Mit tehetnék az ellen, hogy a szomszéd mindenbe beleavatkozik?
Bárki jön hozzánk, és az udvaron beszélünk (mert idegeneket természetesen nem engedek be a lakásba), a szomszéd egyből kijön, rátapad a kerítésre, és hallgatja, mit beszélünk.
Ha valamilyen szaki jön munkamegbeszélésre, ha neki ismerős, képes felkeresni, és megkérdezni, mit csináltatok.
A kerítés közelében levő munkát már három szaki otthagyta a szomszéd kárálása miatt. Mit tehetnék?
Mondjuk megmondod, hogy semmi köze hozzá.
Nem értem, mit szeretnél. Van szád, nem?
Vagy te is a 90%-ba tartozol, aki csak fortyogó kukta, de nem mer szólni, mert jaj, mi lesz, mit fognak gondolni?
1-es: már megint az ellenségeskedés és támadás a hozzászólásodban. Gondolod, hogy nem szóltam nekik? Gondolod, hogy hatott rá a tiltakozásom?
Hiszen ha normálisan viselkedne, akkor eleve nem hallgatózna.
És mivel nem viselkedik normális ember módjára, nem is hat rá, ha szólok.
Nem értem, miért kell a kérdezőt rögtön letámadni. Ennyire frusztrált vagy, hogy így éled ki magadat?
A mi szomszédunk is pont ilyen, de mivel abszolút jóindulatú, nékünk ezzel semmi probléma lehet nincs, sőt, mar apám hiányolja is, ha nem látja.
Én meg azt nem értem, miért kell ebben a sivár világban minden emberi kapcsolatot végleg kiölni.
Bánt titeket? Beszologat? Mert ha nem akkor nem értem...
#3 Az milyen emberi kapcsolat, hogy a szomszéd kémkedik a kérdező után?
Itt nem barátságról van jószomszédi viszonyról van szó, hanem egy okoskodó, mindenbe belepofázó szomszédról.
Kérdező, ide egy határozott férfi ember kell, aki beolvas a szomszédnak.
Nekünk szerencsénk van a szomszédokkal, a tavaly vásárolt házunk környékén mindenki normális, nem üti bele az orrát abba, ami nem rá tartozik és nincs pletyka, hallgatózás, mindenki éli az életét és élni hagyja a másikat is.
Viszont van egy határozott, erős párom, aki ilyen esetekben remekül helyre tudja tenni az embereket a határozottságával.
Ha van az ismerősi körödben vagy a családban valaki, aki egy ilyen helyzetben határozottan odaáll, lehet, hogy visszavesz magából. Persze nem biztos, de egy próbát megérhet.
Ha a kerítés közelében egy szaki le akarja vágni az ágakat, ami nem is hozzá lóg be, akkor szól a szakinak, hogy engedélyt kellene kérnem arra, hogy a kerítés közelében dolgoztassak.
Abszurd.
Régen sem volt jóindulatú, de mióta emeletet építtettünk a házunkra, teljesen ellenséges lett. Az emelet természetesen őt nem érintette, mert a telkünk közepében áll a házunk. Nem is árnyékolja be a kertjét.
Nem 1x szóltam már bunkó szomszédoknak.
Eredmény?
Még poénnak is vették, ha paraszt módjára viselkedhettek.
Ezek után mi a következő lépés?
Orrbaverés?
Mit tehetnél? Leszarod.
Amikor oda jön, akkor lehet neki szépen megmondani, hogy semmi köze ahhoz, mit beszéltek, szóval le is léphet, de ennyi. Aki olyan, azt úgyis ott eszi a franc, mert pletykára éhes ;) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!