Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van olyan település az országb...

Van olyan település az országban, ahol tilos zajongani? (pl. láncfűrész, köszörű)

Figyelt kérdés

Természetesen az érdekel, ahol be is van tartva. :)

Próbáltunk direkt csendes környékre költözni, kinéztük hogy az egyik szomszéd egy idős úriember, más szomszéd nincs. De fél éven belül megvette a másik szomszéd házat egy barkács-lelkületű fiatalember, illetve kiderült hogy az idős szomszéd is igen aktív. Lényegében heti 7 napban, napi 8-16 órán keresztül megy valami gép. Néha flex, néha láncfűrész, gyalu, traktor, körfűrész, fűkasza, lombfúvó, fúró, mikor mi. Széles az arzenál mindkettőnél.

Nagyon nem erre számítottunk, nekünk az első 3 legfontosabb szempontban benne van a CSEND. :(

Külföldön állítólag van ilyen, de Magyarországon is létezik olyan település, ahol tilos ilyen zajos gépekkel dolgozni? Ahol csendben kell lenni? Ahol lehetséges nyugodtan dolgozni és pihenni?

Van valahol ilyen rendelet?

Vagy hova lehetne költözni, ahol biztosan csend van? (Tanyán is gondolkoztunk már, de nincs akkora vagyonunk, és nem is mezőgazdasággal szeretnénk foglalkozni.)

2021. nov. 12. 10:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
40%
Akkor csak így egyszerűen, hátha ezt már megérted: Nem létezik ilyen.
2021. nov. 12. 12:59
 22/27 A kérdező kommentje:

Akkor csak így egyszerűen, hátha ezt már megérted: várok további válaszokra ha megengeded, hátha nem ismeri az ország összes települését az eddigi néhány válaszoló. :)

Múltkor pl. olvastam hogy valaki írta hogy náluk elég szigorúan veszik a hangos munkavégzést, sokszor tilos is és be is van tartva. Sajnos nem emlékszem a településnévre. Tehát kell hogy létezzen jobb a mostani helyzetünknél. Remélem engedélyezed számomra, hogy élhetőbb környezetet keressek.

Vannak, akik ha az álom-otthonukra gondolnak, akkor szép nagy palotát látnak lelki szemeik előtt, mások nagy garázst tele menő autókkal, megint mások egy luxusfelszereltségű konyhát.... én egy kertet látok, ahol csak a madárcsicsergést hallani. Nem gondolom, hogy elvetemültebb álom, mint a többi. Én se ócsárolok másokat azért, amilyen otthonra ők vágynak. Nem értem, az miért ennyire felháborító, amire én vágyok. :)

2021. nov. 12. 13:04
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy felháborító, csak egy kertvárosban nehezebben találsz zajmentes környezetet, mert valaki mindig fog végezni valami zajjal járó tevékenységet.
2021. nov. 12. 20:30
 24/27 anonim ***** válasza:
Budapest kertvárosban laknak ilyen elkényelmesedett barmok. Még az emberi beszéd is zavarja őket.
2021. nov. 15. 22:44
 25/27 anonim ***** válasza:

Tanyára nincs pénzed, külföldre meg lenne?

Falun mindenhol zajongani fognak az emberek.

Neked egy város kertvárosi, újépítésű, sznob része kell. Csak ez nagyon drága.

2021. nov. 15. 22:50
 26/27 anonim ***** válasza:
Egyszerű a megoldás-Németország München belváros vagy B-alternatíva cseréld le a nyílászárókat 100% hangszigetelt típusra. Nem olcsó de ha ügyes vagy némi állami támogatást is megpályázhatsz rá. Garantált a csend!
2021. nov. 17. 18:33
 27/27 A kérdező kommentje:

Miért elkényelmesedett meg sznob az, aki pl gereblét fog a kezébe lombfúvó helyett? :D

"Tanyára nincs pénzed, külföldre meg lenne?"

Külföldön se tanyát vennék. Abból szerintem mindenhol drága az ami lakható kényelmesen.

A külföldet úgy értettem, hogy sima családi ház.

Németeknél ezt szigorúan veszik?

2021. dec. 3. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!