Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van olyan település az országb...

Van olyan település az országban, ahol tilos zajongani? (pl. láncfűrész, köszörű)

Figyelt kérdés

Természetesen az érdekel, ahol be is van tartva. :)

Próbáltunk direkt csendes környékre költözni, kinéztük hogy az egyik szomszéd egy idős úriember, más szomszéd nincs. De fél éven belül megvette a másik szomszéd házat egy barkács-lelkületű fiatalember, illetve kiderült hogy az idős szomszéd is igen aktív. Lényegében heti 7 napban, napi 8-16 órán keresztül megy valami gép. Néha flex, néha láncfűrész, gyalu, traktor, körfűrész, fűkasza, lombfúvó, fúró, mikor mi. Széles az arzenál mindkettőnél.

Nagyon nem erre számítottunk, nekünk az első 3 legfontosabb szempontban benne van a CSEND. :(

Külföldön állítólag van ilyen, de Magyarországon is létezik olyan település, ahol tilos ilyen zajos gépekkel dolgozni? Ahol csendben kell lenni? Ahol lehetséges nyugodtan dolgozni és pihenni?

Van valahol ilyen rendelet?

Vagy hova lehetne költözni, ahol biztosan csend van? (Tanyán is gondolkoztunk már, de nincs akkora vagyonunk, és nem is mezőgazdasággal szeretnénk foglalkozni.)

2021. nov. 12. 10:51
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy. Teljesen életszerűtlen és kivitelezhetetlen lenne. Vannak tevékenységek amik zajjal járnak, ezeket ott hogy végeznék az emberek?

Azt szokták csak helyi rendeletek szabályozni hogy mettől meddig nem lehet nagy zajjal járó tevékenységet végezni.

2021. nov. 12. 10:58
 2/27 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk nem lehet(NE) hétköznap reggel 8 előtt és este 6 után ilyeneket csinálni, mégis állandóan megy a zajongás valahonnan.

Pl tüzelni sem szabad vasárnap / ünnepnap (ez egyébként megadott időintervallumban), a mi szomszédunk mégis ilyenkor tüzel általában...

sajnos nem lehet vele mit kezdeni, engem is baromira bosszant, pláne, amikor delbe kezd bele a hulyesegebe, amikor én altatni próbálok..

2021. nov. 12. 11:06
 3/27 anonim ***** válasza:
81%
Vegyél egy tanyát ott csak te zörögsz ha akartsz.
2021. nov. 12. 11:08
 4/27 A kérdező kommentje:

Milyen tevékenység van, amit kötelező megcsinálni és minden nap több órás zajongással jár? Mi ilyet még nem tapasztaltunk, számunkra teljesen kivitelezhető és életszerű lenne.

Azt tudom hogy vannak helyek ahol állítólag tilos éjszaka zajongani, de nem igazán tartják be.

Ó igen, a tüzelés a másik kedvenc hobbi... :(

2021. nov. 12. 11:11
 5/27 A kérdező kommentje:

Ezt már eleve írtam, bemásolom a fenti szövegemből: "Tanyán is gondolkoztunk már, de nincs akkora vagyonunk, és nem is mezőgazdasággal szeretnénk foglalkozni."

2021. nov. 12. 11:11
 6/27 anonim ***** válasza:
37%
5. Videken olcsóbbak a házak és városban is autóval közlekednél csak igy 10-30kmer többet mész egy nap.
2021. nov. 12. 11:13
 7/27 A kérdező kommentje:

Ezt nem teljesen értem, mire írtad. Biztos, hogy nekem? (5.)

Vidéken élünk jelenleg is falun, és nem autóval közlekedünk.

2021. nov. 12. 11:16
 8/27 anonim ***** válasza:
25%
7. Ha annyira nincs lehetőséged költözni hogy autód sincs akkor szokd meg hogy ott vagy ahol vagy mert nem lesz jobb máshol se.
2021. nov. 12. 11:18
 9/27 A kérdező kommentje:

"annyira nincs lehetőséged költözni hogy autód sincs"

????

Ezeket honnan szeded? Mi köze a költözésnek ahhoz, hogy nincs szükségünk autóra? Egyre kevésbé értelek...

2021. nov. 12. 11:21
 10/27 anonim ***** válasza:
13%
9. Én se nagyon értem hogy hogy jártok igy dolgozni vagy hogy vásároltok be ha falun éltek és nincs autótok?
2021. nov. 12. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!