymást, az idősebb bszkodta az ajtókat, mert hülye, szóval ezek után hogy a szomszéd lehúzza a wc-t, hát pont sz.rom le.

tegnap 17:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát nem éppen a legvígasztalóbb válasz, de nekem lassan 5 év alatt sem sikerült megszokni.

Ellenben egy mezei Sheinről rendelt füldugó az általad leírt halk szintet teljesen kiszűri. Nyilván azt nem, ha valaki felújít vagy porszívóz, de sajnos ezekkel nem lehet mit kezdeni. Olyankor be szoktam kapcsolni a tv-t.

tegnap 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!