Nyugodtabb az élet egy kis faluban a városhoz képest ? Mármint állandóan kaszálják a füvet gyűjtik a falevelet és megy a láncfűrész és pörög a gazdaság mindenki épp siet valami fontos dolog után ? az Átlagembernek egyszerűbb falun, vagy városban?
Inkább nyugdíjas korodban költözz vidékiesebb városba.
Olyan helyen dolgozok ahol több 1000 ügyfelet látunk..
Vidék de annyira nem mert közel van Pesthez.
Itt a nagy családi háza az embereknek de sokan csak hétvégén vannak otthon vagy akkor sem, munka itt elég pocsék illetve fizetés az ami kb. Harmada annak amit ugyanazzal a munkával Pesten keresel, szóval sokan Pesten dolgoznak, a kikapcsolódást szórakozást nem is nézve...
De embere válogatja...
Ha valaki csendesebb életre vágyik kertészkedés természet és inkább ilyen vidékibb kikapcsolódás akkor éljen vidéken.
Én azt imádom, amikor az emberek kiköltöznek falura, csak azért, hogy napi 2 órát szerencsétlenkedjenek el azzal, hogy beverekedik magukat a városba. Ja és mindezt azzal a felkiáltással, hogy falun nyugisabb. :D
Hacsak nem az Astoriát hasonlítjuk össze egy balatoni kisfaluval, akkor nincs számottevő különbség.
Egy átlagos falu semmivel sem nyugodtabb, mint egy átlagos lakópark.
Én sem költöznék vissza falura semmiképp, gyerekkel sem. Ott nőttem fel, 18 évesen költöztem városba egyetem miatt, de úgy 20-22 éves korom óta fixen városban lakom. Falun utáltam, hogy a fű se nő bizonyos időszakokban. Szombaton csak 2 órát volt nyitva bolt, vasárnap az se. Busz ment 5:40kor hétköznap, utána két óránként, az utolsó elment négykor. Visszafelé ugyanez, hétköznap hétkor beért az utolsó busz, ha nem voltál rajta, maradtál, ahol vagy. Hétvégén két busz volt kifelé, egy be.
Program semmi sem volt, csak amit ovisok meg nyugdíjasok élveznek, koszorúzások világba meg a falunap, amin volt egy körhinta, fellépett az ovi meg a nyugdíjasklub, este meg szinte minden évben Mari Zsuzsi énekelt...
Nekem már olyan 10 éves koromtól teljesen ingerszegény volt ez. Iskolába az iskola kisbusza vitt minket, csak ovi volt. Középsuliba meg volán busz, minden nap ötkor kelni, hogy az 5:40essel beérjek, így is egy óra hosszat ültünk mindig a váróban, mert nem akartunk tanszobára menni becsengetés előtt.
Anyukám a helyi áfész irodán dolgozott, de 13 voltam, mikor bezárták, onnantól kb mindent ki kellett próbálnia, hogy munkát találjon, végül vállalkozni kezdett, de hát gondolhatod, semmire sincs akkora kereslet falun. Apám ingázott negyven évig, de mikor nyugdíjas lett, állandóan unatkozott, és véletlenszerű projektekbe kezdett bele.
Ami hasznos volt, hogy engem nagyon nem zavar a kutyaugatás meg flex/fűkasza hangja.
Városban sokkal jobban érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!