Mit lehet tenni a szomszéd bérlő ellen, ha nem lép egyik hivatal sem? (Kettes társasházban, ahol nincs közös költség sem részleges társasházi okírat. )
Szomszédom bérlői lassan 3 éve rongálják a lakásom. Szóltam szépen, csúnyán, szóltam a tulajnak is, de csak rosszabb lett. Ez oda vezetett, hogy küldtem szakvéleményt a rongálásról a tulajnak ügyvéd által, de semmi. Bementem a bíróságra jogi tanácsadásra, ott azt a választ kaptam, hogy elegendő bizonyítékom van, hogy a rendőrségen zaklatás és rongálás címen feljelentést tegyek. Megtettem írásban, az ügyet befogadták. Pár nap múlva értesítettek minden indok nélkül, hogy úgy ahogy van átadták a jegyzőnek az ügyet. Pedig akár meghallgatást, akár helyszíni szemlét vártam volna a rendőrségtől, de semmi…
A jegyző szintén meghallgatás vagy indok nélkül írt 2 sort, hogy nem tudja lefolytatni a rendőrség által kért eljárást, mert nincs elég bizonyíték!, indítsak birtokvédelmet…
A "legszebb" ebben az, hogy a tulajdonos az Önkormányzatnál dolgozik, gondolom ezért ennyire „segítőkészek”. Szóval van statikai szakvéleményem a rongálásról, amely azóta is folyamatos.
A bíróságon azt mondták a rendőrség köteles vizsgálni, a rendőrség befogadta, de vizsgálat nélkül tovább passzolt a jegyzőhöz… Szóval nincs semmi! Mit tehetnék? Látszik az egész eljáráson, hogy senki nem szeretné hivatalból felvállalni, viszont a lakásunk és az életünk közben tönkremegy.
Forduljak a Polgármesterhez, az segíthet? Hívjam ki valamelyik tévéadót, hogy végre valaki tegyen valamit? Pereskedjek bíróságon évekig, amíg a bérlő lelép? Elköltözni nem tudok és nem is szeretnék csak nyugalmat és az, hogy az ingatlanom ne károsodjon tovább!
De konkrétan mit rongáltak? És csak a te részeden??? A sajátjukon nem?
Én a helyszínre hívnám ki a rendőrséget, amikor a rongálás történik.
A polgármester is jó ötlet, elmész a fogadóórájára és elmeséled, hogy eddig mi történt, és nem kaptál segítséget.
Keresd meg a kerületetek képviselőjét is, neki is elmondhatod.
Talán segít valamelyik.
Bíróságra is elmehetsz újra tanácsadásra, hogy most akkor mi a további teendő.
Ha jól emlékszem valami bazi nagy ajtót csapkodnak a szomszédék, ami valahogyan károsítja a falat.
Még mindig nem sikerült felszerelned egy ajtóféket nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!