Bunkóság kiírni és jelezni a társasház hirdetőtáblájára, hogy zavar a kutyaugatás?
Sajnos nem tudom melyik szomszédtól jöhet a hang, de hónapok óta rendszeresen hajnali 4 és hajnali 6 között iszonyúan elkezd ugatni egy kutya a társasházban, néha más kutya is rákezd és akkor kánonban ugatnak.
Bunkóság ezt jelezni a hirdetőtáblán? Nem agresszívan írnám, de jelezném, hogy azért ez hosszútávon nagyon zavaró. Teljesen mindegy, hogy hétköznap, hétvége, ünnepnapon történik, heti 7 napból legalább 4-5 napban (vagyis hajnalban) ez megy.
Nem bunkóság, viszont ezzel nem igazán tudnak mit csinálni a gazdik.
Amúgy nem teljesen értem, te társasházban laksz, és van mellette kertes? Vagy hogy hallod az ugatást?
Tele irkálhatod a sérelmeiddel a ház összes közös felületét, - ha van erre időd, energiád és anyagi háttered, - de ettől még vastagon le fognak tojni a sirámoddal együtt!
Jellemző viselkedésmodell, hogy kulturáltan jelzed a szomszédodnak, hogy egész nap ugat/vonyít a kutyája, mire ő nemes egyszerűséggel letagadja ezt.
Eszébe nincs elismerni és/vagy megnevelni a kutyáját, tagad, hazudik, mint egy köztörvényes bűnöző!
A legszélsőségesebb esetben is válaszol neked az írásod alá valaki írásban egy cifrát, - aztán mehetsz a pokolba!
Kellemes firkálást!
Sajnos azt kell mondanom, hogy semmi értelme, mert valószínűleg magasról tesznek a problémádra. Esetleg a környező szomszédaiddal konzultálhatsz, hogy őket is zavarja-e? De vigyázz, ez nagyban függ a szomszédok jellemétől is, mert ha ilyen barátok közt színvonalú helyen laksz, akkor hamar te leszel kikiálltva szarkeverőnek - sajnos saját tapasztalat.
Nálam hasonló a helyzet, sőt nagyon hasonló... 10.-en lakom és a 9.-en az alattam lakó szomszéd mellett lakik egy idősebb nő, aki 4:30-kor jár dolgozni és ahogy kilép az ajtón a kutyája elkezd ugatni. Hol 10 percig, hol másfél óráig, éppen milyen kedve van. 3 hónapja keseríti meg az életemet és az alvásomat...
Mondanám, hogy ha megtalálod a zaj forrását próbálj meg normálisan beszélni a kutya gazdájával, hogy mi a probléma, de sajnos azt kell mondanom, hogy sok jóra ne számíts. Az ötödik hozzászóló írta előttem az ilyen emberek tipikus hozzáállását a dologhoz. Én is megpróbáltam normálisan beszélni a nővel, de csak hisztizést kaptam, meg acsarkodást. Még neki állt feljebb, hogy szólni mertem.
Én most füldugóval próbálkozom, de ha az nem vállik be, akkor valószínű én is jogi útra terelem a dolgot. Sajnos a nem megfelelő állattartás nincs szankcionálva rendesen és amíg nem lesz, addig az ilyen emberek szarnak bele, hogy másoknak megkeseríti a kis házikedvence az életét.
Én drukkolok, hogy megoldódjon a problémát. Totálisan átérzem.
Dehát a kutya ugat! Valszeg ilyen választ fogsz töle kapni, meg az ismerösditöl. Csakhogy te meg nem tudsz aludni, mert ezt hajnali fél 5 kor teszi. Kimonta, hogy tartaon kutyát?
Talán kötelezö?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!