Önrendelkező szomszédot hogyan lehet kezelni?
Egy éve lakunk itt, kb. 40 lakásos lakóközösség, több társasház egy erdős telken. Több kutyás él itt, a kertben szoktak játszani, van aki a macskáját a kertben tartja és estére beengedi. Direkt emiatt költöztünk ide.
Az egyik szomszéd nemrég megtalált, hogy a társasházi szabályzat alapján nem szabad a kutyát a kertben póráz nélkül elengedni, nameg közegészségügyileg is veszélyes. Nem akart tágítani, így a kezembe vettem a kutyámat és ott hagytuk. A közös képviselőnél érdeklődtem, nincs semmilyen törvény, se társasházi szabályzat, csak egy tervezet, de az szerinte sose lesz aláírva. Azt mondta nyugodtan hajtsam el.
A szomszéd pár napja újra megtalált, ácsorgott, hogy a kutya pisilni is fog-e, mire mondtam hogy az is lehet, megint jött a szabályzattal. Mikor mondtam, hogy nincs, akkor valami jegyzőkönyvvel jött, mire mondtam neki, hogy foglalkozzon inkább azzal hogy betartsa az együttélés szabályait (egész nyáron az erkélyen fúrt, faragott, hangoskodott). A két dolog szerinte nem összevethető, az nem alap, és ismét nem akart tágítani.
Egy ilyet hogy lehet kezelni? Attól tartok legközelebb màr nem fogom tudni türtőztetni magam.
Közlöd vele, hogy amíg a szabályzatba nem kerül bele, hogy tilos a kertben kutyát tartani, addig a kutya marad, majd kérdezd meg, hogy mit fog csinálni. Semmit nem tud csinálni. Ezt közölheted is vele.
Mellesleg attól, hogy van egy udvar, még nyugodtan elviheted sétálni a kutyádat, és akkor a dolgát sem a portán belül fogja végezni.
A gumit még összeszeded, de a vizelettel nem tudsz mit kezdeni, és ha több kutya is egy viszonylag kis részt használ, akkor ott egy idő után semmi nem fog nőni. Ebben végül is a szomszédodnak igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!