Hogyan tudnék hozzászokni a telefonáláshoz?
Többet kell telefonálni. tényleg csak gyakorlás kérdése.
Én évekig rettegtem attól ha valakit fel kell hívni telefonon (pl. időpontot kérni). Féltem, izzadtam, hadartam, dadogtam.
1 évig dolgoztam egy olyan helyen, ahol ahhoz hogy normálisan végezni tudd a munkád, érdemes napi 30-40 hívást megejteni.
Mivel úton-útfélen állandóan telefonáltam, pár hónap múlva már úgy hívtam fel időpontért barkit bárhol, mintha csak egy random hívás lenne a napi 40 közül.
Azóta nincs gondom a telefonnal.
Úgyhogy gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni! ;)
Csinálj képzeletbeli szituációkat. Írd le magadnak, hogy most ide-meg ide fogsz telefonálni, xy-t keresed, ez és ez ügyben.
Fogod a telefont, tárcsázás nélkül a füledhez emeled és játssz el egy beszélgetést. Ezt csináld meg napjában többször is.
(felsőfokú nyelvvizsgához, szóbeli rész vitatémához én így készültem fel, mert én se gyakoroltam senkivel. Felálltam és a tükörrel kezdtem beszélni, meg a villanyóraszekrénnyel vitatkoztam xD
Elsőzör nekem is döcögős volt, mert elfelejtettem mit is akartam mondani, hogyan is kéne megfogalmazni, aztán mikor már jó pár napja gyakoroltam, már eleve úgy álltam oda a tükör elé, vagy a fürdőszobaszekrényhez, hogy csak mondtam, mondtam és mondtam a magamét".
Próbáld meg telefonnal a füleden. Biztos hogy menni fog pár hét gyakorlás után!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!