Napi kétszer 1:30 óra ingázást ingyen lakhatásért cserébe bevállalnátok?
10 perc autóval az állomás, aztán 1 óra vonat, aztán 10 perc villamos, 10 perc séta. A vonaton tudok tanulni, olvasni, telefonozni.
Kocsival csak 40 perc lenne a munkahelyem, de 60 km-re van, és az meg benzinköltségben lenne úgy sok. Esetleg heti 1-2 szer tudnék menni kocsival, összekötve a bevásárlással.
Egy rokonomnak van egy kis 40 négyzetméteres összkomfortos zártkerti nyaralója, oda költöznék be, csak a rezsit kellene fizetni. Ő örülne neki, ha valaki lakna ott, néha le kellene nyírnom a füvet, megmetszeni néhány rózsát, két barackfát, de én amúgy is szívesen végzek ilyen kerti munkákat, ez nem gond, a kert sem olyan hatalmas. Meg nekem tetszik az a kis ház is, szívesen laknék ott.
Ezt választanátok, vagy inkább az albérletezést?
Az utazási idő sok, de ha olyan tömegközlekedési eszközt használsz, amin mondjuk lehet aludni, pihenni, akkor például nem kell spórolnod az alvási időn.
Egy próbát megér.
A helyedben azt csinálnám, hogy megnézném mennyi az albérletek átlagos ára. Oda költöznék, s úgy csinálnék, mintha albérletben élnék, s azt az összeget félre raknám. Ha az utazást nem bírnám és/vagy mellette nem tudnék szórakozni, pihenni, kikapcsolódni akkor váltanék.
Túl sok a napi 3 óra, meg átszállások, várakozás, esetleges késések. És még valószínűleg korai kelés is.
Inkább albérlet a közelben.
Kizárt, mert Mo-n az egyóra vonat az jó esetben annyi csak, de álltam már 2 órát halálfszán, mert ellopták a felsővezetéket.
Szóval kizárt. Eleve nem ingáznék 1,5 órát - egy időben csináltam, gyakorlatilag életem nem volt.
Felkeltem hatkor, hazaértem este hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!