Hány éves kortól "önrendelkező képes" egy fiatal?
16/18?
Figyelt kérdés
Itt az oldalon is 16 eves a korhatar valamiert egyes helyeken.
Volt egy kerdes mentalis egeszsegben, hogy elmenne a lany neurologushoz egyedul, de azt mondtak mehet, viszont ezen elgondoltam, hogy egyaltalan haziorvoshoz is mehet-e beutaloert? Aztan neurologushoz is?
A beleeegyezesi meg 14.
Akkor 16 evesen van valami plusz jogosultsag, hogy es ezt o donti el, megy orvoshoz, kivel beszel szulok tudta nelkul, nogyogyasz meg ilyesmi?
Nem érteni amit írsz, az. Az oldalakon levő 16 éves korhatár euórapi uniós jogszabályozás miatt van, 16 éves kor alatt a szülő beleegyezése kell sok regisztrációhoz, mivel a sok gyerek bántalmazás online szerintók így sokkal jobban csökkenthető (vagy csak neveld meg a gyereked hogy tudja kezelni az adott helyzeteken a neten). A cselekvőképesség, illetve az, hogy mikor intézhet magának mindent a gyerek az itthon 18 év. Személyit, bármi hivatalos dolgot 18 év alatt szülői aláírással kell igazolni, 18 felett viszont már elég a gyerek maga.
febr. 13. 12:36
4/8 A kérdező kommentje:
Ok, hidd el ertelek unios jogszabalyok, 14 eves korhatar beleegyezes is gondolom unios. hagyjuk.
febr. 13. 12:43
5/8 anonim válasza:
14 éves kortól saját ügyeiben eljárhat, intézhet hivatalos ügyeket, lehet ügyfélkapuja, stb.
febr. 13. 13:14
6/8 anonim válasza:
#4 ? Válaszoltam a kérdésedre, most mit hagyjunk? xd Olvass utána ha nem hiszed
febr. 13. 13:27
7/8 A kérdező kommentje:
5
Na ilyenekre vagyok kivancsi. Esetleg azt meg tudod mondani, hogy rokonnal ahogy leirtam is beszelhet-e vagy ahhoz kell szulo jelenlet, engedely es csak az egyik vagy mindketto? Az lenne a fontos mert rossz kornyezetben van.. legalabb egy valakije legyen aki segit neki lelkileg.. tudom most megy a pedofilia aradat, de nem az a celom, nem tudom ezt elhitetni senkivel persze irasban itt anonim modon, de csak remelni tudom. Koszonom, es koszonom a valaszt 5.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!