Mit tennétek, ha otthonról dolgoznátok és
elterjesztenétek rólatok, hogy nem csináltok semmit?
11/46 A kérdező kommentje:
Aki nem élt ebben, el sem tudja képzelni. Lemész a boltba és elkezdik, hogy tuti nem dolgozik, mert erre is ráér. Vannak fix időpontok, amiket be kell tartani, de ennyi. Egy elkezdi, utána ez lesz a fő téma minden közhelyen.
Szerintem tojd le őket. Szintén falun lakom, errefelé nem szívbajosak a helyi ÖTYE klub tagjai.
Szomszédasszony, szokása szerint az ablakában lógva ordít nekem - de szó szerint, zeng az utca, hogy "Tündikém, láttam, délelőtt az orvostól jöttél ki, nem nézel ki jól!"
Én: - "Gizi néni jól néz ki, ha még jobban kinézne, ki is esne"
Több gondolatot nem érnek az unatkozó pletykafészkek.
2023. nov. 27. 20:18
A másik kedvencem, hogy a szellemi munka nem is munka. Végzel a szellemi munkával, megiszol a teraszodon egy Bambit, és a szomszéd Béla bá' odaszól: - Dolgozni ki fog? :D
És akkor próbáld elmagyarázni Béla bá'-nak pl. a bérszámfejtést.
(Természetesen nem a Bélákat és Béla bá'-kat akartam megsérteni, a keresztnév bármi mással behelyettesíthető.)
2023. nov. 27. 20:20
Ne foglalkozz az ilyenekkel, ezek belekötnének abba is, ha műszakos munkarend miatt tudnál hétköznap 8-4 között boltba menni.
2023. nov. 27. 20:26
15/46 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg pont a nyugdíjasok csinálják. Egyik ordított egyszer az ablakom alatt, hogy "gizikém itthon vagy, giziii, látom nyitva az ablak". Direkt nem akartam neki ajtót nyitni. Mondjuk nem tudom, miért fáj ez valakinek, mint hogy napi 3 órát ingáznék. Mondjuk mostanábaan nem foglalkoztam vele és simán mentem mindenhova délelőtt is, mert a nagymamám beteg és neki is kell intézni a dolgait. Na hát most újra téma vagyok. Mondjuk anno mikor egyetemre jártam, akkor is azt figyelték, hogy mikor jövök, mikor megyek, meddig járok oda... Kiidegelnek komolyan.
Kérdező, 1-2 hónapja amikor valami felújítás volt a szomszédban és emiatt nem merted elhagyni a házat nehogy meglássanak és pletykáljanak, hog ymár megint nem dolgozol... akkor is megbeszéltük, hogy menj el a szorongásaiddal szakemberhez, mert baromir anem normális ez a fajta mások véleményétől való függés.
2023. nov. 27. 20:51
Egyébként én itthonról dolgozom és... tényleg nem csinálok lóf*szt sem:D De a fizu jön, szóval nekem okés:D
2023. nov. 27. 20:52
18/46 A kérdező kommentje:
"Kérdező, 1-2 hónapja amikor valami felújítás volt a szomszédban és emiatt nem merted elhagyni a házat nehogy meglássanak és pletykáljanak, hog ymár megint nem dolgozol... akkor is megbeszéltük, hogy menj el a szorongásaiddal szakemberhez, mert baromir anem normális ez a fajta mások véleményétől való függés."
Én aztán ilyet nem írtam 🤣🤣🤣 Menj te a szakemberhez! Egyébként én sem szakadok meg a munkában, bár nem is adnak sokat, de nekem megéri! Nem tudom, kivel beszéltél itt, de nem én vagyok.
Hát, én pont így vagyok. 10+ éve home officeban, vidéken, tudod, hányszor hitték azt, hogy nem dolgozom? Volt, aki rá is kérdezett és teljesen megdöbbent, hogy van munkám. Innen tudom, hogy volt ez párszor téma. Hogy mit csinálok? Nagy ívben leszarom :D
2023. nov. 27. 21:10
Most ennyire érdekes, h néhány demens nénike neg alkesz közmunkás mit delirál?
2023. nov. 28. 01:30
További kérdések: