Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik németországban,vagy...

Akik németországban,vagy ausztriában laktok. nem zavar titeket hogy csak lakást béreltek?

Figyelt kérdés
nem vágytok saját lakásra? zavar hogy olyan helyen alszot ami gyakorlatilag még se a tiétek?

2023. dec. 27. 23:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Meg 2014ben ki koltoztem nemetbe par honapig egyik ismerosomnel eltem, de mellete el kezdtem tanulni a nyelvet es meloztam. 2015ben sikerult 1 kis lakasba be koltoznom ott eltem 2020 tavasz/nyarig kb. 2020 augustusaban meg vettem egy hazat (2 ev reszletre).

Nem volt nagy haz, de magamnak boven eleg volt. De iden el koltoztem egy lakasba egy nagyobb/forgalmasabb varosba, a hazat meg el adtam.

A kerdesedre a valaszom az az, hogy engem nem zavar. Ugyis sokat maszkalgatok, van amikor napokig/hetekig nem vagyok otthon, erre meg a lakas is boven eleg. (Sajat velemeny)

2023. dec. 28. 06:24
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert arra gondolok, h amit itt félre tudok tenni, abból néhány éven belül saját családi házam lesz hitelmentesen otthon. Otthon egész életemben albérletben lennék xD
2023. dec. 28. 07:28
 13/29 anonim ***** válasza:
42%

6-os!

Azt soha nem értettem, amikor valaki azt mondja, hogy azért jobb bérelni, mert akkor bármikor el tud költözni. Nem lenne jobb egy saját és ha el kell költözni, akkor kiadod, a bérleti díjból meg bérelsz máshol?

2023. dec. 28. 07:39
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
En itthon is csak berlek, de nem is akarok venni. Ki tudja hol kotok ki par evente koltozok.. mind1 mit fizetek. Igy konyebb tovabblepni
2023. dec. 28. 07:40
 15/29 anonim ***** válasza:
96%

Német nyelvben minden főnév nagy betű, magyarban csak a tulajdonnevek, mi vitt rá, hogy mindent kisbetűvel írj?

Egyébként lehet ezt normálisan kezelni, sokan könnyen költöznek, nem akarják röghöz kötni magukat, nincs ebben semmi. Megvan az a kis pénzmag, tartalék, amiből fizetik a kauciót és költöznek, ha úgy alakul bármi miatt

2023. dec. 28. 09:57
 16/29 A kérdező kommentje:
Ki mondja meg hogy hogy írjak? A biblia vagy mi? Xdd
2023. dec. 28. 10:06
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akarok se lakàst, se hàzat venni. Nem költözök sűrűn, de gyerekem sincs, aki megörökölhetné, szòval nem làtom, hogy mitől lenne jobb, ha a sajàtom lenne. Sajàt lakàs/hàz esetén is lehet az embernek idiòta szomszédja vagy beüthet valami gebasz (kibebaszott bizonytalan időket élünk), és akkor még azt is fizethetném.
2023. dec. 28. 10:27
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Otthon is lakást béreltem, ugyanis az örökölt házam a halál fszán van egy kisvárosban :D

Szóval nem, nem zavar.

2023. dec. 29. 16:11
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

13-as, persze, az úgy működik, hogy elköltözöl pl 200 km-re és kiadod a házad.

Ja, és van energiád meg pénzed minimum havi 2x, ha nem többször hazamenni.

Ismerősöm íyg csinálta (Hollandia-Mo), és amikor zsinórban vagy 6 héten kellett "hazaugrania" a kiadott lakáshoz (cirka 2100 km-ről beszélünk), mert beázott, de az ott lakónak értelem-szerűen nem volt joga intézkedni, mivel ő albérlő, na, akkor mondta azt, hogy oké, MOST eladja.

2023. dec. 29. 16:14
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

Ja, mert eletszeru hogy hetente beazik, vagy valami katasztrofa tortenik.

Korabbi alberletbe a tulajjal 2x volt a lakasban, mikor megmutatta, es mikor kikoltoztam. Azelotti lakasnal 5 ev alatt 3x volt ott a tulaj.

Es meg sem emlitem hogy van ingatlaniroda is, ahol meg ennyit se talakozol a tulajjal.

2023. dec. 29. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!