Akik németországban,vagy ausztriában laktok. nem zavar titeket hogy csak lakást béreltek?
Számít hogy én mit érzek, gondolok?
Ha én nemet mondok neked jobb lesz?
Nem a fenti 2 orszag, és zavar adott szinten.
De otthon inkabb eladtam a saját házam, hogy itt jobb körülmények közt tudjunk élni.
Engem nem zavar, a szerződés aláírása óta nem is láttam a tulajt, szóval nem járkál ide ellenőrizni meg satöbbizni. Ez volt 3 éve.
Abból praktikus, hogy ha máshová kell mondjuk munka miatt költöznöm,akkor csak simán felmondom a bérletet és nem kell azon spekulálnom, hogyan adjam el gyorsan. A legtöbb ismerősöm(osztrákok) is csak lakást vagy házat bérel, szerintem ez itt bevett szokás.
Nem mindenkinek az az életcélja, hogy mire nyugdíjas lesz elmondhassa, hogy azok a falak, amik közt él, az övé.
A birtoklás ilyen szinten illúzió, aki munkából él, az ilyen dolgokat nem birtokol.
Több évtizede élek külföldön. Akár 2-3 házat is vehetnék, ha akarnék. De nem akarok. A mostani lakásban 16 éve lakok. A tulajjal akkor találkozok, ha én hívom, hogy valami probléma van. Pl. csöpög a csap vagy beázott a plafon. Ilyenkor ö orvosolja a problémát. Nekem semmi dolgom vele. A bútoraim és az összes berendezési tárgy az enyém. Úgy rendeztem be a lakást, ahogy akartam. Olyan ágyat vettem, olyan függönyt raktam, olyan redönyt raktam, amilyet akartam. Még a légkondit is oda raktam, ahova akartam. Tulajdonképpen csak a falakat nem én építettem.
Itt kicsit (nagyon) máshogy müködik a lakásbérlés, mint otthon. És nem mellesleg teljesen természetes. Állandóra be vagyunk jelentkezve, a mérök a nevünkön vannak. Minden rezsit mi fizetünk, a lakbért havonta utaljuk. Továbbá szerzödésbe van foglalva, hogy mennyit és mikor emelhet lakbért. Szóval, nem. Nem zavar, hogy bérlakásban lakom. Söt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!