Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van olyan település az országb...

Van olyan település az országban, ahol tilos zajongani? (pl. láncfűrész, köszörű)

Figyelt kérdés

Természetesen az érdekel, ahol be is van tartva. :)

Próbáltunk direkt csendes környékre költözni, kinéztük hogy az egyik szomszéd egy idős úriember, más szomszéd nincs. De fél éven belül megvette a másik szomszéd házat egy barkács-lelkületű fiatalember, illetve kiderült hogy az idős szomszéd is igen aktív. Lényegében heti 7 napban, napi 8-16 órán keresztül megy valami gép. Néha flex, néha láncfűrész, gyalu, traktor, körfűrész, fűkasza, lombfúvó, fúró, mikor mi. Széles az arzenál mindkettőnél.

Nagyon nem erre számítottunk, nekünk az első 3 legfontosabb szempontban benne van a CSEND. :(

Külföldön állítólag van ilyen, de Magyarországon is létezik olyan település, ahol tilos ilyen zajos gépekkel dolgozni? Ahol csendben kell lenni? Ahol lehetséges nyugodtan dolgozni és pihenni?

Van valahol ilyen rendelet?

Vagy hova lehetne költözni, ahol biztosan csend van? (Tanyán is gondolkoztunk már, de nincs akkora vagyonunk, és nem is mezőgazdasággal szeretnénk foglalkozni.)

2021. nov. 12. 10:51
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Van vonat, bringa és busz.

Mi köze ennek a kérdéshez? :D

2021. nov. 12. 11:25
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Te magad említetted a flexet és a láncfűrészt például. Mind a kettő munkaeszköz, nyilván akkor hallod őket, ha épp valaki használja valamire. Meg ott vannak még az olyan szokásos dolgok, mint a fűnyírás, stb.

2021. nov. 12. 11:30
 13/27 anonim ***** válasza:
36%
11. Az hogy tudtommal nincs olyan falu ahol tilos lenne a flex vagy mondjuk a favágás. Mert akkor az emberek nem boldogulnának ott. Ha viszont tömeg közlekedsz akkor nem költözhetsz tanyára.
2021. nov. 12. 11:30
 14/27 A kérdező kommentje:

Mi nem használjuk ezeket minden nap, tehát nem kivitelezhetetlen úgy élni, hogy nem használható minden nap. Igazság szerint a felsoroltak közül mi csak a fűnyírót használjuk, egy halk elektromos fűnyírót 2-3 hetente kb. egy órán át. De gondolkozunk hogy beszereznénk egy ilyen "motormentes" fűnyírót ami még halkabb.

Azt írtad, nem kivitelezhető, mi mégis így élünk évek óta, tehát NEM kivitelezhetetlen, saját bőrömön tapasztaltam. Akkor pedig csak van valami hely, ami működhet így.

Nyilván, épp ezért szögeztem le már az elején, hogy a tanya nem opció nekünk. :)

2021. nov. 12. 11:36
 15/27 anonim ***** válasza:
27%

Csakhogy nem vagy az emberiség etalonja, mások egész máshogy élnek mint te, és az ő eletmódjukba nem fér bele hogy ne végezzék el azokat a dolgokat amikhez például flex kell.

2021. nov. 12. 11:56
 16/27 A kérdező kommentje:

Sehol nem is állítottam ilyeneket. Csak nehéz elhinni, hogy egyedül lennénk ezzel az országban, és szeretnék találni egy helyet ahol a hozzánk hasonlók élnek. Ennyi.

Erre szeretnék választ kapni, nem pedig az autóvásárlási szokásaimra meg arra hogy van akinek muszáj flexelnie. Nyilván van, én meg nem szeretnék szomszédjában élni, emiatt tettem fel a kérdést.

Köszönöm!

2021. nov. 12. 11:59
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Arra már rég megkaptad a választ.
2021. nov. 12. 12:38
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem igazán.

Mindegy, várok még itt releváns válaszokra, illetve akkor nézelődünk majd külföld irányába is.

2021. nov. 12. 12:42
 19/27 anonim ***** válasza:
25%
igen, költözz ki külföldre, biztos van valami elborult agyú vegán kommuna, ahonnan teljes egészében ki van tiltva minden emberi tevékenység...
2021. nov. 12. 12:52
 20/27 A kérdező kommentje:

Ha félreérted a kérdést és túlozni kezdesz, az nem az én hibám. :)

2021. nov. 12. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!