Napi kétszer 1:30 óra ingázást ingyen lakhatásért cserébe bevállalnátok?
10 perc autóval az állomás, aztán 1 óra vonat, aztán 10 perc villamos, 10 perc séta. A vonaton tudok tanulni, olvasni, telefonozni.
Kocsival csak 40 perc lenne a munkahelyem, de 60 km-re van, és az meg benzinköltségben lenne úgy sok. Esetleg heti 1-2 szer tudnék menni kocsival, összekötve a bevásárlással.
Egy rokonomnak van egy kis 40 négyzetméteres összkomfortos zártkerti nyaralója, oda költöznék be, csak a rezsit kellene fizetni. Ő örülne neki, ha valaki lakna ott, néha le kellene nyírnom a füvet, megmetszeni néhány rózsát, két barackfát, de én amúgy is szívesen végzek ilyen kerti munkákat, ez nem gond, a kert sem olyan hatalmas. Meg nekem tetszik az a kis ház is, szívesen laknék ott.
Ezt választanátok, vagy inkább az albérletezést?
Szia, én 80km-re lakom ajtótól ajtóig a munkahelyemtől. 10 perc séta az állomás, majd 1 óra vonat, majd 30 perc BKV. 6:15-kor indulok reggel és általában 7:55-re be is érek :) Visszafele pedig 15:45-kor lelépek és 17:45-re itthon is vagyok :)
Nem olyan vészes ez... kivéve ha neked az vészesnek számít, hogy a munka tölti ki az egész napod, mert este 6-kor már semminek nem fogsz nekiállni, az hótziher. Aludni fogsz kb egész délután. De hétvégén sincs több erőm semmihez, azokon a napokon is alszom. Pedig nem egy megerőltető munkahelyem van, de egyszerűen ennyi utazás megöl belülről. Hétfőtől-péntekig minden nap és nincs home office mert fizikai jelenlétet igénylő munka (távmunkában nem lehet számítógépeket pakolászni).
De jeeej, ingyen lakhatok mamahotelben. Megérte nem? Csak egy láncra vert rabszolgának érzem magam.
Vonaton aludni? A tömegközlekedés nem a kényelemről szól. Ha le is tudsz ülni (inkább nem), be leszel szorítva 3 ember közé, origamiként leszel becsomagolva a legkényelmetlenebb pozícióba. Emberek sikoltozni, üvöltözni fognak, kiköhögik a belüket, sokan rád is köhögnek vagy prüsszögnek, nagyon szép betegségeket szedtem már össze amióta ez a munkám. Mind ezt nettó 300.000 ft-ért :) Nagyon megérte! Sajnos váltani sem tudok, mert interjúkat nem tudok csinálni szabadság kivétele nélkül, meg nem is értek fiatalon semmihez hogy csak ugráljak melók között, fel meg nem mondhatok vagy utcára tesznek szüleim. Albérletet a potom fizetésemből nem tudok megengedni magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!