Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nyugodtabb az élet egy kis...

Arpi1969 kérdése:

Nyugodtabb az élet egy kis faluban a városhoz képest ? Mármint állandóan kaszálják a füvet gyűjtik a falevelet és megy a láncfűrész és pörög a gazdaság mindenki épp siet valami fontos dolog után ? az Átlagembernek egyszerűbb falun, vagy városban?

Figyelt kérdés

okt. 25. 11:50
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
igazából anyagilag nincs is semmi mozgásterem szóval elvileg maradnom kell de mégis nekiindulok különben átmegyek ide a szomszédba és megetetem a flexessel a flexét pedig szerencsétlen hülye valszeg egy tök normális iparos
okt. 25. 12:27
 12/27 A kérdező kommentje:
most nem megy a flex csak a várakozó busz kompresszora. de jó azoknak az embereknek akiket ez nem idegesít. sajnos engem rohadtul idegesít ami körülvesz, most beindult a flexelés is szóval balról flex jobbról buszállomás álló buszokkal(járó motorral). jövő héten elköltözök. már a könyveim úgyis dobozokban vannak. nincs sok holmim szerintem de mégis nagyon sokminden van, nem egyszerű dolog
okt. 25. 12:33
 13/27 anonim ***** válasza:
90%
100x inkább zúgjon motor meg fúrjanak, mint hogy azt hallgassam, hogy két néni megállt biciklivel az ablak alatt, mert ott az árnyék, és sopánkodnak azon, hogy a Lali megint be van b*szva.
okt. 25. 12:33
 14/27 anonim ***** válasza:
89%
Most tényleg egy kis faluról beszélünk, 1 bolttal 1 kocsmával, vagy úgymond egy vidéki városról?
okt. 25. 12:44
 15/27 anonim ***** válasza:
81%

Tőlünk 10 perc autóval a város. Busszal negyed óra.

Konkrétan ahol eddig laktunk (város), volt, hogy fél óra volt autóval mire 'célba' értünk. Igen, az igaz, hogy itt nem sok program van, nincs nyüzsgés, van, hogy egy lélek sincs az úton...

Viszont van nagy kert, tarthatsz házi állatot, (kutya, macska) de akár másmilyet is! Nyáron medencézhetsz, nyársalhatsz, oda dobsz egy bográcsost, át hívod a családot, barátokat. :) Nem hallatszódik a falon át, éppen mit csinálnak a melletted, feletted lakók. Közelebb vagy a természethez. Szerintem ez tök jó! 🙂

okt. 25. 12:58
 16/27 anonim ***** válasza:
80%

Na igen, úgyis minden attól függ, hogy mennyi pénzed van. Mert ha ott van alattad mondjuk egy jaguár akkor leszarod mikor megy a busz.

Gazdagnak vidéken jobb, szegénynek városban. Sokan több száz milliós lakásban ülnek Budapesten amikor azért több szintes kertes házat lehet venni. Ezt sosem értettem meg.

okt. 25. 13:09
 17/27 anonim ***** válasza:
59%
Voltam itt is, ott is. Falun állandóan van valami kerti munka, némely szomszénd rohadtul unatkozik, ezért ha meglát, egyből beszélgetni akar. Városban magamra zárom az ajtót és egész hétvégén játszok, nincs gondom ilyenekkel.
okt. 25. 13:28
 18/27 Katona Dius ***** válasza:
78%

Ha olyan környezetben élsz, ahol " folyton megy a láncfűrész" meg a fűnyírás, észre sem veszed. Legalábbis a legtöbben. Én ilyen helyen nőttem fel és meg se hallom már rég.

Szerintem nyugisabb egy kisváros vagy falu a nagyvárosokhoz képest, viszont sok minden kevésbé elérhető. 3 falu is van a kisvárosom mellett, minden cuccért kb be kell szaladgálniuk a városba, alig van munka, bolt, egészségügy.

okt. 25. 13:45
 19/27 anonim ***** válasza:
82%
15# ezt bármilyen kertes házban lehet, városban is.
okt. 25. 14:09
 20/27 anonim ***** válasza:
90%

"Egy átlagos falu semmivel sem nyugodtabb, mint egy átlagos lakópark."

Tévedés.

Mi másfél éve költöztünk falura, előtte a fővárosban laktam 40 évig, majd megyeszékhelyen a párommal 3 évig. Mi mindig is kertesházba vágytunk. Volt elég idióta szomszéd a panelokban ahhoz, hogy egyre jobban elvágyódjunk onnan. A városnak megvannak az előnyei, főleg, ha olyan helyen laksz, hogy sétatávolságra elérsz bármilyen boltot. Városban két okból nem vettünk házat, egyrészt marha drágák, másrészt a városokban épült kertesházak legtöbbször egymás nyakán vannak, kis telekkel, én pedig nagy kertet akartam és hogy ne a számban legyen a szomszéd, hanem bőven legyen életterünk. Szerencsére megtaláltuk azt a házat, amire vágytunk. Kicsit messzebb kellett mennünk annál, amit terveztünk, de nem bántuk meg. Munkát itt is találtunk és meglepően jó fizetésért. (Közép Magyarország)

Nálunk végtelen nyugalom van, nagyon normális szomszédokat fogtunk ki, a várossal ellentétben itt bármikor nyugodtan alszunk, nem ébredünk fel senki üvöltésére vagy arra, hogy hajnalban támad kedves húst klopfolni.

okt. 25. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!