Akik németországban,vagy ausztriában laktok. nem zavar titeket hogy csak lakást béreltek?
Meg 2014ben ki koltoztem nemetbe par honapig egyik ismerosomnel eltem, de mellete el kezdtem tanulni a nyelvet es meloztam. 2015ben sikerult 1 kis lakasba be koltoznom ott eltem 2020 tavasz/nyarig kb. 2020 augustusaban meg vettem egy hazat (2 ev reszletre).
Nem volt nagy haz, de magamnak boven eleg volt. De iden el koltoztem egy lakasba egy nagyobb/forgalmasabb varosba, a hazat meg el adtam.
A kerdesedre a valaszom az az, hogy engem nem zavar. Ugyis sokat maszkalgatok, van amikor napokig/hetekig nem vagyok otthon, erre meg a lakas is boven eleg. (Sajat velemeny)
6-os!
Azt soha nem értettem, amikor valaki azt mondja, hogy azért jobb bérelni, mert akkor bármikor el tud költözni. Nem lenne jobb egy saját és ha el kell költözni, akkor kiadod, a bérleti díjból meg bérelsz máshol?
Német nyelvben minden főnév nagy betű, magyarban csak a tulajdonnevek, mi vitt rá, hogy mindent kisbetűvel írj?
Egyébként lehet ezt normálisan kezelni, sokan könnyen költöznek, nem akarják röghöz kötni magukat, nincs ebben semmi. Megvan az a kis pénzmag, tartalék, amiből fizetik a kauciót és költöznek, ha úgy alakul bármi miatt
Otthon is lakást béreltem, ugyanis az örökölt házam a halál fszán van egy kisvárosban :D
Szóval nem, nem zavar.
13-as, persze, az úgy működik, hogy elköltözöl pl 200 km-re és kiadod a házad.
Ja, és van energiád meg pénzed minimum havi 2x, ha nem többször hazamenni.
Ismerősöm íyg csinálta (Hollandia-Mo), és amikor zsinórban vagy 6 héten kellett "hazaugrania" a kiadott lakáshoz (cirka 2100 km-ről beszélünk), mert beázott, de az ott lakónak értelem-szerűen nem volt joga intézkedni, mivel ő albérlő, na, akkor mondta azt, hogy oké, MOST eladja.
Ja, mert eletszeru hogy hetente beazik, vagy valami katasztrofa tortenik.
Korabbi alberletbe a tulajjal 2x volt a lakasban, mikor megmutatta, es mikor kikoltoztam. Azelotti lakasnal 5 ev alatt 3x volt ott a tulaj.
Es meg sem emlitem hogy van ingatlaniroda is, ahol meg ennyit se talakozol a tulajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!