Társasházi kutyaugatások?
59 lakásos társasházunkban legalább két olyan lakó van akik éjjel vagy nappal bezárják a kutyájukat míg dolgoznak, és a kutya egész idő alatt ugat és vonyít, meg ajtót kapar. Ebből az zavar hogy valaki hogy lehet ennyire érzéketlen hogy így kínozza a kutyáját és a többi lakótársát is zavarja vele. Az ilyeneknek nem elég magasak az adók és levonások, valamint nem dolgozza eléggé ki magát a hazai alacsony bérekért, hogy még arra is vágyik hogy állatot kínozzon és szomszédokat zavarjon, plusz gondolom a lakását is szétrághatta a kutya?
A közös képviselő csak annyit mondott hogy forduljunk a jegyzőhöz a panasszal. Óvodás vagy kisiskolás korban még elmegy az hogy a hülyegyereket jelenteni kell az óvó/tanár néninek. De felnőtt korban azért elvárható lenne hogy az IQ-ja azért több legyen mint egy óvodás hülyegyereknek. Ilyenkor megfordul a véleményem a kizsákmányolásról és azt mondom hogy az ilyeneket jobban ki kell zsákmányolni. Egy nullát simán le lehetne faragni az amúgy is silány bérükből mert ezek szerint ez is sok nekik. És a munkaidejük is miért ne lehetne napi 16 óra? A normálisakra ez által kevesebb munka- és adóteher jutna.
Ha nem azonnal ellenségesen állnál hozzá, akkor lehet ajánlani a kutya gazdáknak, hogy értekezzenek kiképzővel, mert szeparációs szorongása van a kutyájuknak, ami javítható.
Egyébként meg igen, jelenteni kell a jegyzőnek birtokháborításként. A jegyző utasítani fogja a tulajt, hogy gondoskodjon a kutyája hangoskodásának elhárításáról. Aminek megoldása szintén az első variáció lenne a megoldás.
A kutya nem csak engem zavar hanem 59 lakás lakóit is. A kutya rehabilitációját meg nem is akarjuk megérteni, mert társasházba nem való kutya. Idősek mesélték hogy háborúkor olyan szellemi és anyagi nyomor volt Oroszországban hogy a társasházak ablakaiból kecske, kutya és szamár nézett ki. Ezek szerint az embereknek még tetszik is hogy nem egy modern és élhető világ felé haladunk.
A társasházunkban még én vagyok a legkevésbé elfogult, mit szólnátok ahhoz ha megkérném egyik lakót hogy nyilatkozzon a rehabilitációra szoruló panelprolikról?
Szerintem azoknak a lakóknak akik ugyanannyi joggal rendelkeznek mint a kérdező vagy a többi lakó joguk van eldönteni, hogy való-e kutya a panelba/társadházba vagy sem.
Célszerűbb lenne felhívni a figyelmét a kutyás gazdinak, hogy egész nap ugat a kutyája. Lehet nem is tudja. A problémát pedig hamar lehet orvosolni egy kiképzővel ha a gazdinak nincs ideje.
Engem valamiért a tipikus otthonülős, nagyonráérős, másokatkukkolós, majdénjólmegmondom szomszédok jobban idegesítenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!