Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szülőnek nem kötelessége...

A szülőnek nem kötelessége eltartani 18 éven aluli gyerekét?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, és a szüleim nem adnak nekem rendesen enni, ruhákat és könyveket már évek óta nem kapok, max barátoktól. Bulizni is csak saját pénzből mehetek. Elvárják hogy azt a pénzt költsem, amit a sok év alatt összegyűjtöttem. Gyerekszínészkedtem egész sokat, szóval azért nekem van pénzem bőven, de azt nem szeretném az alap dolgokra elkölteni ennyi idősen.

És oké hogy Anya és Apa is tanár, és van két öcsém, de szerintem ilyet egy szülő sem tehet meg. A pénz kivételével viszont szerencsére nagyon szeretnek.

2023. aug. 13. 13:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
99%

De, kötelessége eltartani, viszont ez nem bulipénzt jelent.

Megfelelően eltartanak, ha nem meztelenül jársz, van hol aludnod, télen fűtenek, nem éhezel. A többi extra.

Nyilván az emberek igyekszenek ennél többet megadni a gyereküknek, de ha nincs miből, nincs miből.

Követelőző és gyámüggyel fenyegetőző szemtelen kamasznak az se szívesen ad semmit, akinek lenne miből.

2023. aug. 13. 14:00
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

Ha szeretnek, nem hiszem, hogy rosszat akarnak neked.

Mi az, hogy nem kapsz rendesen enni? Mit értesz ezalatt. Ruhára lehet, nincs pénz, de lehet olcsón vásárolni és a barátoktól kapott hazsnált ruha is lehet menő.

Ha van pénzed, és szegény a családod, az önköltséges bulizás lehet igazságos.

2023. aug. 13. 14:01
 3/14 anonim ***** válasza:
97%
De, eltartani igen, de ebbe mondjuk a bulizás és a ruhák egy bizonyos szint felett nem tartoznak bele. Ez nagyon nem olyan, amivel a gyámügy foglalkozna. Amúgy ha anyagilag nem tehetik meg, hogy többet költsenek rád, az sajnálatos, de nem az ő hibájuk, hiszen mindketten dolgoznak, hogy eltartsák a családot, csak rossz fizetésért. Lehet igazságtalannak érzed, de írtad, hogy neked van bőven pénzed, ezért vannak úgy vele, hogy ha valami pluszt szeretnél, azt vedd meg magadnak, mert ők sajnos nem tudják.
2023. aug. 13. 14:03
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

El vagy tartva.

De ha szerinted nem, valóban mehetsz a gyamhivatalba fenyegetőzni

2023. aug. 13. 14:03
 5/14 A kérdező kommentje:
Ebédre kapok rendesen a suliban (azt is csak azért, mert mivel hárman vagyunk a menza 0 ft), de reggeli/vacsi általában csak egy szelet zsíroskenyér. Hó végén van hogy annyi se, és csak ebédet eszek a suliba. Hétvégén ebédre hó elején van meleg, hó végén csak zsíros vagy margarinos kenyér.
2023. aug. 13. 14:08
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Akkor magyarul szegények vagytok. Ezen nem fog a gyámhivatal segíteni. Szüleidnek másodállás, neked diákmunka, értéktárgyak eladása, ilyesmik lehetnek a megoldások.
2023. aug. 13. 14:11
 7/14 anonim ***** válasza:
98%
Na és csak te kapod ezeket enni, vagy mindannyian ezt eszitek?
2023. aug. 13. 14:11
 8/14 Bogica0616 válasza:
80%
Magyarán szegények vagytok. De te ahelyett, hogy próbálnál segíteni követelőzől? Bulira nem kötelesek adni, még új ruhát sem kötelesek venni amíg nincs kiszakadva a régi, de meg is varhatod. Napi étkezések megvannak. Van hol aludnod, ha csak 1 szobát tudnának fűteni, az szomorú, de nem tudnál mit tenni.
2023. aug. 13. 14:24
 9/14 anonim válasza:
91%
Eltartanak téged, csak sajnos szegények vagytok. A tesóid és te nem gondolkoztatok diákmunkán?
2023. aug. 13. 15:00
 10/14 anonim ***** válasza:
94%
Az a helyzet, hogy te rendesen el vagy tartva, nincs mit követelned.
2023. aug. 13. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!