Nyugodtabb az élet egy kis faluban a városhoz képest ? Mármint állandóan kaszálják a füvet gyűjtik a falevelet és megy a láncfűrész és pörög a gazdaság mindenki épp siet valami fontos dolog után ? az Átlagembernek egyszerűbb falun, vagy városban?
#19 Igen, lehet, ha van több száz milliód mind ezt elő teremteni.
Ezt falun a negyedéből kihozod. Mármint az ingatlant. :)
Nem mindenki örökölt házat ám, vagy keres milliókat havonta. Vagy támogatják a milliomos szülők az embert.
#20 Pontosan így van. Városba ott van a nyakadon a szomszéd, hiába a kertes ház.
Nem mindegy, hogy családi ház 500 nm telek, vagy családi ház 2000 nm telekkel. 🙂
Egyszerűbbnek szerintem mindig a város egyszerűbb, hiszen pont az egyszerűség miatt vállalják be az emberek, hogy élnek egy rakáson.
A zaj az meg teljesen szerencse dolga. Én Bp-en élek társasházban. Belső udvarra néző kert, akár csendes is lehetne, de nem az. Pont mellettünk van egy háromgyerekes család terasza, egész nyáron azt hallgatjuk ahogy ordibálnak. De más nincs, forgalom nem hallatszik be, az ittlakók autói is csak addig amíg ki-be állnak. A többi lakó sem hangos általában. Télen mikor csukva vannak az ablakok, akkor tök jó csendes a lakás. Alsó szomszédunk nincs, a felsőt nem szoktuk hallani. Néha azt hallom ahogy a falszomszéd veszekszik a csávójával, de az is ritka.
Semmi pénzért nem költöznék el faluról. Persze, ehhez hozzátartozik az is, hogy egy nagyobb város tőlem 12 percre van autóval, és ott megkapok mindent, ami kell. Ha nem lenne ilyen közel, akkor nyilván más lenne a helyzet, és sokkal inkább hiányozna a város, de nem ez a helyzet. Mindig is falun éltem, ezelőtt egy olyanban, ami nagyobb várostól fél órányira van. Ott az emberek egészen tisztelettudóak voltak, és szabálykövetők.
A mostani lakhelyemen ez nem mindig van így, és lehet emiatt majd költözni fogok, de egyelőre itt is jó (minden negatívum ellenére is) Itt még van a házaknál állattartás, kertművelés, nagy telkekkel szerencsére még nem kapott rá a sok CSOK-os városi, és nem csináltak belőle kertvárost zsebkendőnyi térkövezett udvarokkal, stb.
Amit utálok ebben a faluban, az az, hogy a vasárnap sem "szent". Ha olyanjuk van, akkor is reggel 6-kor indul a láncfűrész, kapálógép, flex, stb. Nekem anyámék még azt tanították, hogy vasárnap zajjal járó tevékenységgel nem zavarjuk az embereket, előző lakhelyemen csak templomba, meg a délutáni focimeccsre mozdultak ki az emberek vasárnaponként. :D
Habár itt is rendeletbe van foglalva, hogy nem lehet vasárnap zajongani, elég sokan lesz.rják. Kb. ennyi ami nem tetszik, illetve az, hogy a heti 1 kerti zöldhulladék égetést nem bírják elhagyni. Egyébként teljesen jó, ha nem akarnék bemenni a városba, akkor is ellenénk, mert van minden. Benzinkút, CBA üzlet, egy kis Pizzéria, és egy hambis büfé, zöldséges, cukrászda, posta, iskola, óvoda, bölcsi. Házi készítésű dolgokat pl. lekvár, szörpök, méz árulnak a helyiek, vagy éppen házitojást, és a kertekben megtermelt zöldség-gyümölcs is beszerezhető.
A levegő (a heti egy füstnapot leszámítva) jó, az esti, és reggeli órák nagyon csendesek, az emberek pletykásak, de ez kivédhető, vagy éppen letojható. A szomszédok többnyire jól kijönnek, és nem ritka, hogy összejárnak grillezni, bográcsozni. Nem mindenkinek való ez az élet, de én szeretem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!