Zajos környéken lakók, Ti mennyire tudtatok a zajhoz hozzászokni? Mennyire zavar titeket a pihenésben?
Az olyanokra gondolok, akik pl. kórház, mentőállomás, tűzoltóság, buszpályaudvar, vasútállomás, vagy csak a városon áthaladó négysávos főút közvetlen közelében laknak.
Ti mennyire tudtok a zaj ellenére nyugodtan élni? Mennyire zavar meg titeket a pihenésben? Hogyan tudjátok kompenzálni a problémát?
Hatsávos út, villamos, villamoskocsiszín, vasút, állandó megkülönböztető jelzéses sziréna zaj
A meleg és a zaj a legrosszabb.
Mostanában tudok nyitott ablaknál aludni, de szoktak lenni időszakok, amikor végképp nem.
Szegény megboldogult "ősöm" anno kinyitotta hajnalban az erkélyajtót és arra ébredtem fel
Ha valami nyitva van, a filmet, sorozatot csak akkor érted, ha üvölt a készülék.
Csendszerető vagyok, alapvetően zavar a zaj. Csukott ablaknál mondjuk jó, akkor csak a sziréna zavaró.
Főút mellett nőttem fel. Utáltam, de éjszakára alig maradt forgalom, így a pihenésben nem zavart.
Sosem éltem igazán csendes helyen, most is forgalmas főút mellett lakunk, de itt azért most is jelentősebb forgalom van. Tudok aludni mellette, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem zavar.
Egyre nagyobv igényem van a csendre, vágyom arra, hogy ne halljak semmit!
4 évig elég jól bírtuk, aztán tavaly nyáron odatelepedett le a térre egy nyitott bulihely... szuper volt, mikor napközben megdöglesz a 34 fokban, éjjel meg a tuc-tuc megy hajnalig, úgyhogy vagy ablakot nyitsz vagy alszol.
Ugyanaz év őszén elköltöztünk a város szélére, itt csend van, a patak csobog, meg néha éjjel a nyest stb motozik odalenn a járdán.
Nagyon, eleinte. Laktam eleget ilyen környeken. Meg katonai helikopterbazis mellett.
Ebben csak a megszokás segit. Nálam müködött, de lassan. 2-3 év. :/
Ha van rá lé akkor nyilaszarókkal esetleg lehet próbalkozni, esetleg komplett hangszigeteles, de az már olyan költseg, hogy nem biztos nem érne meg jobban a költözés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!