Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szülőnek nem kötelessége...

A szülőnek nem kötelessége eltartani 18 éven aluli gyerekét?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, és a szüleim nem adnak nekem rendesen enni, ruhákat és könyveket már évek óta nem kapok, max barátoktól. Bulizni is csak saját pénzből mehetek. Elvárják hogy azt a pénzt költsem, amit a sok év alatt összegyűjtöttem. Gyerekszínészkedtem egész sokat, szóval azért nekem van pénzem bőven, de azt nem szeretném az alap dolgokra elkölteni ennyi idősen.

És oké hogy Anya és Apa is tanár, és van két öcsém, de szerintem ilyet egy szülő sem tehet meg. A pénz kivételével viszont szerencsére nagyon szeretnek.

2023. aug. 13. 13:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
9%

Mennyi rosszindulatú megkeseredett ember van itt.

Kiugrottak a nyulak a bokorból..

2023. aug. 13. 22:47
 12/14 anonim ***** válasza:
17%

Azért két tanári fizetésből és a 3 gyermek utáni állami ellátásból bőven jutnia kellene főtt ételnek egész hónapban az egész családnak ebédre, vacsorára.

De egyéb körülményekről nem írsz, saját lakásban laktok-e vagy albérletben? Fizetnek-e a szüleid lakáshitelt, stb....

2023. aug. 25. 10:25
 13/14 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, miért pontozzátok le #12-t, nézzetek rá erre [link]

A kérdező, ha akarja, elmondja, hány éve és milyen végzettséggel tolják az ipart az ősök, vannak-e magánórák, stb. A három gyerek után 33k havonta az adókedvezmény, a családi pótlék 16k gyerekenként, az úgy 33+48=81 csak a kölykökre, és nem számoltuk az iskoláztatással kapcsolatos támogatásokat, ingyenebéd esetleg, ilyesmi.

Mi most itt Békés megye valagában tengődünk egyetlen ovisunkkal alig 300k-ból mindenestül, és rendes kaja van az asztalon, tele a fagyó és a kamra, vannak ajándékok, van jó ruha. Csak azt ne mondjátok, hogy tanítanom kéne, nem-nem, ész se kell hozzá, magától értetődő kis módszerek sokasága, na meg a rutin. Ott valami nagyon összejött, ha sokkal több is zsíros kenyérre elég.

2023. aug. 26. 11:20
 14/14 anonim ***** válasza:
30%

Provokatív, kamu kérdés szerintem. Egész biztos, hogy nem egy 16 éves gyerek írta ki, ők egész másként fogalmaznak.

Gyerekszínészetből meg nem lehet vagyonokat félretenni, úgyhogy az is kamu. Gyerekszínésznek, statisztának nem jut be akárki gyereke, csak csókosoké. Főleg nem olyan szülők gyereke, akik nem is törődnek a gyerekkel.

Úgyhogy lehet, hogy jó színésznek tartod magad, kérdező, de ez most nagyon nem jött össze! Más mesét találj ki!

Ha meg tényleg 16/L vagy és sugar daddy-t keresel ilyen módon, akkor azt írd ki! 😂

2023. aug. 26. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!