Előfordul olyan, hogy albérletből kitesznek gyerekes családot, mert hangosak?
Most itt olyat értek, hogy kisbaba sír sokat éjjel-nappal, 3-4 éves gyerek beteg, lázás és sír éjjel, székrekedése van, kisgyereknek orrot szívnak este? Ezenkívül fizetnek rendesen, mint a katona tisztek. A lakás tulajdonos ilyen panaszokért kiteszi őket? Nem az számít, hogy a tuti bevételük megvan? Persze van olyan is, ha Lákátos Krisztoferék 14 évesen fociznak bent a lakásban. Egyetemistákkal is lehet baj, buli, cigi, ivászat, fű.
Nem érint engem a kérdes, a Facebookon jogi fórumon olvastam.
Nyilván az első, ha a szomszédság közvetlenül szóban kéri meg a berlőket, felhívják a fogyelmüket az általuk keltett zajokra, stb...
Aztán: Nem. A tulajdonos/bérbeadót a pénz érdekli, meg a lakás állagmegóvása. Nem fog senki kérésére problémát csinálni magának. Ha hangosak, az a helyiek problémája, nem az X száz km-re lakó tulajé.
Így hát jegyzőhöz lehet fordulni birtokvédelmi eljárással, csendháborítás okán. Nyilván ha mindenkit zavar a család, akkor úgy lenne a legjobb, ha szépen mindenki beadná ezt, és akkor talán még lenne valami vizsgálat is.
Na ha ebből már lenne valami, akkor talán átgondolja a helyzetet a...
"A tulajdonos/bérbeadót a pénz érdekli, meg a lakás állagmegóvása."
+1
Az én albérlőim bulizó egyetemisták, nem érdekel mikor a szomszédok nekem panaszkodnak. Fizetnek a többi nem számít.
Hatarozott szerzodes eseten nem, hatarozatlan szerzodes eseten nyugodtan akar kovetkezo percben is. van olyan valoban hogy meg akarja a tulaj berbeado a kapcsolatot ovni a "bajok"-tol, de sokszor ez nem kivitelezheto. megkkora a tavolsag a lakasok kozott, nyitott-e az ablak egesz nap, esetleg egy embernek aki alkesz es rugdossa a falat amit aztan fizethet ki.
es le is szarhatja a szomszedok velemenyet, kiadja ha turik. meg lehet szavazas is, hogy ki lehessen-e adni a tarsashazban a lakast. Ha nem, akkor mar szabalyt szegtel.
Hidd el talál helyettük 100 másik bérlőt. Amikor mi kerestünk albit komoly castingok voltak, sokszor pár órán belül adták ki a kiszemelt lakásokat. 28 éves jó egzisztenciájú, gyermek nélküli nem c type pár voltunk akkoriban.
A szomszéd is albérletet adott ki, sgy gyerekes családdal megszívta, azt mondta soha többet. Csak gyerek nélkülieknek ad ki.
Azért mert sír a szomszédban a kisbaba, ami NORMÁLIS dolog, SOHA nem hívnék gyámügyet mint az egyik kedves válaszoló, de még rendőrt se. Szerintetek a szüleiknek milyen lehet? Vagy titeket nem anya szült és nem sírtatok, készen jöttetek ki?
Panelban nőttem fel, panelban lakok, szerencsére itt még van egy összetartó közösség és nem jelentgetjük egymást síró gyerek miatt- nyáron még az ablak is nyitva van, megszokjuk. A bulizós bőgetős társaságokat hallgatni az gázosabb, meg a szeparációs szorongással küzdő otthon maradt kutyusokat akik vonyítanak ha kell egész éjjel.
De tényleg mi van az emberekkel? Ez a gyerekellenesség tényleg ilyen durva kezd lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!