Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Fiatalok, hogy birkóztok meg...

Fiatalok, hogy birkóztok meg a lakhatás okozta stresszel?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, és nagyon komoly szorongást vált ki belőlem a lakhatás kérdése.

A párommal élek, ő is és én is abban nőttünk fel, hogy teljesen "alap" dolog a kertes ház élhető helyen (felmenőinknek, nálunk idősebb rokonainknak mind volt már a születésünkkor kertes háza - pedig mindenkinek alacsonyabb a végzettsége mint nekünk), de egyre inkább úgy tűnik hogy nekünk ez elérhetetlen, pedig mindketten tanultunk és dolgozunk.

Most pillanatnyilag egy rokon telkén lakunk, az egyik melléképületet pofoztuk ki hogy lakható legyen, így tudunk spórolni. De az említett rokon már idős, az örökösei pedig nem fogják hagyni hogy itt lakjunk tovább, szóval ez csak ideiglenes megoldás.

Vásárolni nem tudunk, annyira drága minden. Albérlet kevés van a környéken, és az is olyan drága hogy nem igazán maradna pénzünk a megélhetés + lakbér mellett. (Szóval akkor a saját örökre ki lenne zárva, emellett bajban lennénk ha bármire kellene nagyobb összeg. Meg én nem is tudnék otthonként tekinteni egy albérletre amiből bármikor kirakhatnak..)

Fogalmam sincs, hogy mi lesz velünk ha nem maradhatunk a mostani lakhelyünkön. Ha elkezdek ezen gondolkozni akkor megoldást nem találok, viszont borzasztóan stresszel, elég gyakori hogy nem tudok elaludni mert ezen kattogok, egyre inkább úgy érzem hogy felemészt az egész probléma. Akkor próbálok nem gondolni rá, de attól meg idővel bűntudatom lesz, hiszen magától nem fog megoldódni a kérdés...

Tudom hogy sokan vannak hasonló helyzetben... Hogy tudjátok feldolgozni? Mit csináltok, hogy ne okozzon durva szorongást ez az ügy? Mennyire jó ötlet "szőnyeg alá söpörni" a problémát?

júl. 18. 16:38
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
97%
A mai világban épp annak is örülök, hogy nem vagyok a híd alatt. Saját lakásról, házról meg pláne nem álmodozom. Még ha megnyerném a lottót, talán lenne.
júl. 18. 17:01
 2/37 anonim ***** válasza:
97%
Ez nem csak a fiatalok gondja. 50 elmúltam, és még nem tudtam összerakni magamnak egy saját ingatlant. A ferjemében laktam, de elváltunk, így nekem maradt az albérlet, kitéve mások kénye kedvének.
júl. 18. 17:03
 3/37 anonim ***** válasza:
19%
Lakókocsi, vagy kapszulalakás, 2 millióból megvan mindkettő. Szabad parkolót vagy fizetős parkolót meg lehet keresni jobbakat.
júl. 18. 17:59
 4/37 anonim ***** válasza:
32%
Dédpapám 25 évvel ezelőtt megmondta, hogy nem lesz ugyanaz a világ és nem fogjuk tudni ugyanazt megteremteni. Én tudtam előre tőle.
júl. 18. 18:58
 5/37 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehezen, pláne most, hogy hosszú hónapok óta munkanélküli vagyok. Hiába jelentkezem naponta helyekre, a legtöbb helyről válaszra se méltatnak. Ha netán behívnak egy interjúra kb. havonta egyszer, az is csak egy délibáb. A tartalékaimat szinte teljesen feléltem, ráadásul a mostani albérletem pont az a kategória, ahonnan legszívesebben menekülnék, mert az egyik szomszéd miatt már teljesen élhetetlen, éjszaka se lehet pihenni. Kénytelen vagyok maradni és naponta idegbajt kapni, de azzal már én is rég "kibékültem", hogy saját lakásom/házam ebben az országban soha nem lesz. Pedig én is kertes családiban nőttem fel. 33/F
júl. 18. 19:29
 6/37 anonim ***** válasza:
14%
Hitelmentes saját házam van, egy másodpercet sem stresszelek.
júl. 18. 23:20
 7/37 anonim ***** válasza:
19%
Megkérnék mindenkit, hogy ne pontozzon le, csak mert jobban élek nála.
júl. 19. 12:43
 8/37 A kérdező kommentje:

Nyilván aki jobban él, az nem tud releváns választ adni a kérdésemre, hiszen nincs stressz amivel meg kellene birkóznia.

júl. 19. 12:45
 9/37 anonim ***** válasza:
0%
De még mennyire, hogy nincs. :D
júl. 19. 13:04
 10/37 anonim ***** válasza:
0%
Eleve nem nagyon értem mit kell ezen stresszelni.
júl. 19. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!