Pécs vagy Győr?
Melyik várost kedvelitek jobban?
És miért?
"Pécsen túráztam, de a város semmilyen."
Szerinted akkor melyik a "valamilyen" város, és mitől "valamilyen"?
Eger és Esztergom az, ami nagyon megfogott engem az életben. Bármikor csodálattal sétálom körbe ezeket és Eger több részén voltam már szálláson. Esztergomban csak azért nem szálltam meg, mert szinte közelben van és le tudok ugrani. Pécsen nem éreztem ugyanezt a városban. A Minaret környéke nagyon szép, de annyi. Nem éreztem ugyanakkora különlegességet. De ha hasonlítani kell tovább, akkor Sopron és Kőszeg még annyira sem. Viszont Várpalota tetszik még jobban. Bár nem ott szálltam meg konkrétan, de átutaztam és egy jó étterembe kétszer is elmentem.
Egyébként egy kaposvári ismerősöm szerint Kaposvár halott város, helyette Pécset és Budapestet szereti. De egy pécsi barátom pedig már Pécset is sivárnak nevezi. Ez most csak mellékes.
8+
Illetve említettem, hogy Győr tetszik. Igazából Győr pedig valamiért hívogat engem kis időtől, még most is. Egyszer "véletlenül" Sárvár felé jártam ott, volt 1 órám sétálni, a vízi világ már akkor is tetszett, vissza akartam menni. Nyáron lett egy "futó" ismerősöm és egy délután alatt jártam Győrben. Decemberre pedig úgy adódik, hogy ott lesz MJ show és előtte szintén szeretnék - evéssel egybekötve - sétálni a belvárosban. Előtte Pesten is lesz, de az időpont kicsit előnytelen és már kevés a hely. Erre Győr lett befutó. :-)
Viszont túrázás miatt fogok még járni Pécsen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!