Forgalmas helyen lévő lakásban zavar az utcazaj?
Figyelt kérdés
A külső zajok (forgalom, mentő, motorok, sportkocsis hülyegyerekek) sajnos nagyon beszűrődnek a szobámba, még csukott ablaknál is lehet hallani, nyáron meg nem is lehet nyitott ablaknál aludni. Nem tudom megszokni, és arra gondoltam, hogy leválasztom a szobámat egy gipszkarton fallal, rajta valami jól szigetelő ajtó is lenne (így a 14 m2-es szobából lesz egy kb 10 és egy 4 m2-es helyiség, és a csendes részében (a 10 m2-es) fogok majd aludni. Ez a 10 m3-es szoba így akkor egy ablaktalan helyiség lesz. Azt a 4 m2-es részt meg nem tudom mire használhatnám, kb csak tárolónak lenne jó. Szerintetek jó ötlet ez? Vagy van jobb megoldás a zajvédelemre? Elköltözni azért nem akarok, mert jó lakás, csak minden helyiség a forgalmas út felé néz. Nappal tulajdonképpen nem zavar a zaj, csak éjszaka. Az ablakok egyébként jól szigetelnek, 3 rétegűek, de mikor 20 méterre előtte mennek el 70-el a járművek, akkor hiába.2023. jan. 5. 11:57
2/4 anonim válasza:
Hosszú idő, de hozzá lehet szokni. Ha nem sikerül, akkor jobb ha söpörsz onnan.
3/4 anonim válasza:
Tehetsz fel hangszigetelést (vannak ilyen panelek, egy nap alatt fél szerelik) a falra és alumíniumredőnyt.
4/4 anonim válasza:
Zavar engem is. Érdekességként mondom, h a 3 rétegű ablaknak nagyon rossz is lehet a hangszigetelése, a közös rezonanciafrekik miatt. Mostanában már figyelnek erre, de külön kell kérni és drágább is. A másik, ha nincs elég hangelnyelő a szobában, az is sokat ront. De ha 70nel mennek 20 méterre, akkor nagyon jól tervezett zajszigetelés kell. Én költöznék a helyedben, mert rámehet az egészséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!